És te? Ti mit tennétek?
Ha visszamehetnék az időben odamennék ELNÖK ÚRhoz és mondanám neki,hogy Feri ne mondd el az öszödi beszédet a nép félreérti és elárulnak majd a párton belül.
A fidess meg amúgyis az alkalomra vár hogy fradi ultrák és szélsőjobbos terror szervezetek segítségével puccskísérletet hajtsanak végre.
Mondanám neki,hogy ha megteszi akkor a puccsista Fidess 2010től illegitim terror rezsimet fog csinálni
20 Picit visszakérdeznél? Nem megy önállóan a megfogalmazás?
Na jó, pl. attól demokratikus, hogy nem egy jelölt van az elnöki posztra (mert ugye felvetitek a fidesznek, hogy autokrata, egyszemélyes). Hát, nem látom a különbséget.
Miért baj, hogy egy házaspár áll az élén? Ezt kérdezték romániában 1988-ban. Ugye tudod mi lett a vége? Demokráciában minimum elvárás az összeférhetetlenség elve pl.
"Nem megy önállóan a megfogalmazás?"
Na erről beszéltem: erre mi szükség van? A kérdésem teljesen érthető, mert eleve a demokráciát félreértelmezik sokan, de még azon belül sem egyértelmű, hogy az a kérdés, hogy DK pártvezetése mennyire demokratikus belülről, vagy az, hogy mennyire képviseli a demokráciát.
Én azt nem tudom megítélni, hogy a belső működése mennyire demokratikus a pártnak. Annyiban emlékeztet demokráciára, hogy volt választás, és transzparens is. A Fideszben meg 2013 óta szerintem nem volt ilyen. Ettől még lehet ez látszatdemokrácia, nem tudom megítélni.
"Ezt kérdezték romániában 1988-ban."
Ott egy ország élén állt házaspár, nem egy párt élén.
"Demokráciában minimum elvárás az összeférhetetlenség elve pl."
Ilyen téren a DK-ról még nem tudjuk, mennyire lenne demokratikus. Te sem, én sem.
"Ott egy ország élén állt házaspár, nem egy párt élén."
Mert ha nyerne az ellenzék, nem egy ország élén állna ez a házaspár?
"Demokráciában minimum elvárás az összeférhetetlenség elve pl."
A férj a DK elnöke, aki elméletben a legnagyobb ellenzéki párt, ez a párt ad egy miniszterelnök jelöltet, aki a főni felesége.
Tehát egy fiktív DK kormányban a férj, mint pártelnök ellenőrzi a feleséget, aki miniszterelnök. És a feleség nyújtja be a jogszabály tervezetet ami pl. a férj pártjának állami támogatásáról szól.
Hát valóban nem összeférhetetlen...Nem szeretném ilyen téren (sem) kipróbálni.
"Mert ha nyerne az ellenzék, nem egy ország élén állna ez a házaspár?"
Ok, de akárhogy is, Caucescuék esetén nem a házasság ténye volt a gond, hanem a véres diktatúra. A házaspár felemlegetése rettentő gyenge párhuzam. :D
25 A legtöbb demokráciában a vezető párt elnöke a miniszterelnök. De csak kevés hely van, ahol második embernek ez a személy a házastársát nevezze ki.
Hát a DK pont ilyen.
És ez a válaszom a 26-osnak....véres diktatúra, vagy puha, a lényeg, hogy közük nincs a demokráciához.
Ha a házasság ténye nem gond, akkor más esetekben miért gond az összeférhetetlenség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!