Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatalok miért nem fogják fel...

Fiatalok miért nem fogják fel hogy nem külföldre kell menni dolgozni hanem az anyaországot kellene építeni az adóforintokból?

Figyelt kérdés
2022. dec. 6. 17:04
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
98%

Én azt kérdezném miért utál a szülőföld minket?

Tudod van olyan hogy valakinek van gerince és nem akar lopni hazudni hátsót nyalni illetve még plusz munkát,hogy hó végére ne kunyeràljon.

2022. dec. 6. 17:20
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Én az oktatás miatt gondolkodom a távozáson.

Ha a tanárok annyira motiváltak lennének, mint a mi gyerekkorunkban, akkor én nem lépnék le.

Ehelyett az az érzésem, hogy rengeteg suli “lezüllött”. Én nem akarok versenyistállóba íratni a gyerekemet, hogy az legyen az esti program, hogy éjfélig tanulunk 14-16 éves korában. De azt sem szeretném, hogy valami nagyok gagyi suliba járjon, ahol az osztály fele háromszor ismételt évet. Most olyan érzésem van, mintha nálunk ez lenne a helyzet.

Persze van a magánoktatás is, de a Waldorfba sem szeretném íratni, ahol 10 évesen még semmit nem tanultak, meg az angol két-tannyelvűbe a milliárdos gyerekek közé, ahol a szülők a gyerek 18. szülinapjára Porsche-t vesznek, mert úgy gondolom, hogy gyerekként azt is nagyon nehéz lehet megélni, hogy te vagy a legszegényebb. Főleg akkor, ha ez a gyakorlatban két tehermentes budapesti ingatlannak történik. Szerintem egy életre kognitív disszonanciát okozhat.

Szóval mi azért gondolkodunk a távozáson, mert nem találok olyan sulit a gyerekeknek, amiről azt érzem, hogy nekik jó választás lenne és boldog felnőttek lehetnek ilyen módon.

2022. dec. 6. 17:40
 13/33 anonim ***** válasza:
1%

11# Mármint kiket?

A tisztességes, hazaszerető fiatalok itthon is boldogulnak.

A belpesti, mihaszna balliberálisokat kb. mindenki utálja a hasonszőrüeken kívül.

2022. dec. 6. 17:42
 14/33 anonim ***** válasza:
95%

Az embernek saját magát kell felépítenie egzisztenciálisan.

Ezt itthon képtelenség megtenni ilyen hazaáruló kormány mellett.

2022. dec. 6. 17:44
 15/33 anonim ***** válasza:
97%

13 Te vagy az ékes iskolapélda rá hogy miért mennek el inkább innen:)

Azért mert nem kíváncsiak erre a fideszes magyarkodásra nemzethy xarra:)

Ezen röhögnek Európában csak szólok:D Nevetséges valóban.Nálatok még a kula is nemzethy:)

2022. dec. 6. 17:46
 16/33 anonim ***** válasza:
2%

15# Felőlem a silányabbja nyugodtan mehet nyugatra a migránsokkal egy szintre. Kedvére drogozhat ott, terjesztheti az lmbtwq-szarságokat.

Csak ne itthon csinálja.

2022. dec. 6. 17:52
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Mentehetetlen vagy ennyit erről.Sorosgyurcsánymigráncsátműtöttóvodás szinten vagy.Őszintén sajnállak!
2022. dec. 6. 17:54
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

#16 Ezzel amúgy tényleg csak az a gond, hogy a fidesznek sokkal nagyobb a tanulatlan szavazótábora, mint a tanult. Az lmbtq-s idióták meg majdnem mind egyetemet végzett emberek, orvosok, jogászok, pénzügyesek, színészek (nagyon sok színész ezt elismerem).

Semmire nem megyünk azzal, ha a nyolc általánost sem végzett a felnőtt élete 50%-t munkanélküli segélyen töltő ember itt marad nekünk, hogy tartsuk el, míg az orvosok, tanárok kimennek külföldre. Akkor sem, ha a nyolc általánost sem végzett ember nem drogozik csak piál és cigizik és megveti a melegeket.

2022. dec. 6. 18:31
 19/33 Alex Fly ***** válasza:
100%
Igazad van: az országot kellene építeni az adóforintokból -de legalábbis fenntartani belőlük a közszolgáltatásokat-, nem pedig zsebrevágni. De amíg ehelyett a kormány csak lop ~s élhetetlenné teszi az országot, addig minden normális fiatal a saját érdekében inkábboda megy lakni és adózni, ahol a munkájának eredményét ő is élvezheti. Majd ha ez az ország is élhető lesz, akkor nem kell elmenekülniük, ha normális életet szeretnének.
2022. dec. 6. 18:52
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Megértem a véleményedet, de nem győzött meg. Ha már témánál vagyunk, az egyik fő érv amellett, hogy jó helyen vagyok külföldön, pont az, hogy Magyarországon egyáltalán nem becsülnek meg.

Egy mindent elmondó példa: A fiataloknak lett végre egy saját politikáai ügyük, hogy reformálják meg az oktatást és fizessék meg rendesen a tanáraikat. Amikor pont a tini diák tüntet a tanáráért és a jobb oktatásért, az felfogatatlan mértékben nemes ügy, és le a kalappal előttük. (Azért beszélek többes szám második személyben, mert nálam fiatalabb generációról van szó, én 30 éves vagyok.) Na és akkor jön egy bácsi, aki az ablakból leönti őket... Eszerint a bácsi szerint a fiatalnak kuss a neve, nem szabad helyet engedni neki a közéletben. Ő azt szeretné, hogy 4 év múlva, 8 év múlva, és azután is az legyen a kérdés, hogy Orbán vagy Gyurcsány. Akinek már töke ki van ezzel, mert az egész élete erről szólt, vagy csak egy árva ügyben jobbá szeretné tenni az országot, azt ez a bácsi zsigerből gyűlöli. Megjegyzem, ez a bácsi feltehetőleg nem beszél nyelveket, nem magasan iskolázott, de véleménye mindenről van. És könnyedén előfordulhat, hogy a közeljövőben a bácsinak választania kell, hogy élelmiszert fizet, gyógyszert vált ki, vagy rezsit fizet. És akármilyen csúnya dolog is ilyet mondani, az is könnyedén előfordulhat, hogy a bácsival nem kell számolnunk hosszú távon, mert meghal egy omladozó vakolatú elfekvőben. De amíg még köztünk van, és bírja, addig még megkeseríti az országot, és afelé tereli az épkézláb szakmával vagy diplomával rendelkező fiatalokat, hogy semmi keresnivalójuk ebben a szebb időket látott országban.

2022. dec. 6. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!