Liberálisok!Milyen pozitív dolgokat tett A Fidesz?
Akkor is válaszolhatok ha nem vagyok libsi?
Amúgy semmit, csak fosztogat a populista nemzetieskedés mögé bújva.
Annak idején fontos részt vállalt a rendszerváltásban, az alkotmány megalkotásában
Az MSZP-vel szemben felépített egy stabil ellenzéki koalíciót, ezáltal megalakult egy demokratikus egyensúly.
Felkarolta a határon túli magyarokat - bár ezt nem tudom cinizmus nélkül kezelni, mert erős politikai tőkeképzés előzte meg.
Alapvetően egy stabil kormányzatot épített, az ország stabil, döntésképes és vezetve van.
Elég nagy mértékű EU-s felzárkóztatási pénzeket hívott le Magyarországnak.
Bevezette a KATA adózási formát, ami sok embernek nyújtott lehetőséget az önállóság kipróbálására.
SZJA kedvezményt adott a kisgyerekes szülőkeknek.
Bevezette az egészségügyi és önsegélyező pénztárat, és jókora adójóváírást ad a bent tartott pénzekre.
Saját devizára vezette át az államadósságot - bár ezt sem tudom cinizmus nélkül kezelni, mert a Forint rontása így komoly bevételi forrás lett, de attól még szerintem helyes intézkedés.
Így hirtelen ezek jutottak eszembe.
1. Korlátozta a közterületen dohányzást a nemdohányhók védelme érdekében.
2. Bevezette az egykulcsos adózást.
Ennyi, több pozitívumot nem tudok, ezeken kívül csak negatívumokat.
6:
Milyen távon, milyen kontextusban? Mert ok, hogy rövidtávon hátrányt jelent az alacsonyabb keresetűeknek, de vonzóbbá teszi az országot a magasabban képzett szakembereknek, akik egyébként inkább más orszagban dolgoznának, viszont itt az adózás kedvező nekik.
Másrészt a jövedelem arányos adózás igazsagos, az meg nem, ha többet keresel, akkor aranyaiban is többet adózol.
A szegényeknek meg egyébként is többet számítana, ha alacsony lenne az áfa, különösen az élelmiszereké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!