Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire tartod igaznak hogy...

Mennyire tartod igaznak hogy ma 2022-ben egy átlag magyarországi családnak van 7.5 millió forintja megtakarításokban?

Figyelt kérdés
2022. dec. 10. 11:05
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
20, igen, tkeintve, hogy még nem költötted el. Ha veszel rajta valamit, akkor már el van költve, tehát nem a megtakarításod.
2022. dec. 10. 13:18
 22/36 anonim ***** válasza:

Befektetési aranyat vettem és értékpapírt,

akkor most jól'lecsórosodtam'.

Bakker.!

2022. dec. 10. 13:26
 23/36 anonim ***** válasza:
Nekem van úgy 70-80 millió simán egyedül, tehát akkor mindjárt kell 8 nincstelen család ahhoz, h kijöjjön az átlag.
2022. dec. 10. 13:33
 24/36 anonim ***** válasza:
75%

"A közgazdaságtanban megtakarításnak számít az a jövedelemrész, amelyet nem költenek el. Mikroökonómiai képlete: S=Y-C, ahol Y a jövedelem, C a fogyasztás és S pedig a megtakarítás. A felhalmozódott pénzt több formában is lehet tárolni, például készpénzes formában, bankszámlán, részvényekben, vagy más értékpapírokban."

Azaz az értékpapír megtakarításnak minősül, az arany nem. És amúgy logikus is, az értékpapír ugyanúgy pénznek minősül, csak épp ideiglenesen valaki más hasnzálja. Az arany viszont egy ingóság, pont úgy, mint a TV, asztal, autó vagy pizsama. Csak épp drágább és időtállóbb az értéke.

2022. dec. 10. 13:38
 25/36 anonim ***** válasza:
16%

Fenébe a közgazdaságtannal mikor a mai világban kákán is lehet csomót keresni.

Csak ócsón kell venni és drágán eladni.

2022. dec. 10. 13:58
 26/36 anonim ***** válasza:
81%

Hülyeség... Tisztességesen dolgozunk a párommal, mindketten teljes munkaidőben. Én óvónő vagyok, 26 éves, ő gimnáziumi tanár, 29.

Mindketten nettó 207 ezret keresünk, ebből kifizetjük az albérletet, rezsit, közös költséget, tömegközlekedést, internet- és telefonszámlát, és máris nagyjából annyi pénzünk marad egy hónapra megélni, enni, bevásárolni, stb., hogy örülünk, ha nem kell hó végén a szüleinktől segítséget kérni.

Hogy a fenébe lenne így esélyünk ennyit félretenni? Gyereket szeretnék, de nem vállalhatunk, mert ennyiből alberletben nyomorognánk csak vele.

2022. dec. 10. 16:48
 27/36 anonim ***** válasza:
94%
Nem lep meg, nekem pl jóval több van. Rokonomék simán vettek egy 20 milliós lakást a gyereknek hitelfelvétel nélkül.
2022. dec. 10. 16:58
 28/36 anonim ***** válasza:
89%

A szokásos történik most is.

a kérdező bedob egy számot, hogy jaj mennyire... és szerintetek ... - majd jöttök sopánkodni meg egymásra licitálni. Miközben senki meg nem kérdezi az illetőtől, honnan vette ezt a hírt, mit is jelent ebben a kérdésében a "megtakarítások formájában".

2022. dec. 10. 17:26
 29/36 anonim ***** válasza:
79%
magyar átlagos méret 15cm
2022. dec. 10. 17:41
 30/36 anonim ***** válasza:
60%

Ne vicceljünk

[link]

2022. dec. 10. 18:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!