Vajon a magyar lakosság meg tudja, pontosabban egyáltalán meg akarja akadályozni, hogy végleg kínai, német meg más országok gyarmatai legyünk?
A vicc az, hogy amikor külföldi befektetést hoz a kormány, akkor az a baj, mert kiárusítják az országot.
ha magyar befektetést támogat a kormány, akkor az a baj, mert a haveroknak kedvez, meg NER, meg fidesz oligarchák blablabla.
A lényeg, nektek semmi nem jó.
A kérdés, hogy mi miért is foglalkozunk még ennyi idő elteltével is a hisztitekkel.
#11 Úgy tényleg nem jó, ha retardáltakat tartanak el közpénzből, mint Mészáros, aki az állam csecse nélkül már ellottózta volna az összes pénzét. Ezek az oligarchák nem rúgnak labdába a nemzetközi piacon, nem is arra vannak tartva. Ahol elhelyezkednek, az az építőipar, a média, csupa helyi üzletág, ami nem exportál.
Olyan tehetséges és ígéretes magyar vállalkozásokat kéne felfuttatni, mint amilyen a Samsung volt Dél-Koreában, de ez nem történhet meg, mert Orbánna fontosabb, a stróman hűsége, és a további lopás.
Arról nem is beszélve, hogy amit most csinálnak az oktatással az mindennek a végét jelentheti. Ha nem lesz képzett munkaerő, és ami keletkezik az is külföldre költözik, mert nem tetszik neki az illiberális demokráciának csúfolt autokrácia, akkor nem is lesz olyan magyar cég, amit fel lehetne futtatni.
#7.: egyáltalán nem vagy vicces, de azért megkérdezném, hogy tudsz magyar gyártmányú alternatívákat mondani az általad felsorolt termékekre?
Nem hiszem, hogy tudsz, pedig éppenséggel lehetnének még magyar elektronikai cuccok Videoton és Orion márkanév alatt - amennyiben még gyártanának ilyeneket vagy magyar tulajdonban lennének az említett vállalatok.
Az, hogy nem leszünk gyarmat, először is a saját ipari és mezőgazdasági vállalatok meglétén múlik, valamint hogy legalább mi, magyarok legyük biztos felvevőpiacai ezeknek.
Én utóbbit teljesítem, de mi van a saját vállalatok meglétével? Ezek hiányában én is jórészt azt tudom vásárolni, ami a boltokban kapható és ezek nagyrészt Kínából származnak - sajnos.
#6.: Kína kellene? Olyan áron is, hogy emiatt tönkremenjenek a magyar vállalatok?
Szerintem egy országnak amiben lehet, önellátónak kellene lennie, mert minek a másé, ha azt én is elő tudom állítani? Tegyem tönkre/számoljam fel a kínaiak kedvéért a saját iparomat?
És ha már ennyire Kína a példakép: az ottani mértékű környezetszennyezés is az? Meg a szociális háló igencsak nagy hiányosságai? Meg a termékeik minősége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!