Hová tünt 400ezer magyar a népszámlálás szerint?
26, amennyi időt eltöltöttél a kommented megírásával, annyi alat tmár ki is kereshetted volna a KSH népmozgalmi statisztikáját.
Népszámláláson kívüli években is fix adata van a KSH-nak a népesség számára, egyszerűen azért, mert születések és a halálozások le vannak adminisztrálva. Csak a migrálás nincs.
Ha megnézted volna a statisztikát tudnád, hogy évente 88-93.000 körül alakul a születések száma (bár ezt vszeg idén meghaladjuk a CSOK és babahitel miatt, várhatóan 2025-2026ig magasabb számok lesznek).
A halálozások száma általában 125-135.000 körül alakul, de a COVID est sikeresen 145 környékére tornázta fel.
Röviden: évente 30-40.000 fővel csökken a magyar. És ez benne is van abban, hogy 9.7 millió magyarra számítottunk. A 400.000 eltűnt magyar a 9.7-hez képest tűnt el, nem az előző népszámlálás 10milliójához képest. Pont azért 9.7-el számoltunk eddig, mert évente 30-40ezer halott magyar pont kiadja a 10 év alatt 3-400ezres csökkenést. Így jön ki a 9.7. Osztán most 9.3-at találtak csak meg.
Tessék flemenni a KSH honlapjára és statisztikákat nézegetni, nem nehéz.
Szerintem nincs ebben semmi rendkívüli. 9,3 millióan töltötték ki, a maradék nagy része meg szart bele.
33, persze, ez benne van, valójában az egész cikkezés, hogy eltűnt ennyi és ennyi magyar elég indokolatlan, meg kellene várni amíg pl felhajtják az ismert megtagadókat. Clickbait az egész.
Én csak az ellen ágáltam, hogy ezt a természetes népességcöskkenésre fogják, azaz a születés-halálozás arányra. Mert az már bele van kalkulálva a 9.7-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!