Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ilyet tényleg megtehetnek?

Ilyet tényleg megtehetnek?

Figyelt kérdés
"Sajnos az emberek bankszámláit zárolni fogják. A Háborús infációra hívatkozva! Ugyanis ugy módosították a törvényt hogy bármikor bárki számláját lenullázhazják!!! De van rá megoldás! Ki kell venni a Magyar bankokbol az embereknek pénzeiket és más országba nyitni számlát! Pl.: Ausztria , Szlovákia !!! Ezt addig kell megtenni ameddig nem lesz késő!!! Kb. 2023 Január 1-től számítva 2 hónap és beindul a FideSS vagyonelkobzási protokolja!!! Bankszámlák , Ingo - Ingatlanok “Államosítása” !!! És ez nem mítosz meg mendemonda! Matolcsy frankon megmondta mire készül az Orbán FideSS Maffia!!! 😡😡😡😡"

#magánvagyon elkobzása
2022. dec. 7. 22:39
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Es en is gyengitem a forintot, mert miota ez a helyzet van, a megtakaritasaimat szepen lassan pakolom at devizaba.
2022. dec. 8. 00:39
 12/21 anonim ***** válasza:
41%

"Illetve amig EU tagok vagyunk, gondolom egy ilyen lepest nem hagyna szo nelkul az Unio, mert emberi jogokat sert, ugye?"

A korona, oltás tertort az eu is intézte

2022. dec. 8. 01:13
 13/21 anonim ***** válasza:

Pakold csak devizába. Ha számlán tartod őket, ugyanúgy el tudják venni az elméleted szerint. Ha meg készpénzben... hát az kellemes:D

De akár számlán, akár fizikai pénzben tartod, ha készpénzed van, az bukó, értéktelenedik a francba az egész. A pénznek csak akkor van értéke, ha használják, egyébként rágja az infláció. A legrosszabb amit a jelenlegi helyzetben tehetsz, hogy pénzben tartod a pénzedet.

2022. dec. 8. 09:57
 14/21 A kérdező kommentje:

Eddig nem talaltam olyan dolgot amibe ennyi osszeget be tudnek rakni, tekintve hogy 3 ev mulva tervezek venni ingatlant, igy erre az osszegre akkor teljes mertekben szuksegem lesz.

10 millio pont az az osszeg, ami nem keves, de jelenleg semmibe nem tudom fektetni.

2022. dec. 8. 12:07
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Ja, de 3 év nem is az az időtartam ami elegendő lenne ahhoz, hogy a devizád forintban hasznot is termeljen.

Igazából szar ez mindenhogy:D

2022. dec. 8. 12:23
 16/21 anonim ***** válasza:

#18 Most fizetett azért, hogy devizára átváltsák, aztán meg fizet azért, hogy forintra visszaváltsák, és csodálkozik majd, hogy kevesebb pénze maradt, mint amivel indult, pedig milyen okosan átrakta a pénzét.

Ja, nem.

2022. dec. 8. 13:03
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem az egész pénzemet raktam át, de így, hogy év elején átváltottam a felét még 360 forintos áron a váltási költségekkel is bőven megérte, a forint pedig még tovább fog gyengülni. Ha 450-en visszaváltom az 5 milliómat, beljebb vagyok 1 millió forinttal, tehát kb pont arra elég, hogy minimalizáltam ebben az évben a pénzem felének inflalódását.
2022. dec. 8. 13:34
 18/21 A kérdező kommentje:
Egyébként meg ha kis tételekben váltod, nem nagy a váltási költség deviza számlán, nekem 500 ezres tételekért szokott felszámolni nagyon max 600 forintot.
2022. dec. 8. 13:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem a váltás összege a lényeg, hanem az, hogy drágábban tudod venni a valutát, mint ahogy visszaváltják. Azaz amikor te 360ért vettél eurót/dollárt, akkor 350ért válthattad volna vissza. (nem konkrétum, arányaiban értendő).

TÉny, idén elég szépet ugrott a froint sajnos, de ezzel azért nem feltétlen számolhatsz a következő években is. Az infláció meg jövőre is 15%-nak van jósolva.

Azaz a pénzed nem szaporodik, csak legjobb esetbne is megőrzi az értékét.

2022. dec. 8. 13:50
 20/21 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel tisztaban vagyok, de ezt irtam is fentebb.

Allampapirba nem merem berakni a penzemet, mas lekotessel pedig meg csak ertektarto sem lenne. Legjobb lenne egyertelmuen, ha ingatlanba tudnam forgatni, de ehhez meg legalabb szuksegem van 6-7 milliora (ami nem hitel es nem kolcson, hanem gyujtogetes). Fundamentas akciobol pedig en pont kiestem, mert mire vegeztem a tanulmanyaimmal es lett onallo keresetem, pont abban a honapban szuntettek meg.

2022. dec. 8. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!