Liberálisként vagy konzervatívként jobb-e élni?
1# miért konzervatívként mit ártok másnak olyan nagyon feltétlenül.
Ráadásul a mai liberálisok inkább liberálfasiszták, azok pedig már messze vannak az élni, és élni hagyni elvétől.
"Nincs identitásod, nincsenek gyökereid, nem tudod, ki vagy, nem kötődsz semmihez és senkihez, egy rozoga hajón hánykódsz az élet tengerén"
NEm ezt jelenti liberálisnak lenni, sőt, ezekkel a liberálisok teljes mértékben tisztában vannak.
"Én pl 10 éve egyáltalán nem értettem egyet sok konzervatív nézettel, ma meg már engem konzervatívoznak le"
Sokkal reálisabb, hogy te változtál és nem láttad át, hogy melyik oldal mit mond, mert a liberálisok nem igazán mozdultak el, viszont a konzervatívok annál inkább.
A "main" konzervativizmus ki mászott szélsőségekre, míg a "main" liberalizmus nem mozdult.
"Sokkal reálisabb, hogy te változtál és nem láttad át, hogy melyik oldal mit mond, mert a liberálisok nem igazán mozdultak el, viszont a konzervatívok annál inkább."
Na ennél nagyobb baromságot ezen az oldalon még nem olvastam xd Te miről beszélsz? Mutasd már meg miben mozdultak el a szélsőség felé a mai konzervatívok? Mert ezer példát fel lehetne hozni a liberalizmus szélsőségesedése felé.
Nézd csak meg Biden papát 15 éve hogy vélekedett a melegekről:
https://www.youtube.com/watch?v=tK1dgxMU0ts&list=LL&index=41
Ma meg már asszem ő hozta be, hogy bemondásos alapon lehetsz fiú/lány az iskolákban és olyan öltözőbe/wcbe mész, aminek gondolod magad? És ez nem egy kiragadott példa, hanem az összes mainstream vezető libsi politikus ilyen szemléletváltáson ment át.
Több tucat példát letudnék írni hogy mennyire elfajultak. Nők közé engednek férfiakat sportversenyeken? Hol csinálják ennek ellentétét a konzervatívok? Majd ha elkezdünk ezerrel kirekeszteni kisebbségeket az országunkon belül, esetleg a nyelvüket betiltani, akkor majd szólj hogy a konzervatívok is megborulnak. Ja várj talán egy helyen csinálták ezt, Ukrajnában, a libsik szemében mégis a legszentebb országgá változott...
11:23: ja, bocsánat, ezt nem csak Ukrajnában csinálják, hanem hatványozottan a szent nagy Oroszországban és még nagyon sok helyen a világon. Egyébként senkinek a nyelvét nem tiltották be Ukrajnában, és nem rekesztettek ki senkit. Ez orosz propaganda.
Amiről pedig te beszélsz, az nem a liberalizmus, hanem a begőzölt woke-propaganda.
"Amiről pedig te beszélsz, az nem a liberalizmus, hanem a begőzölt woke-propaganda."
Ezzel egyetértek, csak sajnos pont a begőzölt woke-libsi idióták mondják magukról, hogy ők a demokrácia, a liberalizmus szent megtestesítői, virágozzék száz virág, mindenki egy individum... ja hogy te nem értesz velem egyet? Akkor te faszista, rasszista, homofób náci vagy.
Oroszországot is ugyanúgy elítélem a háború miatt gondolom erre megy ki a kommented, amúgy meg ott autonómiát kapnak a kisebbségek, hivatalosan használhatják a nyelvüket hivatalokban, iskolákban (pl jakutszk) míg ukrajnában a templomon meg az egyszerű párbeszéden kívül mindenhol betiltották a nem ukrán nyelveket, annak ellenére, hogy tele vannak lengyelekkel, magyarokkal, oroszokkal. De inkább ne menjünk el ebbe az irányba mert nem erről szól a kérdés, az teljesen egyértelmű hogy a mai liberalizmus (ami ismétlem már nem is nevezhető annak) teljesen megborult.
Hát először tisztázni kellene, hogy ki mit gondol bele a konzervatívizmusba és a liberalizmusba. De ez a kérdés szerintem hülyeség, ahogy némelyik válasz is. Szerintem nem lehet egyértelműen valamelyikben, csak az egyikben élni. Az élet nem egy politikai párt.
Az én életemben fontosak a hagyományok, a magyar emlékek megőrzése, ápolása, valamint a rendezettség, saját szabályokhoz kötött gyermeknevelés, a gyermek normális, egészséges egzisztenciájának kialakítása. Erre már biztosan ráfognák, hogy konzervatívan élek. Viszont ettől függetlenül elfogadom azt, hogy az ember sokszínű. Sőt kimondottan szeretek más kultúrákat megismerni, nyitott lenni más társadalmak felé. Erre meg a konzervatívok mondanák, hogy liberális vagyok. Szerintem mind a kettőből kell egy kicsi, hogy normálisan éljen valaki. Lehet húzni egyik vagy a másik felé, de ha valaki egyoldalú, egysíkú, úgy biztos, hogy nem jó élni.
Ha egy ember saját maga alakít ki egy képet az életről, a világról a saját tapasztalatai, ismeretei alapján és nem hagyja befolyásolni magát sem a konzervatívizmusnak sem a liberalizmusnak, szerintem úgy jó élni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!