Miért nem jó a magyar kormánynak, hogy euró legyen itthon a forint helyett?
"Az euró bevezetésével kapcsolatban úgy fogalmazott: a gazdasági teljesítmény nem tud úgy változni, ahogy ugrál a forint, és arról beszélt, hogy az elválik a gazdaságtól, a valutaövezethez való csatlakozás stabilitást jelenthet, tehát van érv az euró mellett, de a miniszterelnök szerint lassítaná a valutaövezethez való csatlakozás a gazdasági növekedést. Orbán Viktor azt mondta: ha a magyar gazdaság növekedni és felzárkózni akar, akkor jobb, ha kimarad a valutaövezetből."
Szóval, mintha a Fidesznek esze ágába sincs az euró bevezetése, de a magyar polgároknak mégiscsak 10%-ot romlott a forint vásárlóértéke (1 év alatt), ami azért nem a polgárokat szolgálja.
#20 "Menthetetlen vagy. Igazi szektás fideszes. Felesleges veled vitatkozni."
Aha.
Nem TUDSZ vitatkozni, örülök, hogy legalább azt beláttad nincsenek érveid, tévedsz és erre rá tudok mutatni. csak azt ne hidd hogy nem egyértelmű az másnak is hogy azért nem folytatod a vitát mert mert buktad az állításaidat.
22# igazad van, én is hallottam róla. A "többszázezer ember" nem tudom mennyire helytálló, mert én is hallottam több helyről több számot, ugyanakkor ez egy adminisztratív hiba.
Ilyen otthon is megesik, hallottam több esetet, mikor évek óta egy helyen dolgozott valaki, aztán egyszer csak szóltak neki, hogy TB/adó tartozása van. Ezek is olyanok, amiket jóvá írnak igazolást követően.
Hibák mindenhol előfordulnak és én továbbra is azt gondolom, hogy itt még a támogatások nélkül is könnyebb az élet (anyagi szempontból mindenképpen). Ha 2009 óta kint élsz és nem költöztél haza az európai Kánaánban, lehet te is hasonlóan látod.
A gazdaságnak (külföldi cégeknek) nem érdeke, hogy itthon euró legyen.
Igaz, hogy lesz 17%? Béremelés, de 12%-al romlott a forint is. A külföldi cég még átváltja forintba az euróját és 5%-al kell csak többet fizetni a munkavállalónak.
Mi meg tapsolunk, hogy milyen jó a 400 ezres fizetés. Csak közbe a forint is kevesebbet ér.
Sem a kormánynak:
"A gazdaságnak (külföldi cégeknek) nem érdeke, hogy itthon euró legyen."
Amit írsz, az igaz, de csak az igazság egy részlete, ráadásul érzelmileg erősen sugalmazó csomagolásban. Megjegyzés: pont így születnek a konteók.
Szóval igen: Orbánék eljátszák a gonosz multikat megsarcoló Robin Hoodot, miközben adókedvezményekkel, és a Forint rontásával nyálazzák a farkukat a háttérben. A különbözetet pedig az EU támogatásokból fizetik, és ezt eladják gazdasági csodaként, miközben szapulják a pénzforrást, mintha mi tennénk nekik szívességet, hogy idehozhatták a cégeiket. Ehhez a színjátékhoz pedig a Forint megtartása kiváló eszköz, nyilván nem akarják kivezetni.
Ezzel együtt mégsem ilyen egyszerű a helyzet, mert ameddig zárkózásban vagyunk, addig a saját valuta és az árfolyamkülönbség egy plusz eszköz a tempózásra. Azok az országok, akik nagy sikerként bevezették, megtorpantak a fejlődésben, mert nem tudnak többé olcsósítani magukon.
Röviden: az Euró bevezetése egyszerre venné el Orbánék egyik eszközét a politikai szemfényvesztésre, és konzerválna bennünket egy nem túl becses helyzetben. Nem fekete-fehér, na.
25# Igen ez így kétkezi munkásként megállja a helyét.
De valahogy 22-es csapdája is, ha a másik oldalról is nézem.
Ha már csökkene tőle a gazdaság és az itt lévő cégek csak 10%-a vonulna ki akkor sok munkavállaló törhetné a fejét.
Így se jó, meg úgy se jó.
Biztos vannak még más okok is amit nem látunk.
"Így se jó, meg úgy se jó. Biztos vannak még más okok is amit nem látunk."
Így van, egyetértek. Ezért is nagyon fontos messzire elkerülni a kőegyszerű üzeneteket, ahol valaki elbasz valamit, és ezért szar nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!