Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kéne a pedagógusoknak...

Miért kéne a pedagógusoknak diplomás átlagbért fizetni?

Figyelt kérdés

Azzal egyetértek, hogy emelni kéne a bérüket, de a diplomás átlagbért azért túlzásnak tartom.

Ha egy építészmérnököt, szoftverfejlesztőt, vagy orvost beküldenének tanítani, akkor a pedagógus munkáját majdnem 100%-osan el tudná látni. Ezzel szemben, ha egy tanárnak kéne statikailag megfelelő épületet összerakni, egy appot lefejleszteni vagy beteget operálni, akkor hozzászólni sem tudnának a témához, nemhogy elvégezni a munkát.

2022. dec. 10. 14:08
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

20.

Állami szférában.

Az meg nem állít elő gazdaságilag mérhető értéket.

2022. dec. 13. 16:02
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
21, előállítja az összes többi diplomást, azaz a magas státuszú pozíciók munkaerejét. Az nem érték?
2022. dec. 13. 16:22
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

22#

Azt az egyetemek csinálják.

Az egyetem teljesen külön dimenzió a közoktatástól.Sokkal nagyobb a jelentősége,szerepe.

Nem véletlen,hogy a bérrendezés szükségesének felismerése évekkel ezelőtt megtörtént kormányzati szinten is.

2022. dec. 13. 16:34
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetemek csinálják.

Ja, mert a gyerek az általános és középiskola kihagyásával egyből mehet egyetemre, mi?:D

2022. dec. 13. 16:37
 25/29 anonim ***** válasza:
17%

24#

Nyilván nem.

Viszont, az általános és középiskolai oktatás sohasem volt magas Magyarországon.

Én anno műszaki képzésre készültem gimnáziumból, nyelvből magántanár kellett,hogy tudjak nyelvvizsgázni érettségi előtt.Aztán, matekból, fizikából szintén kellett plusz felkészítés, mert a gimnáziumi oktatás csapnivaló volt.

Az egyetemisták 3/4-e szívott a matekkal, fizikára épülő tárgyakkal, magántanárhoz jártak vagy valamelyik zsebibb hallató korrepetálta őket.

Ennyit érnek a tanárok és ez nem ma vagy tegnap volt.Hanem régebben.

Ezért írom,hogy nem lehet egyenlőséget tenni az egyetemen oktatók és a közoktatásban oktatók közé.Előbbiek letettek valamit az asztalra.

2022. dec. 13. 17:39
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
25, tehát leírod, hogy szar az oktatás, és aztán még az a kérdés, hogy miért kéne javítani rajta?:D
2022. dec. 13. 17:59
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

25! Az iskola, ahol én tanítok, az utóbbi években olyan gimis osztályokat bocsát ki magából, ahol LEGALÁBB egy nyelvvizsgája mindenkinek van. 99%-os matek érettségik születtek. Többen mentek mérnöki pályára is. Mindez nem a különórák hozadéka volt, hanem a kollégák felkészültsége garantálta a kiváló eredményeket.

Mégsem állítom, hogy az összes középiskola ilyen.

Miért általánosítasz? Neked volt egy rossz élményed, egy "talánrossz" középiskolába jártál, de ennyiből képes vagy levonni azt a következtetést, hogy nívótlan a közoktatás.

Nem is értem.

2022. dec. 13. 19:04
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Az én osztályomból többen országos történelem és természettudományi versenyeket nyertek. Az egész osztály kitűnő volt egy kivétellel. De egyébként ő is. Öt év távlatából hallom vissza hogy másoddiplomások, orvosok vannak közöttük. Pedig a legrosszabb pedagógusnak tartom magam, aki nem is alkalmas erre a pályára. 128 ezer forint volt a fizetésem, már nem dolgozom itthon.
2022. dec. 16. 03:23
 29/29 anonim ***** válasza:
Megnézném, ahogy a mérnök mondatelemzést tanít, az orvos németet, a szoftvermérök meg földrajzot.
2023. jan. 17. 18:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!