A vidéki tanárok tényleg ezért nem sztrájkolnak?
Figyelt kérdés
Állítólag vidéken azért levesebb az elégedetlen tanár, mert ott főleg olyan nők választják ezt a pályát, akiknek jól kereső férje van, valamint több gyereket vállalnak, és így a család pótlékkal is jobban kijönnek, végül kisebbek az életszínvonalbeli elvárásaik. Ezzel szemben Pesten jóval több az egyedülálló vagy kapcsolatban élő, de gyermektelen tanár, aki viszont magasabb színvonalon akar élni.2022. dec. 27. 17:44
11/12 anonim válasza:
Vidéki vagyok, itt is kevés a pénz. Ellenben "vakok között félszemű a király" alapon a környéken ez a 250-es fizu, amit kapok, jónak mondható. Mi kiálltunk, szolidarítottunk a sztrájkolókkal, ott szerepel a nevem olvashatóan a nyilatkozaton, de sajnos, ha engem kirúgnak, nem találok azért rögtön munkát helyben. Van egy fiam, akit egyedül nevelek, se pasi, se férj, se gazdag szülők. Ha egyedül lennék, már rég felmondtam volna, aztán irány Bp. vagy Nyugat-Európa.
12/12 anonim válasza:
Vidéken egy csomó helyen full kisebbségi általános iskolák vannak. Teljesen súlytalan, hogy sztrájkol-e a tanár vagy sem. Így is a fő cél az, hogy a tanköteles gyerekek egyáltalán betaláljanak az iskolába. Voltam ilyen helyen, egyébként annyira nem is messze Pesttől. A segélyosztás napján konkrétan nincs tanítás, mert nincs bent gyerek. Az egész família megy a városba elverni a pénzt. És nem lehet velük mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!