Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértenétek, ha magánorvosk...

Egyetértenétek, ha magánorvosként állami munkára köteleznének benneteket? Az embereket is államosítják már?

Figyelt kérdés
Szerintetek ennek milyen jogi alapja van? Hogy lehet ezt legitimálni egy demokratikus országban?

2022. dec. 21. 22:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a primitív "nem tudjuk felüllicitálni Ausztriát" szöveget is csak a mocskos fidesz nyomja, senki nem várja, hogy felüllicitáljuk, csak vegyék emberszámba azokat, akikből élnek, és egy teljesen békés korszakban ne hazug módon, veszélyhelyzetre hivatkozva vezényelgessenek ide-oda embereket.
2022. dec. 22. 00:02
 12/21 anonim ***** válasza:

"Húzós dolog, de ugye az a kérdés, hogy mit csináljanak, ha nincs elég orvos az államiban?"

Ezért mondom én mindig, hogy az állam (néhány egyedi kultúrájú országtól eltekintve) alapjaiban rossz gazda. Magyarországon meg különösen, amihez viszont párosul egy minden területén állami beleszólást igénylő lakosság.

A problémára nem az a megoldás, hogy szétverjük, elüldözzük, tönkresszük az állami rendszer alternatíváját, és akkor nem marad más lehetőség. Hanem az, hogy megpróbáljuk a dolgozók körülményeit olyan szintre hozni, hogy maradjon. Ez természetesen teljes mértékben sosem fog megvalósulni, de már az sokat segítene, ha az alapvető szemlélet változna.

Az adót meg persze beszedi az állam a semmire, mert fejleszteni nem akar az egészségügyön, csak tönkretenni a piaci alternatívát.

2022. dec. 22. 08:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, szerintem ez a döntés nagyon a diktatórikus időket idézi, pont mint az államosítás. Jó hogy nem az agrárcégeket, gazdákat akarják már megint TSZ-kbe gyömöszölni, mert ezt majdhogynem ugyanaz.
2022. dec. 22. 11:34
 14/21 A kérdező kommentje:

Szerintem is ugyanaz.Ez nagyon túllép minden demokratikus normát....pláne olyanoknál, akik keményem megfizettek a diplomájukért, nincs mit követelnie az államnak. Tudom magam ellen beszélek, de nyissanak normálisabb országban magánrendelést, mint ahogy a szülész-nőgyógyászok teszik már egy-két éve: Szlovákiában, Csehországban.

Nekem pl tök mindegy h Bp-re vagy Bécsbe utazok.

2022. dec. 22. 17:23
 15/21 anonim ***** válasza:
26%
Igazad van kérdező, csak az orvostársadalom elvándorlását mi, átlag polgárok fogjuk elszenvedni, ugyanis rengeteg embernek nem fér bele, hogy mondjuk a fél országot átszelve járjon el rendelésekre.
2022. dec. 30. 17:49
 16/21 anonim ***** válasza:
70%
@15 kinek mit intezett a kormanya. Meg mindig nem latom, hogy tuntetnetek, helyette te is inkabb az orvosokat hibaztatod.
2022. dec. 30. 17:59
 17/21 anonim ***** válasza:
#16 Én hol hibáztattam őket, könyörgöm?! Hagyjuk is...
2022. dec. 30. 18:13
 18/21 anonim ***** válasza:
49%

15: akkor mi a megoldás? Rendesen kell fizetni az orvosokat ÉS az egészségügyi személyzetet is,normális körülményeket teremtve

Hogyan lehet ezt? Ne vegyünk Vodafonet, ne építsünk atlétikai stadiont, ne rendezzünk világversenyeket, felejtsünk el minden látványberuházást addig, amíg az egészségügy nincs rendben.

Eszement pénz folyik el minden hülyeségre, ha kevesebbet pazarolnának, sokkal több jutna másra is.

2022. dec. 30. 18:16
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es,

Bocsánat, nem volt egyértelmű, én kurvár nem a kormányt pártolom, mert én is ugyanúgy rühellem őket. Elnézést is kérek, hogy nem csak fröcsögve a kormányt szidom, hanem a kérdező kommentjére válaszolva elmagyarázom, hogy miért is probléma, ha az orvosok elvándorolnak, mert sokaknak nem mindegy, hogy Budapestre vagy Bécsbe kéne kimenniük orvoshoz!

2022. dec. 30. 18:24
 20/21 anonim ***** válasza:

@15 Oké, ezt tényleg félreértelmeztem, valóban nem hibáztattad őket. De úgy látszik, még mindig nem érzi elég ember ennek a súlyát, vagy nem érdekli, hiszen kábé senki sem mozdul a tanárokon kívül ebben az országban. Van néhány kezdeményezés, de mind befullad. Nincs mögöttük tömeg, aki hajlandó lenne megmozdulni. Akkor mégis csak a legtöbbeknek jól van úgy ahogy van.

Na majd meglátjuk mit hoz majd a tavasz, és a jobb idő. Még a tél is épp csak elkezdődött.

2022. dec. 30. 20:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!