A pedagógusok & közszolgák nem estek át a ló túloldalára?
A paláverben a HirTV beszélgetős műsorában fejtette ki egy szakértő, azt hiszem Steffka István még a sztrájkhullám közepén úgy két hónapja, hogy most nem lehet adni jelentős béremelést, mert háború van, mert szankciós válság van, mert energiaválság van. És annak ha most adnak rossz üzenete lesz. Nem lesz elég és mindenki még többet fog akarni...
...Mondjátok, hogy nem lett igaza!?
*Az inflációt részben ellentételező bérfejlesztést 2022-re visszamenőlegesen ➡🔷13. havi juttatás formájában!
*25 százalékos bérfejlesztést minden közszolgálatban dolgozó számára 2023. január elsejétől!
*A diplomás bérminimum bevezetését a közszférában!
*A sztrájktörvény módosítását, hogy kiállhassunk a jogainkért!
A sima közszolgák úgysem fognak kapni rengeteg pénzt. A pedagógusoknak most lett 25%-os emelés. 207 nettóról 260-ra emelkedik a juttatás, de nem elég ez sem
"most nem lehet adni jelentős béremelést, mert háború van, mert szankciós válság van, mert energiaválság van. És annak ha most adnak rossz üzenete lesz."
Persze. A kormánytagoknak, országgyűlési képviselőknek lehetett emelni a fizetését, annak ugye nem volt "rossz üzenete".
"Tegyük hozzá hogy ebbe az a közszolga is benne van, aki a csaknem fél munkaidejét elkávézza, míg fél óra alatt lezavar egy ügyfelet a kormányablaknál."
Beültetnélek pár napra kormányablakba, ha azt hiszed, hogy ez így működik. Tudom, hogy bevett dolog szidni a köztisztviselőket, mivel a túlzott bürokrácia sajnos az ügyfélen csattan és senki nem szereti. De nem olyan jó buli kormányablakban ülni, mikor bejön balhézni a kisebbség az egész famíliával és azt sem bírja elmondani értelmesen, hogy mit akar. Én is hivatalban dolgozom, de biztos nem mennék kormányablakba.
Amúgy majd ha a számlámon látom, akkor elhiszem, hogy lesz fizetésemelés. Év elején a hivatal nekünk a 300 forintos asztali naptárat sem volt képes kigazdálkodni és lassan papírt sem fog tudni. A fűtés minimumon megy. Majd pont a fizetésre lesz forrás.
"A pedagógusoknak most lett 25%-os emelés. 207 nettóról 260-ra emelkedik a juttatás, de nem elég ez sem"
ezt melyik viccmagazinban olvastad?
Ha lenne is 25% fizetésemelés, akkor is kevés lenne ekkora infláció mellett.
Teljesen jogos. Nem három kilóval több kenyér áráért balhéznak.
"A pedagógusoknak most lett 25%-os emelés. 207 nettóról 260-ra emelkedik a juttatás"
25 éve vagyok középiskolai tanár.
Január elején a számlámra utalt összeg: 259.191,-Ft
259.191-nek a 125%-a: 323,988,-Ft.
Ehhez képest a február elején a számlámra utalt összeg: 294.019,-Ft
294.019 / 259.191 = 1,13, azaz 13%-os emelést kaptam, ami a 25%-nak alig több mint a fele!
Miről beszélsz?!
14
Ami a számládra érkezik az nem csak a fizetésed hanem az a pótlékokat is tartalmazza.
Tudtommal a pótlékokat emelték, nem a fizetést, hogy kiegészítsék a minimumra.
"Ami a számládra érkezik az nem csak a fizetésed hanem az a pótlékokat is tartalmazza."
Pótlékokat nem kapok, de erről jut eszembe, hogy úgy lett 13%-kal több a januári (tehát február elején utalt) fizetésem, hogy abban már az is benne van, hogy épp most léptem előre, a következő kategóriába. :D
Mezei gimnáziumban vagyok mezei tanár. Nem vagyok ofő, nem vagyok munkaközösség-vezető, nem vagyok igazgatóhelyettes, semmi ilyesmi, egyszerűen csak főállású közalkalmazott tanár.
13 %-kal kaptam többet januárban, mint decemberben úgy, hogy közben kategóriát is ugrottam.
Akkor hol van itt a 25 % ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!