Szerintem sokan nem tudják, hogy azokat a tanárokat, akiket kirúgtak, közoktatásban tanárként már soha nem alkalmazhatják. Nem gondoljátok, ha ezt tudnák az emberek, akkor sokkal nagyobb lenne a felháborodás?
10.
Teljesen úgy néznek ki, mint akik jót akarnak.
Esetleg maguknak.
Óracsökkentés az van.
A legtöbb a versenyszférában 5 percet nem húzna ki, mert másnap kivágnák, mint macskát szarni.
Te már csak tudod. Igaz elég sok tanár elment versenyszférába dolgozni. Már akik nem mentek el külföldre hanem szakmát váltottak. Ismerek párat és köszönik jól megy nekik a versenyszférában.
Egyébként meg a versenyszféra sem fog túl jól döcögni ha az ország bedől. Arról nem is beszélve, hogy szülők mennyire boldogok lesznek majd amikor közlik velük, hogy három lehetőségük van
- Kifizetnek szép nagy összegeket a magániskolákba és jó esetben belátható távolságra lesz tőlük ilyen.
Tehát az alacsonyabb fizetésű emberek gyerekei egyből kiesnek az oktatás ezen lehetőségéből is.
- Kiköltözhetnek külföldre ahol még van oktatás.
- Nem taníttatják a gyerekeiket és lesz rengeteg betanított munkás. Aztán majd meglátjuk, hogy milyen jó lesz az ország. Ha persze lesz majd.
Ezekkel a tanárokkal se voltunk előrébb.
A hozzád hasonló birkákat ők nevelték ki.
Meg is érdemled, hogy szarért dolgozol.
Nekem jó fizetésem van.
Azért vagyok bírka mert egy olyan országban szeretnék élni ahol normális oktatási rendszer van?
Mert nem akarom, hogy az ország amiben én és a családom él össze omoljon?
14.
Nem, azért vagy birka, mert azt gondolod, hogy egy random pártvezér "majd megoldja" azt a helyzetet, amelynek előzményei 30 évre visszanyúlnak és most sem egy fekete-fehér helyzet van, ahol majd jön XY párt és XY vezetője, aki majd egy tollvonással mindent megold. Szép gondolat, de ez nem így működik.
17.
De logikusan ez következik belőle. Vagy mire gondolsz? Egy ropogós "ajvé Orbán, fúj Fidesz" nem minősül a jövőre tett változási kísérletnek.
Tehát szerinted az a birka aki szerint a mostani rendszer rossz és úgy gondolja, hogy változtatni kell rajta?
Ettől miért leszek birka?
Nem inkább az a birka aki csak bámul és várja, hogy a vacak rendszer amiben él még rosszabb legyen?
"Már 2006-ban is anyáméknak jó kis összegeket kellett fizetni magántanárra, ha nyelvvizsgát akartam."
Úristen. Szerinted miért? Pont azért, mert a jó tanárok elmennek magániskolába, és mert aki marad az se tud tanítani, mert le van terhelve, és másodállást kell vállaljon. Pont ezért tüntetnének, érted, te oktondi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!