Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csodálkoznak egyesek,...

Miért csodálkoznak egyesek, hogy Magyarországon nincsenek tüntetések a megszorítások miatt, amikor minden magyar örül a másik kárának?

Figyelt kérdés

Mi magyarok olyan nemzet vagyunk, hogy örülünk annak ha másoknak rossz. Most is a benzinár növelésnek örülnek azok akik eleve nem járnak autóval, mert tök jó hogy másoknak még rosszabb lesz emiatt. A rezsicsökkentés csökkentésnek is örültek azok akik beleférnek a csökkentett keretbe, vagy fával fűtenek, és kifejezetten örültek azoknak a nyomorának akik emiatt többet fizetnek sokkal vagy esetleg a vállalkozásuk csődbe ment. Rengeteg ilyet olvastam fórumokon. Az élelmiszerárak emelkedése az úgymond mindenkinek fáj, azt valahogy le kell nyelni, de a vigasz még ott is megvan, hogy másoknak is szar. Valamint megy a verseny ki mennyit tud spórolni, olcsó kaját eszik mindenki, mind1 ha rossz minőségű. Ez meglátszik a kínálat változásán.

Egy olyan országban ahol a legszebb öröm a káröröm, és az emberek kárörvendenek egymás nyomorán, ott hol várnak összetartást meg tüntetést? Úgyis mindig lenne olyan réteg aki a tüntetők ellen lenne.

2022. dec. 11. 19:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem csodálkozom.
2022. dec. 11. 19:19
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Énnem csodálkozok, tisztában vagyok vele, hogy magyar magyarnak a legnagyoobb ellensége.
2022. dec. 11. 19:20
 3/11 A kérdező kommentje:
A KATA eltörlése is pont ilyen volt. Aki nem volt KATA-s az örült annak, hogy a "mocskos kulálokat" "adócsalókat" "ügyeskedőket" megszívatták és vége a habzsi dőzsijüknek. Úgy kell nekik.
2022. dec. 11. 19:25
 4/11 MDaniel98 ***** válasza:
94%
Na igen, de alapvetően arra gondolnék én, hogy a saját kára, azért érdekli.
2022. dec. 11. 19:29
 5/11 A kérdező kommentje:
A saját kára érdekli, de azt kompenzálja a káröröm is hogy másoknak is rosszabb.
2022. dec. 11. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem összekevered a fideszeseket a magyarokkal. Pedig ez a legjobb esetben is csak egy kisebb részhalmaz.

Én nem örültem a KATA eltörlésének, sem a rezsicsökkentés "csökkentésének". Igen, albérletben lakom és beleférek a keretembe de mivel falusi vagyok eredendően, tudom, hogy sokan szenvedni fognak.

Amennyi pénzt ellapátolt a kormány és még a rezsicsökkentéssel is átb*szta a magyarokat, igazán tarthatta volna az eredeti koncepciót. Sőt, pont, hogy ilyen válságos helyzetben még segíteni kellene az embereket de ez a fityisznek sosem volt cél, inkább az ellenkezője. A szavazói pedig ennek szurkolnak.

Az ársapkák pedig sosem voltak jó megoldások, be sem szabadott volna vezetni. Más módon kellett volna korrigálni az inflációt de államcsőd közeli helyzetben, összeomlott gazdasággal mondjuk valóban nehéz, főleg akarás nélkül. Ide vezetett 13 év hozzá nem értő kormányzás.

2022. dec. 11. 19:44
 7/11 anonim ***** válasza:
89%
Ez általánosítás, nem ilyenek a magyarok. Vidéken lakom, találkozom tehetős szomszéddal meg kisnyugdíjassal is, ugyanúgy meghallgatjuk egymás gondjait, sose hallottam senkit kárörvendezni más baján, nekem se jutna ilyen eszembe.
2022. dec. 11. 20:04
 8/11 anonim ***** válasza:
4%
Én nem szégyellem, örülök hogy véget vetettek a KATÁs ügyeskedéseknek. A méltányos közteherviselés fontos. A költségvetési hiány csökkentése most fontos az infláció miatt is. Ezek teljesen racionális dolgok, nem káröröm.
2022. dec. 11. 20:06
 9/11 anonim ***** válasza:

8.

A kata drága volt sokaknak

2022. dec. 11. 20:19
 10/11 anonim ***** válasza:
85%
#8 A fideszes és a közös teherviselés gyönyörű eszménye. Sírva kell nevetnem. :D
2022. dec. 11. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!