Gyurcsánynak mi a problémája az orosz barátkozással?
"Amíg ő volt a miniszterelnök ugyanúgy spanolt Putyinnal."
Ilyen apróságok nem szokták őt zavarni. :)
És az mi konkrétan?
Akkoriban Putyinnak még enyhén szólva más volt a megítélése.
Orbán meg visított, mint a fába szorult féreg az oroszok ellen.
Putyint már 2008-ban háborúzgatott Grúziában.
21:10: azt bizonyos mértékig még lehetett jogosnak tekinteni. Úgy tudom, máig nem derült ki egyértelműen, hogy Szaakasvili volt-e az agresszor (aki pillanatnyilag a sitten ül, elég kacskaringós pályát sikerült futnia). Lehet, hogy a grúzok támadtak először Dél-Oszétiában. De az biztos, hogy a Fidesz olyan oroszellenes retorikát vitt akkoriban, hogy ihaj. Orbán akkor hadovált holmi Putyin-pincsikről - mára ő lett a legnagyobb pincsi.
Egyébként pedig, hogy a hatosnak is válaszoljak: de, lehet nélkülözni. A szlovákoknak és a cseheknek is sikerült, nem terítik az állami médiában kritikátlanul az orosz dezinformációt, és nem vétózgatnak nyakra-főre. Hogy a KGB-s bűnőző Kirill pátriárkát miért kellett levetetni a szankciós listáról, a mai napig sem bírom felfogni.
#6 Egy dolog kényszerből tárgyalni egy diktátorral és a lakájmédiádban szerelmes levelet írni hozzá:
"Hogy elmélázhassunk örökre egymás igazi, mély, megfejthetetlen bánatában.
„Elkártyáztam a gyenge szívem,
suhogasd le a szoknyád, hajnal!
Pálinkát lehelek rád szelíden,
megháglak nehezen, halkan.
Jőjj, Oroszorság, vodka-virág,
nevetés nékem a véred,
pince-fehérek a volgai fák,
tejszínű, szűz ez az ének.
Lebukik fejem és úgy zokogok,
haloványul bennem a bánat,
veretik körülöttem az ősi dobot,
szaladok, hajnal, utánad!
Ez a csont-pufogás, ez a hanti rege
hitemet hirdeti híven,
kataton bálvány, légy fekete,
hiszen elkártyáztam a szívem!”
Isten hozta, Elnök úr…"
"Amíg ő volt a miniszterelnök ugyanúgy spanolt Putyinnal."
Igen, csakhogy abban az időben Oroszország erősen nyugatiasodott, és haladt a liberális eszmék felé. Azóta viszont évtizedeket csúszott vissza az emberi jogok és haladás tekintetében (mostanság például ártatlan embereket bombáznak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!