Miért mondják azt a doktorminiszterelnökúr politikusai és követői, hogy a magyar gasztronómiában idegen a kukac?
Pedig mennyit javulna az ország egészségügyi állapota, hogyha a "magyar gasztrónómiát" úgy ahogy van kidobnánk a francba.
Legmócsingosabb, legzsírosabb disznóhús nyakon öntve tejföllel, hozzá szalonna, kolbász, pálinka.
Önmagában szinte nincs olyan, hogy magyar gasztronómia, a legtöbb ételünk, amit magyarnak nevezünk, ilyen-olyan módon, de nagyon sok más ország konyhájában jelen van, a pörkölttől, a húsokig, a leveseken át.
Kiváncsi vagyok, hogy a nagy hazafiak közt, hányan tudják, hogy mi az egyetlen egy olyan ételünk, ami csak egy nagyon-nagyon távoli ország étrendjében van jelen és ott is nagyon-nagyon más verzióban, igy bizonyitottan az egyetlen egy olyan étel, ami tényleg magyar.
#4 Az a probléma a magyar konyhával, hogy átveszünk valami normális ételt másoktól, és szarrá tesszük.
Ott van pl. a töltött káposzta. A törököknél, ahonnan származik inkább a rizs dominál benne, mint a hús, nem mócsingos disznóhúsból, hanem jó minőségű marha vagy birkahúsból készül, mártásnak maximum enyhe dresszinget tesznek rá és nem öntik nyakon tejföllel, hanem hozzá kortyolgatnak higított, sós joghurtot, Ayrant.
Vagy ott van a bácskai rizseshús. A közel-keleti pilaf nevű ételből származik. Minimális mennyiségű birkahúst tartalmaz, tele van egészséges zöldségekkel, emésztést serkentő fűszerekkel. Erre fogja a magyar, telerakja jó mócsingos disznóhús kockákkal, zöldség 0, fűszereket leredukálja a sóra, paprikára.
Ott a bécsi szelet. Ausztriában vagy borjúhúsból, vagy a disznó szűzpecsenyéjéből készítik, enyhén vajas bundában, minimális olajon kisütve. Jön a magyar, és bepanírozza vastagon a zsíros, ZS kategóriás disznóhúst, 1 hetes olajban jól elégeti, kirakja a tányérra olajban tocsogva, azt zabáld.
5, önmagában olyan, hogy magyar konyha nincs, minden, amit annak hivhunk, gyakorlatilag gyütt-ment étel. A "világhirű" magyar konyha, amiért a jobboldal rajong gyakorlatilag kárádi időkből származik, csakúgy, mint a világhirű magyar bor legendája, hogy idecsábitcsák a túristákat. Csak a minőség közben nem volt világverő.
A magyar jobboldal, gyakorlatilag egy kárádi legendáért rajong.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!