Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi megtakarítás kell...

Mennyi megtakarítás kell szerintetek a gyerekvállaláshoz?

Figyelt kérdés
Sokszor hangzik el, hogy nem szabad felelőtlenül gyereket vállalni. Így nyilván van egy olyan havi kereset és megtakarítás határ, ami alatt felelőtlenség gyereket vállalni.
2023. jan. 16. 14:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
10%
Aki igazán akar gyermeket, az megoldja szinte bármilyen jövedelemből a felnevelését. A többi csak kifogás a kényelmes élet miatt.
2023. jan. 16. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Zérus.
2023. jan. 16. 14:48
 3/11 DK-s ***** válasza:
57%

Szerintem ma általában felelőtlenség gyereket vállalni.

Mennyi megtakarítás vagy kereset?

Mondjak például havi fél millát, ötmilliós megtakarítással?

És ha jövő ilyenkor 5000 lesz egy kiló kenyér?

2023. jan. 16. 14:50
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Az emberek nem egyformák. Többféle "kategória" van.

Van aki nem gondolja túl a dolgot, nem izgatja különösebben hogy milyen lesz a terhesség, milyen lesz a gyerek élete ovisan, suliban stb.

Aztán vannak a precízebbek akik jó előre kiszámolják hogy mi mennyibe fog kerülni kb. és aszerint döntik el, hogy tudják e vállalni a gyereket vagy sem.

Mert nem mindegy már az sem hogy a terhesség hogy zajlik, jár e a várandós nő magán nőgyógyászhoz, szed e magzatvédő vitaminokat, kérnek e extra genetikai vizsgálatokat magánklinikán stb. Aztán az sem mindegy hogy nulláról kell e összeszedni minden cuccot ami a babáknak kell vagy kapnak e rokonoktól (babakocsi, kiságy, stb).

Nem mindegy hogy mennyit keres a nő és mennyit a férfi. Mert amíg a nő otthon van a gyerekkel (kb 2 év), addig a férfi keresetére "kell hagyatkoznia". És még egy csomó dolgot fel lehetne sorolni (pl. kell e albérletet fizetni vagy saját lakás van) ami minden párnál más (sok tényezőtől függ).

Úgyhogy élethelyzet és emberfüggő.

2023. jan. 16. 14:57
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Mindenhol más az a határ. Afrikában a határ az, hogy ha nincs méhed, csak akkor nem szülsz gyereket, még akkor is, ha a gyereket megeszik a legyek.
2023. jan. 16. 15:06
 6/11 anonim ***** válasza:
55%
Sokkal fontosabb egy biztos szakma, amivel mindig lesz kereseted, még ha átlagos is. Utána jön valami biztos munkahely, pl n éve cégnél vagy és nagyon megbecsülnek, imád a főni meg nélküled egyre nehezebb ott bármit elintézni. Ha ez sem opció, akkor van értelme takarékoskodni, hogy legyen tartalékod n hónapra vagy akár egy évre, ha kiesel munkahelyedről vagy valami miatt új munkahelyen egyelőre nem kapsz annyi fizut.
2023. jan. 16. 15:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én például azért nem vállalok gyereket mert nem akarom hogy olyan sorsra jusson ahogy én nevelkedtem. Hogy másnak volt zsebpénze, meg ment nyári táborokba én meg otthon unatkoztam mert nem volt pénz.

Olyan lemaradást szenved el így a gyerek minden téren, ami kihat az egész életére.

Persze most ez a mostani nagyurakat Orbánnal az élen nem nagyon zavarja. Ücsörögnek a milliárdjaikon a többi nem számít.

Én is olyan netto fél millás fizuval már vállalnék és megtakarításnak meg 1-2 átlagos lakás ára pesten.

2023. jan. 16. 15:49
 8/11 anonim ***** válasza:
77%
Én semmilyen méretű megtakarítással nem vállalnék gyereket ebbe az országba, a legjobb amit tehetsz egy gyerek jövője szempontjából, ha egy élhető jövőképpel rendelkező országba születik.
2023. jan. 17. 10:40
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Semennyi.
2023. jan. 19. 09:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Pont ez a baj hogy egy csomó ember úgy van vele hogy semennyi aztán meg addig nevelik a gyereket amíg centiben megnő... 😅 Majd utána csodálkoznak hogy kihúz külföldre vagy havonta egyszer ha van egy telefonomnak már örülnek.

Én most fogok végezni az egyetemmel 25 évesen aztán pár évig szeretnék gyűjtögetni De min bármilyen jó megtakarítás nélkül biztos hogy nem vállalnék gyereket. És nem a kényes életem miatt hanem a gyerekem élete miatt, hogy ne úgy kelljen élnie mint nekem fiatalként Egyetem mellett dolgozva, 0 alappal.

2023. jan. 19. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!