Mi az oka legnagyobb élelmiszer drágulás, tipikus
szegény emberek élelmiszerei lettek legdrágábbak?
Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok: Régen trappista sajt volt szegények sajtja, most meg luxus étel lett. Régen sokat gúnyolt szegény ember étele a zsíros kenyér mára luxus étel lett. Csirkefarháton nem lenne rajta ársapka, ez is luxus étel lenne. Tudnám sorolni a példákat, de elmenne rá fél napom ezzel, így meg elég ez pár példa lássátok mire gondoltam. Valaki elmagyarázza nekem:
Mi az oka sok élelmiszerek közül, pont tipikus szegény ember ételei lettek a legdrágábban?
2: Nem itt volt a legnagyobb az éves infláció, sem a világon, sem az EU-ban.
2023. febr. 4. 12:32
5/11 anonim válasza:
Dilettáns kártékony komcsi orbán kormány az oka
2023. febr. 4. 12:33
6/11 anonim válasza:
Négyeske, ébredj fel... Vagy fieznek neked a nyalásért?
2023. febr. 4. 12:35
7/11 anonim válasza:
#6 kognitív disszonancia redukció. Letagadja azt ami nem illik a hiedelemvilágába, mert a hiedelemvilág fontosabb mint a valóság.
2023. febr. 4. 12:37
8/11 anonim válasza:
Mit kell ezen csodálkozni ? Annak kell emelni az árát, amire a legnagyobb a kereslet.
2023. febr. 4. 12:59
9/11 anonim válasza:
A "szegények ételeit" kis haszonnal árulják. Az árában magas az előállítási költség aránya. A luxusételeknél töredéke az előállítás és magas a haszon aránya. Emiatt az előállítási költségek emelkedése az olcsó ételeknél százalékosan magasabb emelkedést okoz.
2023. febr. 4. 13:50
10/11 anonim válasza:
Azért mert kereskedök is rá tesznek adót meg a kormány is a sok idota meg ki fizeti én minimálisra vettem az élelmiszert ha drága veszek inkáb elektronikát vagy ruhákat.Nekem senki ne dumáljon hogy, krumpli,alma minden drága a jó magyar termöföldek meg üresen állnak mert egy paraszt megvásárolta őket azt hektárok után fel vesszi a pénzt és nem termel semmit.Inkább az erkélyen termelek én zsákokba földet abba krumplit ha már itt semmiért adnak pénzt a földekre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!