Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor értik meg az emberek,...

Mikor értik meg az emberek, hogy Belarusz kapu számunkra?

Figyelt kérdés
Szijjártó Péter magyar és Szergej Olejnyik belarusz külügyminiszter telefonon tárgyalt egymással. Nagyon helyes! Magyarország érdeke a béke. A béke érdekében fenn kell tartani az érintkezést a Belarusz Köztársasággal, sőt Oroszországgal is. Belarusz számunkra politikai, gazdasági, kulturális kapu a kelet-európai térség felé, ráadásul itt szívesen látnak bennünket.
2023. jan. 12. 19:54
1 2 3
 11/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%
Kapu, de hová? A pokolba, vagy a menyországba?
2023. jan. 12. 22:20
 12/24 anonim ***** válasza:
#11 A pokol alá :D
2023. jan. 12. 22:29
 13/24 anonim ***** válasza:
32%

#10: ez szerintem legenda. A metán a legolcsóbb, nagy mennyíségben elérhető/kitermelhető gáz a légköri levegőt leszámítva.

Éghető gázt biztosan nem kevernek égést tápláló levegővel, minden más gáz ipari méretű előállítása pedig drágább, mint a metán. A légköri levegőn kívül minden mmás lehetőséggel csak pénzt vesztene a Gazprom... :)

2023. jan. 12. 22:34
 14/24 anonim ***** válasza:

#13 Valami mégsem stimmel nekem az orosz gázzal, Wien városbéli házamban valahogy hamarabb felmegy a hőmérő mutatója mint itt a Pesti albérletben.

(vagy főzés hoztam rezsót otthon hamarabb megfő a gyorsleves mint itt :) )

Pontosan azért kevernek bele mást is mert így drágábban tudják eladni. Meg valami biztos hogy van benne (A nevéből ítélve Propán - vagy Bután vagy a kettő együtt PropánBután :)), hisz tudjuk, A gáz színtelen szagtalan gyilkosgáz, ez viszont szagos gáz.

2023. jan. 12. 22:47
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

De az orosz gáz olcsóbb. A vezetékes gáz az metán, a propán és a bután is drágább, külön jobb áron eladható...

Ez a "kevernek bele valamit" ez matematikailag sem jön ki.

2023. jan. 12. 22:51
 16/24 anonim ***** válasza:
#15 az itteni gázhoz nem értek de azt tudom hogy itt drágább a gáz mint otthon :)
2023. jan. 12. 22:54
 17/24 anonim ***** válasza:

Itt elmegy 52€ mig otthon 31€ megy csak el (Fûtés, fôzés)

Tudom hogy másak a körûlmények, de na lássuk be, nem szabadna ennyore kiugrónak lennie az értékeknek. Ha a cég Frankfurtba helyez akkor ott csak 2€ -val fizetek többet 33€ ból megvan

2023. jan. 12. 22:57
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Tehát másak a körülmények, más az ország, más az árképzés...
2023. jan. 12. 22:59
 19/24 anonim ***** válasza:

Hiába más ország, más körülmények azért ennyire nem szabadna eltérnie.

Az árképzés azért más mert:

1. Értéktelenedik a forint.

2. Oroszország drágán adja a gázt és a feldolgozóüzem profitot akar termelni + 27% ÁFA

2023. jan. 12. 23:08
 20/24 anonim ***** válasza:
Meg ha itt lenne olcsóbb a gáz vagy benzin nem ti jönnétek hozzánk tankolni hanem fordítva :)
2023. jan. 12. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!