Szerintem sokan nem tudják, hogy azokat a tanárokat, akiket kirúgtak, közoktatásban tanárként már soha nem alkalmazhatják. Nem gondoljátok, ha ezt tudnák az emberek, akkor sokkal nagyobb lenne a felháborodás?
"A legtöbb a versenyszférában 5 percet nem húzna ki,"
Nyilván valami trollgenerátor vagy, aki anonim módon 10-szer hozzászól baromságokat, hogy ingereld az embereket.
Mérő Lászlónak volt egyébként igaza, hogy a tanárok 10%-a, ha önként felmondana 1 évre (így nem is lennének kirúgva örökre), és elmennének a versenyszférába addig (kibírnák egy évig az ügy érdekében és még többet is keresnének), akkor valóban megbénulna az ország, és az többet érne mint a sztrájk, aminek időszakosan semmi hatása így.
Előrebocsátom, hogy az oktatás szerintem is katasztrófális állapotban van, és eljött az ideje ezen változtatni. Legtöbbet, és leggyorsabban azonban pont a tanárok tehetnének ennek a kikényszerítéséért.
Azért nem teljesen értem a tanárokat sem... Ha egyszer megalázóan keveset keresnek, ráadásúl agyon szívatják őket az ezerféle adminisztrációval, nem egy álomemeló manapság tanárnak lenni. Akkor miért vannak még mindig ott azon a szar munkahelyen, sőt, miért tepernek annyira, hogy ne rúgják ki őket? Egy falusi, vagy kisvárosi tanítónőt, talán még meg is lehet érteni, de nem ők a leghangosabbak, hanem a pestiek, akik a leghamarabb találnának másik állást lényegesen magasabb fizetésért.
Én a versenyszférában dolgozom, a főnökömmel évekig kollégák voltunk, de ha nem teljesítenék, vagy egszerűen nem lenne szükség a munkámra, két nap alatt gondolkozás nélkül kirúgna. De ugyanez történne, ha én érezném úgy, hogy szívatnak, és nem azt kapom, amit érdemlek.
Van egy ismerősöm, aki fiatal programozó. Mesélte, hogy nemrég az egyetemi oktatója lett az új kollégája, mert megelégelte, hogy tanársegédként alig keres valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!