Milyenek gondoljátok a jelenlegi oktatáspolitikát?
Amúgy politikától eltekintve nagyon sok helyen rossz az oktatás a világon, kevés az az ország ahol valóban 21. századnak megfelelően megreformált oktatás zajlik.
Persze az szomorú, hogy ezekkel a fizukkal konkrétan arcon köpik a tanárokat, meg a csicska neres tankönyvek is hatalmas hülyeség volt, de nem a fidesz sajátossága, hogy nem kezd semmit az oktatással. Persze az már az ő hibájuk, hogy uszít ellenük, egy így is lenézett szakmát végző személyek ellen, de maga a minőségről nem ők tehetnek.
Milyen érzés ?
Hát köszönet GYURCSÁNYNAK - és a többi balliberális *****nak, akik eladták az országot, és mindent külföldi kézre adtak !
És beengedték a külföldieket...
"Ha meg diplomásak a szüleid neked is lesz diplomád ez magyarország ezt nem nevezném oktatásnak."
Minek diploma, ha egy borsodi gazsi színezsfémkereskedéssel kétszer annyit keres, mint a csöves diplomás tanárod?
Kérdező
Minek diploma, ha a "borsodi gazsi színesfémkereskedéssel" de akár mondhatjuk azt is hogy eg ykőműves is sokat tud keresni.
Tudod, én elvégeztem egy 2 éves gyógymasszőr képzést. A gyakorlatomon a kórházban 40 éves embereket kellett valahogy nagyjából összerakni, mert nem tudtak hajolni, nem tudtak simán állni vag yépp ülni, mert szétbszta őket a munka amit végeznek.
Aztán elmentem egyetemre, elvégeztem egy 3 éves bölcsész szakot és havi nettó 400ért naponta 2-3 órát kattintgatok az otthonomban.
Nem csak azt kell nézni ki mennyit keres, hanem azt is, hogy ki mennyit és milyen megterhelő munkát végez azért a pénzért.
Nekem az a fő bajom, hogy a tananyag irtózatosan nagy százaléka teljesen felesleges amit az iskolában tanítanak és nem azért írom ezt, mert 8 általánost végzett proli lennék. Jelenleg egyetemre járok, igaz passzív félévem van, a következő (remélem) jól sikerül majd. Szóval nem 8 általánost végzett gyári munkás vagyok, de ettől függetlenül tény ami tény, az iskolában full felesleges dolgokat tanítanak. Hogyha ezt leírja valaki a fórumon, akkor akik ezt olvassák még ki is akadnak az igazságon, de ha valaki dicsőíti azt amiket oktatnak, azt meg jól felpontozzátok. :))
Ameddig ilyen fölösleges semmire se jó a tananyag az iskolákban, keressenek csak nettó 200 körül a tanárok, ameddig nem mondják ki, hogy az egész tananyagot egy az egyben ki kell dobni a kukába, addig felőlem kapjanak csak nettó 200 ezer körül, a szarra se jó tudásuk ennyit se ér.
Megérdemlik a fizetésüket, ha nem tanítanak hasznos dolgokat. Ja és mielőtt valamelyik IQ betyár bekommentelné, én is tudok a követeléseikről, csak nem hiszem, hogy bármelyik tanár is képes lenne kidobni a tananyag felesleges részeit érdemben. Ezt csak azért írtam le, mert tudom, hogy sokak nem tudták volna értelmezni a kommentemet.
Aki nem tanít hasznos dolgokat csak elvétve, ne is keressen jól. Az lenne a dolga, hogy fontos dolgokat tanítson.
"Persze az már az ő hibájuk, hogy uszít ellenük, egy így is lenézett szakmát végző személyek ellen, de maga a minőségről nem ők tehetnek."
De. Ők tehetnek. Jó pár éve ők kormányoznak és az ő dolguk foglalkozni ezzel a problémával. Ennek ellenére, nem hogy tesznek a problémára és súlyosbítják is azt.
Ez nagyon is az ő hibájuk. (akik előttük voltak azok sem voltak jobbak, de most és már jó ideje ők vannak itt. Tehát a hatalmuk meg lenne ahhoz, hogy javítsanak és a felelősségük is mivel most ők vannak itt, de nem teszik.)
Az pedig, hogy máshol is rossz az oktatás az nem kifogás. Ha a szomszéd kirabolja a bankot attól még te nem teheted meg, pont ahogyan a szomszéd sem tehette volna meg.
Egyébként meg pont, hogy ott vannak az országok ahol normális az oktatás. Tehát még ott is a példa. Nem kell újat kitalálni. Le kéne másolni és már az is hatalmas előre lépés lenne. Aztán majd ha működik akkor majd lehet a fejlesztésen agyalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!