Mikor értik meg az emberek, hogy Belarusz kapu számunkra?
#10: ez szerintem legenda. A metán a legolcsóbb, nagy mennyíségben elérhető/kitermelhető gáz a légköri levegőt leszámítva.
Éghető gázt biztosan nem kevernek égést tápláló levegővel, minden más gáz ipari méretű előállítása pedig drágább, mint a metán. A légköri levegőn kívül minden mmás lehetőséggel csak pénzt vesztene a Gazprom... :)
#13 Valami mégsem stimmel nekem az orosz gázzal, Wien városbéli házamban valahogy hamarabb felmegy a hőmérő mutatója mint itt a Pesti albérletben.
(vagy főzés hoztam rezsót otthon hamarabb megfő a gyorsleves mint itt :) )
Pontosan azért kevernek bele mást is mert így drágábban tudják eladni. Meg valami biztos hogy van benne (A nevéből ítélve Propán - vagy Bután vagy a kettő együtt PropánBután :)), hisz tudjuk, A gáz színtelen szagtalan gyilkosgáz, ez viszont szagos gáz.
De az orosz gáz olcsóbb. A vezetékes gáz az metán, a propán és a bután is drágább, külön jobb áron eladható...
Ez a "kevernek bele valamit" ez matematikailag sem jön ki.
Itt elmegy 52€ mig otthon 31€ megy csak el (Fûtés, fôzés)
Tudom hogy másak a körûlmények, de na lássuk be, nem szabadna ennyore kiugrónak lennie az értékeknek. Ha a cég Frankfurtba helyez akkor ott csak 2€ -val fizetek többet 33€ ból megvan
Hiába más ország, más körülmények azért ennyire nem szabadna eltérnie.
Az árképzés azért más mert:
1. Értéktelenedik a forint.
2. Oroszország drágán adja a gázt és a feldolgozóüzem profitot akar termelni + 27% ÁFA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!