Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiek, ti a határon...

Ellenzékiek, ti a határon túli magyarok támogatásának tényével vagy mikéntjével nem értetek egyet?

Figyelt kérdés

Sok negatív kommentet lehet olvasni azzal kapcsolatban, ha átadnak egy-egy új létesítményt határon túl, amit a magyar kormány is támogatott. Igazából mindig arra lyukadnak ki, hogy akik nem fizetnek itt adót, azokat nem kéne semmivel sem támogatni őket és ha valaki csak ennyit lát az egészből, akkor nyilván nem is érdemes tovább beszélni róla.

Viszont a határon túli magyarok is a nemzet integráns részei és rengeteg történelmi emlékmű van a Kárpát-medencében, ami nagyon fontos szimbolikus jelentőséggel bír és támogatás nélkül elsorvadna. Emellett az is nagy érték, hogy ezek az emberek átadják a magyar kultúrát a gyerekeiknek és élő kapcsolatot ápolnak az anyaországban élő emberekkel, sokszor idejönnek nyaralni, vállalkozásokat indítanak, ami gazdasági együttműkődés mindkét félnek előnyös. Harmadrészt meg azt sem felejtsük el, hogy rengeteg határon túli fiatal jön ide tanulni és nagyrészük itt is marad később dologzni a magyar nemzetgazdaságot gyarapítva, szóval egyáltalán nem biztos, hogy gazdaságilag is annyira rossz lenne Magyarországnak támogatni a hatáton túli magyar közösségeket.

A kormány megítélése nagyon pozitív a határon túliak körében, szóval ez sikeres területnek tűnik. Mi a baj ezzel?

2023. jan. 15. 14:06
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
9%
Az ellenzékiek szerint azok nem magyarok
2023. jan. 15. 14:12
 2/30 anonim ***** válasza:
81%
Miért kéne az én befizetett adómat olyan, külföldön élőknek adni, akik nem is ide adóznak, őn egy fikarcnyit nem részesülök az adójukból való fejlesztésekből? Csak azért adjam nekik a kemény munkával megkeresett pénzem egy részét, mert 100 éve az a terület még Magyarországhoz tartozott?
2023. jan. 15. 14:18
 3/30 anonim ***** válasza:
79%

A magyar nemzet részei, de nem Magyarország állampolgárai.

Sok területének lehet öket támogatni, de jelenleg nem csak a magyarsággal kapcsolatos emlékmüveket meg a kultúrális dolgokat támogatják.

A mi adónkat viszik oda nekik, konkrétan jobban vannak támogatva, mint mi és olyan beruházások lesznek belöle, amikkel a fideszes elit fog jól járni és hát ugye a támogatásaik is jól jönnek nekik.

És én nem lennél olyan biztos benne, hogy itt maradnának.. mostmár pl Romániában is jobb az átlagkereslet, mint itthon.

2023. jan. 15. 14:22
 4/30 anonim ***** válasza:
81%

Az ország határain belül is lehetne annyi mindenre költeni a pénzt amire szükség van de helyette elküldjük másik országba mert négy évente a választásokon jól jön majd a szavazatuk.

Ezt meg lehetne úgy is oldani, hogy aki szeretné támogatni a határon túli magyarságot az adakozzon nekik ezzel nincs is gond, azzal van baj, hogy az adófizetők pénzét szórják el szavazat vásárlásra.

2023. jan. 15. 14:23
 5/30 anonim ***** válasza:
91%

A mikéntjével.

Én nem mondom, hogy nem magyarok (fogalmam sincs, az Első válaszoló miért gondolja, hogy tudja, mindenki más mit hisz vagy vall), viszont nem Magyarországon élnek, nem itt adóznak, nem osztoznak a problémáinkban (amiért leginkább irigylem őket mostanában).

Abszolút támogatok mindent, ami közelebb hozza őket érzületben hozzánk, vagyis találkozókat, táborokat kölcsönösen oda-vissza, programokat (pl. mikor elvisznek itteni színházi előadásokat oda, majd jönnek ők is itteni fesztiválokra...). Támogatom, hogy tanulhassanak magyarul, jöhessenek ide nyaralni, látogatni.

Amit NEM támogatok, az az, hogy ezt mi fizessük mind. Miért is? Lehetőséget adni nem egyenlő azzal, hogy öntjük oda a pénzt.

2023. jan. 15. 14:29
 6/30 anonim ***** válasza:
87%
Az állampolgárságot támogatom, kapja meg, aki magyar, de szavazati jogot nem adnék úgy, hogy egy forintot sem adózott.
2023. jan. 15. 14:40
 7/30 anonim ***** válasza:
86%

A mikéntjével és a mértékével.

Kulturális dolgok támogatásának lehet létjogosultsága. Viszont sportcsarnok építése, kórház felújítása, vállalkozások támogatása stb. egy másik állam területén szerintem egyszerűen pénzszórás.

2023. jan. 15. 14:42
 8/30 anonim ***** válasza:
83%
Én egyetértek azzal hogy állampolgárságot kapjanak,de azzal nem hogy szavazati jogot is(mondjuk én azt is megfosztanám e jogtól kinek nincs 8 általánosa)
2023. jan. 15. 14:53
 9/30 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem ellenzékiség kérdése. Semmit nem adnak de mindent akarnak, ez a parazita definíciója. A borsodi munkakerülő kissebbbségi többet ér mert az itt költi el a pénzt amin 27% forgalmi adó van.

A határon túliak? Tartják a markukat nekik minden jár..... leginkább a pofájuk.

2023. jan. 15. 15:12
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a korábbi kommenteket.

Én kezdetektől fogva a mikéntjével nem értek egyet, azzal igen, hogy támogatni kell őket.

Én úgy gondolom, hogy kezdettől fogva a magyar költségvetés x összegével kéne támogatni határon túli településeket.

Azt, hogy az forrást mire költsék, nem a magyar kormánynak kéne eldöntenie, hanem a helyi kisebbségi önkormányzatnak, amit ők választanak. Ők választanak maguknak saját képviselőket, a magyar kormány nem szólna be az ő belügyeikbe, ők se a miénkbe, és béke lenne.

2023. jan. 15. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!