Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazából csak a Fidesz óta...

Árokpart kérdése:

Igazából csak a Fidesz óta van az a jelenség, hogy ennyire ilyen nagy mértékben szolgalelkű úgy általában az állam és közigazgatás és a kisembert tulajdonképpen szinte lassan már mindenért megbüntethetik?

Figyelt kérdés
Természetesen nem szeretnék túlzásba esni, meg panaszkodni sem, viszont egyre jobban azt veszem észre, hogy korábban a korábbi kormányoknál pláne 2010 előtt meg pláne ez a jelenség nem volt jellemző. Az az igazság, hogy ha már lassan az ember panaszt tesz hivatalos helyeken arra is rá lehet húzni bármit. Ha a kisember egy kicsit magának akar élni, esetleg vállalkozni bármiért megtalálhatják, rommá büntethetik. Az életben már lassan bármi lehet garázdaság, lassan már pl. a takarítónéni is hivatalos személy, a nagyemberek esetleg illegális gazdagodásával szemben megn emlépnek fel. Természetesen tudom, hogy a másik kormányoknál is az elit szabad kezett kapott sajnos a saját maga gazdagodásához, viszont a kisembert valamiképpen legalább békén hagyták és nem voltak a szervek ennyire sokszor arrogánsak. Sokan tudom, hogy felróják, hogy a Fideszre szavaztam. Igen sajnos elkövettem ezt a hibát most már nem tudok mit tenni és kapaszkodjatok meg a rezsiátlagba is szerencsére belefértem, de mégis ennek ellenére azt mondom, hogy ezt így nem így hosszútávon nem lehet és nem szabadna kormányozni és ezért változás kellene. Lehet, hogy azok sem lesznek jók, ezt előre nemtudhatjuk, de ha ők is ezt teszik akkor őket is leváltjuk. Más volt Fideszes is van így ezzel, illetve érez így?
2023. febr. 6. 13:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

7: "átlagember nem akar megtámadni egyenruhásokat, ezért nem foglalkozik azzal, mi a hivatalos személy elleni erőszak büntetési tétele, csak te rugózol ezen."

7-es, hol rugózott ezen a kérdező, idézd ide!

Vagy sok volt ma a pálesz és azt se tudod, mire reagálsz?

2023. febr. 6. 15:33
 12/18 A kérdező kommentje:
11-es Pontosan így van.Kizárólag a 90-es évek eleji államigazgatási, rendvédelmi, közigazgatási joggyakorlatáról és jogalkalmazásáról beszéltem. Tudom, mert ezen területek egyikében dolgoztam 2010 előtt.
2023. febr. 6. 15:36
 13/18 A kérdező kommentje:
7-es Egyébként ördögöd van, mert voltam hivatalos személy.
2023. febr. 6. 15:37
 14/18 anonim ***** válasza:
26%
11: "Az életben már lassan bármi lehet garázdaság, lassan már pl. a takarítónéni is hivatalos személy"
2023. febr. 6. 16:43
 15/18 anonim ***** válasza:
60%

Na, ez elég furcsa logika, hogy ebből a hiv.személy elleni erőszakot összeraktad.

Garázdaság az is, ha megrongál egy kukát. A hiv.személy elleni erőszak meg nem garázdaság. Egyáltalán: ha bárki ellen erőszakkal lép fel, az (könnyű vagy súlyos) testi sértés, nem garázdaság.

2023. febr. 6. 16:53
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
15: Egyébként semmi értelme azon rugózni, ki hivatalos személy, amíg nem alkalmazol ellene erőszakot vagy nem állsz neki ellen. Látom, nem ismered a jogszabályokat. Sem Árokpartot, aki állandóan ezek rugózik, nem csak most. Meg sír, hogy nem lehet fegyvere.
2023. febr. 6. 17:01
 17/18 anonim ***** válasza:
30%
Mégis, ahogy nézem, te értetted félre a kérdezőt, te jogszabályismerő.
2023. febr. 6. 17:08
 18/18 A kérdező kommentje:
15-os Folyamatban van az engedély megszerzése. Tanfolyamra fogok nemsokára járni ez ügyben.
2023. febr. 6. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!