Mit gondolsz az iskolai végzettséghez kötött választójogról?
Én is egy szimpla jelölőnégyzetes feladatlapot adnék. A lapon a pártok programpontjai lennének. Amennyiben a szavazó a megfelelő párthoz köti azokat érvényes a szavazata is.
Így egyszerre adnánk újra értelmet annak az intézménynek, ami alapján valóban el lehetne dönteni kire szavazzon az ember, nem pedig vásári plakátokkal tolnák ki a szemünket és véssük bele az emberek emlékezetébe az ígéreteket. Következménye lenne talán a nem teljesített ígéreteknek. Szerintem ezzel a módszerrel lehetne a választásoknak újra politikai tétje. A szekértáborok közti súlytalan acsarkodást is felszámolhatná.
A probléma megoldása az lehetne, ha a választójog egyben kötelezettség is lenne, mint pl. Brazíliában és a világ további 22 országában.
Akkor nem volna mismásolás, mert mindenkinek állást kellene foglalnia.
Nőknek meghagynád 🤣
Amúgy semmiféle megkülönböztetést sem tudok támogatni, ezt sem.
Mikor értitek meg végre, hogy az intelligenciának semmi köze az iskolai végzettséghez?!
Aki eleve beleszületik a megfelelő anyagi környezetbe, az sík-hülyén is meg fogja szerezni a doktorit!
Néhány elrettentő példa:
- Dr. Orbán Viktor
- Dr. Schmidt Mária
- Dr. Bayer Zsolt
- Dr. Németh Szilárd
De kereshetek még, ha szeretnéd.
Látod itt a probléma. A győzelem kulcsa az ellenfél ismerete/megértése.
A felsorolt emberek sajnos nagyon intelligensek. Máshogy nem jutottak volna oda, ahova. A probléma, hogy a tudásukat nem a köz, hanem a saját érdekükben hasznosítják.
12: Aztán mi akadályozza abban, hogy leadjon egy érvénytelen szavazatot?
Aki nem akar nem fog szavazni, lehet kötelező.
Az érvénytelen szavazazat is szavazat...és ha már ott van, akár választhat is.
Egyébként nem azt írtam, hogy ez megoldja a problémát, hanem hogy megoldhatja.
Persze a "még nem kell sem kell" hozzáállású kurucos mentalitásúak majd jól megmutatnák milyen f.szagyerekek, de a lusta többség leadná a szavazatát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!