Az Európai bizottságon múlik a tanárok fizetése? Miért nem adnak legalább a pedagógusoknak Brüsszel?
Csak a Bizottságon múlik, hogy januártól 10 vagy 21 százalékos tanári fizetésemelés lesz – mondta az ATV kérdésére Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormányinfón.
A baloldali EP-képviselők nettó 6 milliós fizetésért azért dolgoznak, hogy ne legyen pedagógus béremelés – tette hozzá a miniszter. Egyben megerősítette: a magyar költségvetési forrásokból a 10 százalékos emelést biztosítani tudják, de szeretnének több mint 20 százalékot adni, ez azonban – szögezte le ismét – a Bizottságon múlik.
21 - ez a nyuggeres fidkány-szavazós szöveged nagyon rossz duma!
Én nyugger vagyok, de inkább tökön lövöm magam, mint hogy Orbánékra szavazzak!
Ha nem lenne Brüsszel, már régen éhen döglöttünk volna!
És ezek az idióták még Brüsszellel szívódnak...
Brüsszel adott már pénzt. Tudod mennyit? 2010 és 2020 között összesen nagyjából 50 milliárd eurót kapott a Fidesz az Uniótól. Az durván 400 forintos átlaggal számolva 20 ezer milliárd forintot kaptunk a 10 év alatt. 20 billió forintot. Ennyi pénzből Európa összes tanárának rendezni lehetett volna a bérét, nemcsak a magyar tanárokét.
Nem az Európai Bizottságon múlik a tanárok fizetése, nem az Európai Bizottság kormányozza Magyarországot. A Fidesz kormányoz, így a Fideszen múlt, hogy ennyi tengernyi pénzből 12 évig semmit sem csináltak a tanárok bérével.
Ez a nagyon álkeresztény Orbán-kormány úgy szétlopta az országot, hogy már a tanárok fizetését se tudja kifizetni, aztán az EU-t hibáztatják?!
Hogy is van ez, "keresztények"?!
Hogy van az, hogy kevés a tanár, erre egyre másra rúgdossák ki őket?!
"Keresztények", Orbán cinkosai, mikor kezdtek el gondolkozni, és szembesültök a valósággal?!
Mikor adják vissza a tanároknak a sztrájkjogot?
A tanárok és a diákok nem csak a tanárok fizetésemelése miatt tüntetnek, hanem a tanárok és a diákok túlhajszoltsága a pocsék alaptanterv miatt is.
Ha a nagyon "keresztény" Fidesz egyetlen gondja a forrás-hiány lenne, de különben annyira szívükön viselnék a tanárok sorsát, akkor legalább a többi dologban tárgyalnának, de nem.
Nem attól lesztek ti keresztények, hogy gyűlölitek a melegeket, hanem attól, hogy úgy viselkedtek, ahogy Jézus tanítja. Legalábbis nagyon megpróbáltok, és nem lesztek cinkosai azoknak, akik előre megfontoltan, szánt szándékkal következetesen, szervezetetten, megbánás nélkül bűnt bűnre halmoz. "Keresztények!"
Bocs, 25-ös, de az első bekezdésben volt pontos, amit írtál: ÁLkeresztények.
Úgyhogy a továbbiakban sem kellett volna összemosni az igazi keresztényekkel ezt a fidesz-féle újbálványimádó, orbánkövető valamit a kereszténységgel.
Hidd el, az igazi kereszténység soha nem gyűlölködő, nem rasszista, nem támogatja a Tízparancsolat megszegését: a lopást (a korrupciót is ide értve), a hazugságot, felebarátaink elleni hamis tanúbizonyságot, felebarátaink tulakdonának kívánását és eltulajdonítását (ez a közpénzre is érvényes), a megosztást, háborúság szítását, a szeretetnélküliséget, a farizeusságot, képmutatást, hamis prófétálást és a féktelen gazdagodást.
Amúgy én csak azt nem értem, ha olyan fantasztikusan jól megy a magyar gazdaság, hogy hét éven belül már nettó befizetők lesztek, ahogy ígérik, és ti tartjátok el az EU-t, akkor egy ilyen kicsi tételre - néhány százmilliárd forintról beszélünk - hogy nem jut nektek a saját költségvetésből? :-))))
(persze ironizálok, tudom, hogy eleve hazudtak a népnek, a közelében se vagytok ti annak, hogy nettó befizetők lehyetek).
De tényleg nem zavar egyáltalán, hogy a kormányotok a pofátokba hazudozik, gátlástalanul?
#26 Írtam ÁLkereszténységet, és a többi helyen is nagyon korrekt voltam, mert ott idézőjellel különböztettem meg az igaz keresztényektől őket.
Amúgy tény, hogy vannak igaz keresztények, de nagyon kevesen. Onnantól kezdve, hogy rengeteg pap, tolja a Fidesz propagandát, ill. mások lejáratását, sőt, ha csak nem határolódik el az álkeresztényektől, akik Jézusra hivatkozva halmoznak bűnt bűnre, máris bűnösökké válnak maguk is.
Bűn a mulasztás is.
Bűn az igazság elhallgatása.
Bűn az emberek tévedésbe ejtése, vagy a TÉVEDÉSBEN TARTÁSA.
És igen, azoktól az egyházaktól is el kell határolódni, akik bizony nagyon is a bűnösök cinkosaivá váltak.
#28 "Amúgy tény, hogy vannak igaz keresztények, de nagyon kevesen."
Ezzel most sok újat nem mondtál. Maga Jézus Krisztus figyelmeztetett erre, jóelőre:
"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt." (Máté 7:13-14)
És ugyancsak Jézus figyelmeztetett az Ő nevében érkező hamis prófétákra is:
"Õrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jõnek hozzátok, de belõl ragadozó farkasok.
Gyümölcseikrõl ismeritek meg õket. Vajjon a tövisrõl szednek-é szõlõt, vagy a bojtorjánról fügét?
Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tûzre vettetik.
Azért az õ gyümölcseikrõl ismeritek meg õket.
Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben ûztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tõlem, ti gonosztevõk." (Máté 7: 15-23)
Elég elgondolkozni azon, hogy mik a Fidesz "gyümölcsei". Gyűlölet, félelem, rasszizmus, megosztottság, hazugság, képmutatás, lopás, mértéktelen gazdagság, mérhetetlen szegénység, hamis tanúbizonyság (propaganda), farizeusság, hamis prófétálás, irgalom- és szeretethiány, stb...
Az idézőjelet nem tudatosítottam amúgy. Igazad van, így korrekt. Valóban idézőjelben "keresztények", mert képmutató farizeusok és hamispróféták. Amit az igazi keresztények tehetnek értük: hogy imádkozzanak értük, találják meg a keskeny utat, amin kevesen járnak.
És hallják meg Jézus Krisztus szelíd hangját, Orbán Viktor hangjának hamisan visszhangzó harsogásàn túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!