Utoljára az internetadó ütötte ki a biztosítékot a lakosságnál, viszont a jelenlegi helyzet az még nem, miért?
Béremelés ide vagy oda, a boltban ott hagyni a különbözetet, tehát értelmesebb dologra nem is marad, akinek már volt esze lemondott a márka és termékhűségről, és keresett olcsóbb saját márkás termékeket, kitudja ezeket meddig lehet kedvezőbb áron kapni.
Számomra az is meglepő hogy jelenleg is veszik fel a lakáshitelt, persze nem tudhatom mennyiből élnek, viszont én el felejteném jó pár évre csak azért is.
1) Akkor volt több különböző életképes ellenzéki párt, és akinek tetszett a Fidesz, csak talált magának egyet, amit el tud fogadni. És akkor még Vona Gábor és Schiffer András kaliberű figurák politizáltak. Nem azt mondom, hogy Deák Ferenc reinkarnációi voltak, de azért a mai figurákhoz képest sokkal jobbak voltak.
Most pedig a Fidesz hatalmon tartása önsorsrontó hülyeség, de az ellenzékre való leváltás igen csúnya vakmerőség.
2) Az derült égből villámcsapás volt. A mostani helyzet pedig fokozatosan romlik.
3) Nem tudom ez hány embernél befolyásoló tényező, de a Fidesz az emberek egy részével el tudja hitetni, hogy mindennek az EU az oka, és rájuk kell haragudni.
Ma általában véve (!!!) még bőven nincs az a pont, hogy az emberek lázadjanak.
Mondok példákat, ami konkrét lesz. Apám - anyám igazi kisnyugdíjasok... ketten 230 ezret kapnak. De vagy 40 el többet/ hó, mint egy éve és jön a 13. havi... Simán elvannak ugyanazon az életszínvonalon. Kevés rezsi, olcsóbbat veszik, szóval semmivel sem élnek rosszabbul.
Autószerelőm, fodrászom, villanyszerelőm, a házszigetelő ev-m mind régi ismerős, tudom mennyit keresnek..... hát a nettó 600 és az 1 millió között, .mindegyik!
Emeltek annyit, hogy ne éljenek rosszabbul.
Aki itt ma Magyarországon szopóágon van, az az állami közszféra. Ők megfizetik a boltban a 40 százalékkal magasabb árakat és a fodrász, autószerelő, pékség stb magasabb árait is, de ők nem tudják emelni a fizetésüket...
Gyarapodtunk csak nem olyanokkal akikre a magyarságnak szüksége volna.
K"omoly tanulmányok szólnak erről: az APÁTIA TÁRSADALMA."
Elolvastam a kommentedet de nem értem belőle, hogy mi a logikus abban, hogy az internetadó, egy huszadrangú dolog ennyi embert az utcára visz, de Mészáros százmilliárdjai nem vittek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!