Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek mi a véleményetek...

Fideszesek mi a véleményetek az Uniós ársapkáról az orosz olajjal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Jónak tartjátok vagy rossznak, illetve tudtok-e párhuzamot vonni a magyar és az uniós ársapkák között?

#olajár, eu, ársapka
2022. dec. 5. 09:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

7 - tehát az EU kommunista? Jó tudni. Dobrev ezért érzi magát otthon.

Amúgy nem mindegy, hogy valaki saját magát korlátozza egy ársapkával, vagy egy független felet.

Az oroszok köszönik, bárhol eladják az olajat. Ezért roppant értelmes és előremutató intézkedés.

2022. dec. 5. 11:32
 12/21 A kérdező kommentje:

#11. Sehol sem mondtam hogy az EU-s ársapka jó.

2. A mol is köszöni, bárhol eladhatja, nem véletlen vásárolt több száz kutat lengyelországban.

Az élelmiszer gyártók is köszönik, eladhatják Ausztriában is.

Szomorú, hogy ennyire nem láttok ki a narancs ködből..

2022. dec. 5. 11:49
 13/21 anonim ***** válasza:

#12 Most szövegértésből kapsz egy egyest.

Nézd meg amúgy, ki a MOL tulajdonosa.

Az élelmiszergyártók meg el is adják Ausztriába.

Annyira végképp nem érted. Miért nem elég neked a micimackós kifestő?

2022. dec. 5. 11:52
 14/21 A kérdező kommentje:

#13.

A magyar állam 15%-ban tulajdonos a MOL-nál, az nem sokat jelent..

"Az élelmiszergyártók meg el is adják Ausztriába.", pontosan ami itt hiányhoz vezet, vagy pedig minden más termék árának emelkedéséhez..

S akkor vacsogtok, hogy minden milyen drága..

2022. dec. 5. 11:56
 15/21 anonim ***** válasza:

Szeretném magamnak azt a 15%-ot, ami nem sokat jelent.

"Az élelmiszergyártók meg el is adják Ausztriába.", pontosan ami itt hiányhoz vezet, vagy pedig minden más termék árának emelkedéséhez..

Teljesen téves következtetések, a DK szellemi szintje.

2022. dec. 5. 12:02
 16/21 A kérdező kommentje:

#15..

"Szeretném magamnak azt a 15%-ot, ami nem sokat jelent."

Én is csak én nem az egész ország vagyok..

"Teljesen téves következtetések, a DK szellemi szintje."

Nem vagyok DK-s, de ha a te szellemi szinted ily magas, kérlek fejtsd is ki bőven, hogy mire gondolsz.. Miért nem vezet hiányhoz, mi fogja megakadályozni azt, stb.

Ez olyan mint amikor azt harsogtátok, hogy Karácsony alkalmatlan de senki nem fejtette ki, hogy miért NE lenne alkalmas..

2022. dec. 5. 12:10
 17/21 anonim ***** válasza:

16 :))

1. Karácsony Gergely alkalmasságát jól mutatja, ha végigmész pesten. (nem fog könnyen sikerülni). Mindent elkezdett, semmit se fejezett be még. Szerintem életében. Minek neki 6 alpolgármester? elmeséled?

A város tisztasága, közbiztonsága, rendezettsége. Ezek mind az alkalmasságát mutatják.

Mikor nem lesz hiány, infláció, ársapka? Ha véget ér a háború és minimum partneri együttműködés születik Oroszországgal.

2022. dec. 5. 12:20
 18/21 A kérdező kommentje:

#17.. :))

1. Nekem azért nem teljesen úgy tűnik.. A Blaha kész, a lánchíd hamarosan kész, a metró szintén, a város tiszta, a közbiztonsággal sincs semmi probléma.. 10 éve itt élek, ebből 9 év Tarlós volt szóval van összehasonlítási alapom..

Lehet sok minden most épül, de Tarlós alatt még csak el sem kezdődött, pedig akkor nem volt COVID, az iparűzési adó 100%-ával gazdálkodhatott, most a felét a kormány elvette, és még így is messze jobb a fejlődés.

Az alpolgármesteres résszel egyetértek, 3 elég volna.

"Mikor nem lesz hiány, infláció, ársapka? Ha véget ér a háború és minimum partneri együttműködés születik Oroszországgal."

Na ezzel aztán megválaszoltad..

1. Csakxólok, az ársapkák még a háború előtt lettek bevezetve..

2. Ez nem válasz arra a piacgazdasági folyamatra amiket az ilyen beavatkozások okoznak.

2022. dec. 5. 12:28
 19/21 anonim ***** válasza:

18 :)

hamarosan kész... Aham, ezt már ismerjük a Demszky érából.

Elég butaság azt gondolni, hogy ez a háború 2022.02.24-én kezdődött, azzal, hogy az orosz csapatok átlépték az ukrán határt.

De mondtam, nincs időm az ársapkákról meg a háttérfolyamatokról kiselőadást írni neked. Az csak technikai kérdés, hogy ársapka, vagy bónusz pénz...

2022. dec. 5. 12:42
 20/21 anonim ***** válasza:

Az a baj a szankciókkal, hogy marhára nem érték el a kívánt célt, viszont Európa teljesen tönkre fog menni. Nyilván a brüsszeli elvtársakat ez nem zavarja, mert az USA (akinek nagyon is érdeke Európa gyengítése) kilóra megvette őket, de az emberek nagyon nagyot fognak szívni.

Azt kellene látni, hogy ha tetszik, ha nem: Oroszorgszág olyan ásványkincseken és energiahordozókon ül, amikre az egész világon szükség van. Ha Európa keménykedik, akkor az oroszok találnak új piacokat, ahol mélyen leszarják Ukrajnát meg az egész háborút és pénz beszél alapon boldogan leszerződnek velük.

Előbb-utóbb ezt Európának is be kell látnia, de félek, hogy akkor már késő lesz, mert teljesen újra lesznek osztva a lapok a világgazdaságban. Szép új világ lesz, amikor mehetünk olajért meg gázért kuncsoportni Iránba vagy Indiába, Kínáról már ne is beszéljünk.

Akkor lett volna értelme a szankcióknak, ha Európa lenne az egyedüli felvevőpiaca az orosz nyersanyagoknak, mert akkor tényleg mi diktálhatnánk a feltételeket. De a világgazdaság marhára nem így működik és meg lennék lepve, ha ezzel Brüsszelben nem lennének pontosan tisztában. Innentől kezdve meg elég nehéz nem azt látni, hogy Európa tudatok és szisztematikus tönkretétele zajlik a szemünk előtt.

2022. dec. 7. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!