Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itthon is büntetni kellene...

Itthon is büntetni kellene azt, ha valaki kritizálja az LMBTQ és transzlobbit? Korlátozni kell a kisebbség védelme érdekében a szólásszabadságot?

Figyelt kérdés

Erre most éppen kísérlet zajlik:

[link]

"A tagállamok biztosítják, hogy bűncselekményként büntetendő legyen a biológiai nem vagy a gender alapján meghatározott személyek csoportjával vagy ilyen csoport valamely tagjával szemben erőszakra vagy gyűlöletre uszítás szándékos elkövetése az ilyen uszítást tartalmazó anyagok információs és kommunikációs technológiák segítségével történő nyilvános terjesztése révén"

Az uszítás és gyűlöletbeszéd ugye idáig is büntetendő volt. Ez tehát ebben az esetben nem jelent mást, mint hogy ha te nem a megfelelő névmást használod, illetve nem ismered el a "nembináris" meg a sok kitalált nemű embertársadat, akkor büntetendő leszel.

Rendben van ez így?

2022. dec. 7. 12:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

A funkcionális analfabéta nem én vagyok. A véleménynyilvánítás és az uszítás között meglehetösen nagy a különbség. Mutatom:

Vélemény: "a melegség egy betegség, újabban hobbi lett"

Uszítás: "menjünk verjünk melegeket"

Így sem érthetö?

2022. dec. 7. 13:50
 12/20 A kérdező kommentje:

11; itt nem arról van szó, hogy fizikai bántalmazásra szólítasz fel, hanem arról, hogy megfelelő névmást használj, különben ha nem teszed, az már gyűlöletbeszéd. Megerőszakoljátok a nyelvet is, mindent, amihez hozzádörgölitek a "női péniszeteket"...

Arról van szó, hogy a javaslat nőknek tekinti a mentális beteg, magukat nőnek képzelő férfiakat is, és így próbálja ráhúzni a nemi erőszak fogalmát arra, ha valaki nem a debilnek tetsző névmást használ.

Így érthető, gyagyás?

2022. dec. 7. 14:13
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
Tényleg nem érted, vagy nem akarod érteni?
2022. dec. 7. 14:20
 14/20 anonim ***** válasza:
35%
#13: Nem akarja érteni. Ő privilegizált helyzetben van és minimálisan sem empatikus, nem fogja fel, hogy ez az érintetteknek ez miért fontos. A transz embereket megverik az utcán, de szegényt azért kell sajnálni, mert meg kell erőltetnie magát és másképp, más néven kell hivatkoznia bizonyos emberekre. Irigylem azokat embereket, akik ilyen "problémákkal" küzdenek.
2022. dec. 7. 14:24
 15/20 A kérdező kommentje:

14; XD

Ha én privilegizált helyzetben vagyok, akkor rajtam kívül még a népesség 99.9%-a is abban van, aki nem tartozik ezen mentális beteg emberek közé. Mondjuk megértem, hogy irigyelsz engem, aki normális vagyok és nem az felnőtt koromban is a legnagyobb dilemmám, hogy milyen nemű vagyok.

2022. dec. 7. 14:43
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak arról van szó, hogy büntetve legyen azt mondani, hogy "verjük meg a b*zikat", akkor egyetértek vele. Ha viszont már azt akarják, hogy olyan névmáson hívjam a transzokat, ahogy ők elvárják, vagy hogy akár vissza se utasíthassam a párkapcsolati kezdeményezésüket azért, mert ők igazából nem nők (mert ez következik abból, hogy olyan neműnek kell elfogadnod őket, amilyennek tartják magukat), akkor nem értek egyet.
2022. dec. 7. 15:16
 17/20 anonim ***** válasza:
Nagyon kíváncsi vagyok egyébként, hogy egy covidválság és egy háborús válság árnyékában élő Európai Uniónak, ami esetében mellesleg szó sem volt ilyen dolgokról, amikor beléptünk, miért is kell ezekkel a témákkal foglalkoznia.
2022. dec. 7. 15:18
 18/20 A kérdező kommentje:
17; céges transzlobbi, meleglobbi a válasz. Nem a melegekért van ez az egész, ők csak hasznos hülyék a történetben, hanem a céges mocsokságok eltereléséről, pl. a környezet pusztítása. Ugyanezek a melegvédő vállalatok nyugodt szívvel üzletelnek a keleti iszlám országokkal és Kínával, ahol mind szigorítják a meleglobbit és halállal büntetik a homoszexuális aktust.
2022. dec. 7. 15:43
 19/20 anonim ***** válasza:
Aki kritizálja a transzlobbit azt nemváltó műtétre kell kényszeríteni és horogkeresztet kell vésni a homlokába.
2022. dec. 8. 17:47
 20/20 anonim ***** válasza:
65%

Igazából szerintem nem igazán erdekel senkit, ha rossz véleménnyel van valaki az LMBTQ közösségről (legyen, szólás szabadság van), az számít, hogy végre egyenlő emberekként legyenek kezelve...

Ez a bebörtönzős dolog is szerintem csak ki van fordítva, azert sehol nem ítélnek el senkit, hogy kritikai véleményt fogalmaz meg. Feltehetőleg ez a kritika atcsapott rágalmazásba becsület sértésbe, ami viszont már törvényellenes. De nem, ez nem LMBTQ párti dolog, akkor is jogosan perelhet valaki, ha pl. alaptalanul vádolják lopással a nyilvánosság előtt...

Szerintem tök felesleges ez a drámázás mindkét oldalról, csak jönnek és jönnek a kifordított hírek...

Csak el kéne fogadni, hogy léteznek különböző emberek és identitások (nem feltétlen nemi identitásra gondolok), ennyi. Peace. ✌️

2022. dec. 9. 04:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!