Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi bajotok a vármegyékkel?

Mi bajotok a vármegyékkel?

Figyelt kérdés

"Nekem maradnak megyék, csak azért sem fogom vármegyének hívni őket."

Ilyen, és ehhez hasonló kommentek vannak a ballib médiában a vármegyés hírek alatt. Pedig ez egy történelmi elnevezés, a kommunisták nevezték át megyére. Azon kívül, hogy nem szerencsés gazdasági helyzetben lett eszközölve a változtatás, mégis mi bajotok van vele?

2023. jan. 11. 20:23
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
90%
Egyetlen egy oka van: teljesen értelmetlen intézkedés. Ennyi, nem kell ezt ragozni.
2023. jan. 12. 05:00
 22/33 anonim ***** válasza:
79%
Nekem az, hogy pitiáner hülyeségekre mindig előkerül valahonnan a pénz, - amit természetesen nem a hülyeségek szellemi atyjai finanszíroznak saját zsebből.
2023. jan. 12. 11:16
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell háborogni! Nagyon szuper minden, így ahogy van. Még ennél sokkal többet is elvisel ez a birka ország. Mindenki boldog, kiegyensúlyozott, örülnek a kedves vezetőnek!!
2023. jan. 12. 17:12
 24/33 anonim ***** válasza:
74%
Hol a vár? Ennyi erővel állítsák vissza a nemesi rangokat. Egy kis segítség: [link] Magyar nemes családok abc sorrendben. 1947. évi IV. törvényt helyezzék hatályon kívül. Lehet fokozni.
2023. jan. 13. 14:55
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

Az vele a bajuk, hogy libsik.

Pedig az a baloldal, aki törölte a vármegye elnevezést... Nem igazán volt olyan liberális, mint a mostani baloldal.

De most még a kormányzó jobboldal is liberálisabb, mint a vármegye elnevezést eltörlő szélsőbaloldal volt.

2023. jan. 15. 20:28
 26/33 anonim ***** válasza:

[link]

Egyáltalán nem szeretnék offenzív lenni, de aki ezt támogatja az elmondaná az álláspontját?

Teljesen egyetértek azzal hogy a történelmi dolgokat ne felejtsük, meg ne töröljük el, de korábbi válaszban elmondtam hogy szerintem először létszükség, fontos, stb dolgok legyenek meg, majd lehet utána esztétikázni, én mindkét állásponttal részben egyetértek a "minek kellett ez" javára.

Amit linkeltem cikket is, az fb alatti kommentek annyik hogy

libsi történelemtörlő birka vs órbán imádó marha.

Ez az egész olyan mint pár ismerősöm, aki matekozza a fizetését hogy júj lesz e pénzem enni? De fizetés után az első hogy körmöshöz megy meg cigit vesz...

2023. jan. 17. 19:22
 27/33 anonim válasza:
100%

Végülis semmi...

Hamarosan kb éhen pusztulunk az egészségügy ki tudja mióta romokba a tanárok akik a mi gyerekeinket tanítaná, hogy normális oktatásban részesüljenek mint mi anno nincsenek megbecsülve stb... Több ezer vármegye táblát volt pénz előállítani az a lényeg. Várom, hogy újra paraszt asszony ruhába járhassak és szekérrel közelekedjünk mint a dédszüleink.

2023. jan. 23. 00:24
 28/33 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy kollégám aki rinyált, hogy keveset keres, majd kitette Facebookra, hogy új tetkó 120 ezer forint
2023. jan. 23. 09:49
 29/33 anonim ***** válasza:

Drágalátós kormányunk egy csomó értelmes dolgot csinált, mint Jeruzsálemben a rómaiak.

[link]

2023. jan. 23. 09:52
 30/33 anonim ***** válasza:
45%

Néhány visszakérdezés itt kérdezi, hogy "hol a vár?".

Miért melyik megyében, illetve vármegyében nincsen vár?

Eleve a város szavunk arra utal, hogy egy hely aminek van vára (váras).

2023. febr. 18. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!