Mennyire jogos az akkumulátor gyár hiszti, valóban veszélyes egy ilyen üzem?
Mennyire jogos az akkumulátor gyár hiszti, > teljesen
valóban veszélyes egy ilyen üzem? > igen valóban.
A legnagyobb probléma szerintem, hogy nem kérdezték meg róla az embereket. Nem vagyok annak a híve, hogy minden apró beruházás vagy döntés előtt kérjük ki az emberek véleményét, különben soha nem készülne el semmi. De egy ekkora horderejű beruházás előtt illene.
Sajnos valóban vannak veszélyei, illetve az energiaigénye óriási.
Én úgy érzem, hogy túl van gerjesztve ez az ügy.
Az egyik, amire hivatkoznak, a vífelhasználás.
Tisztított szennyvizet fog használni az üzem körforgásos rendszerben.
A másik, amit hallottam pl.: hogy ma már nem akkumulátoros, hanem hidrogén üzemben kellene gondolkodni. Egyelőre ez a kérdés nem megoldott.
Nincsenek hidrogén üzemű autók.
Persze gondolkodni lehet rajta.
"így nagy valószínűséggel vagy fillérekért fognak ott magyarok dolgozni, vagy nem fognak ott magyarok dolgozni."
Majd meséld el a szakértő barátodnak, hogy a bérre vonatkozó jogszabályok nem tesznek különbséget nemzetiség szerint. Tehát egy kínai se dolgozhat fillérekért. Minimálbér, bérminimum, pótlékszabályok még a kínai céget is érintik. Meg a franciát meg a németet is.
Ezért nem szabad "random" szakértőkre hallgatni, mert keverik a szezont a fazonnal. És ezért érdemes odafigyelni a suliban...
Az egyik legnagyobb amerikai akkumulátor gyár Boston-Providence vonzáskörzetében Fall Riverben van:
Epec Engineered Technologies.
Közel-távol nincs sivatag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!