Fideszesek, rendben van ez így?
19.
1. Az oké, de miért nem jőnnek akkor az osztrákok hozzánk dolgozni, ha tőlünk ilyen keveset vonnak le?
2. tőlünk 33%ot vonnak le, de add hozzá az áfát is ami 27%, azt minden termékre fizeted, ráadásul europába ez a legnagyobb (még1 dolog amibe elsők vagyunk)
#1 Amikora fidesz dicsekszik nagyon az átlagbér növekedésével, és mértékével, akkor sem a mediánjövedelem reálértékének alakulásával jön.
külön írom a tényezőket, hogy akkor is megértsd, ha nem akarod:
- átlagjövedelem helyett mediánjövedelem
- nem csak alapbér, hanem úgy minden: pótlékok, cafatéira stb.
- nettóban.
És két további dolgot is figyelembe kéne venni:
- a külföldön dolgozó magyarok jövedelmét nem kéne beleszámítani, bár nagyon sokat nyom a latba, hiszen rengetegen vannak, és jóval többet keresnek
- minden magyarországi munkavállaló jövedelmét figyelembe kellene venni, beleértve a közmunkásokét és a kisvállalkozókét is, akik általában inkább keveset keresnek, és a KSH nem számítja be, csak az x fő feletti vállalkozásokat.
Nem mellesleg én arra az adatra lettem volna nagyon kíváncsi, hogy a különböző országok miniszterelnökei, stb. az országuk minimálnyugdíjának hány százalékát kapják. Valahogy úgy sejtem, hogy ezen a térem Magyarország az első helyen áll.
Ha most levinnék 20%-ra az ÁFA-t akkor se fizetnél kevesebbet semmiért.. csak az adott cég fizetne annyival kevesebbet az állam felé. Te mint átlag vásárló ebből semmit nem éreznél.
25.
Ez is igaz, nem mondtam, hogy nem így van. A lekezelő stílust viszont nem igazán értem miért kellett alkalmaznod, teljesen szükségtelen.
A kérdés pedig egy olyan dologra vonatkozik, ami ellen nem tudunk igazán tenni. A "szavazzunk másra" eddig sem működött, ha van is kormányváltás, a helyzet nem változik, kétlem hogy lenne olyan miniszterelnök aki szépen harmadolja a saját és kollégái fizetését. Nem is tudom volt-e ilyenre példa Magyarországon valaha is.
A keményebb tüntetések nem nagyon léteznek egy ideje, a Fidesztől "balra" lévő pártok látszattüntetései erőtlenek, a jobbra lévőeken kevés a résztvevő. Eszközü(n)k amúgy sem lenne a változtatásra. Ha Orbán végtelennel emelné a saját fizetését, az ellen sem tudnánk tenni semmit, max hőzöngenénk gyakorin meg más fórumokon, a kocsmában, a kávézóban, a sorban állva.
Vagy ha mégis, akkor érdekelne, hogy pontosan mit.
Annyiszor jöttek már ezzel az ellenzékiek, hogy bezzeg az OBÁN fizetése tud emelkedni, a többire nincs pénz. Belegondolnak abba, hogy Orbán Viktor fizetése mennyibe kerül? Mert ha belegondolnának, akkor rájönnének, hogy az ő fizetése semmiség, mert belőle csak 1 van, egy fizetést kell kigazdálkodni csak. Akkor mért erről pampogtok hónapok óta?
Mellesleg Orbán Viktor olyat tett, amit az ezeréves történelem során senki más nem tett. Több mint tíz éve kormányoz, milliók rajonganak érte, a mai napig. Ha valaki, akkor ő megdolgozott érte. Ő megérdemli.
Na igen, nevetséges belegondolni, hogy ez a bér egy programozó 2-3 havi bére akinek a munkáját nevetséges lenne összehasonlítani egy miniszterelnökéjével..
A másik meg, hogyha egy ellenzéki bohóc mint Hadházy semmi munkával millió felett keres akkor Orbánnak olyan 15-20 milliós bért adnék , igazából az is kevés lenne azért amit tesz, de nyilván afölött már túl durván hangzana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!