Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszes képviselők miért...

A fideszes képviselők miért szavaznak mindig egyformán az országgyűlésben?

Figyelt kérdés
Nincs saját gondolatuk, vagy miért lehet ez? Nem tudom elképzelni, hogy mindig mindegyik egyformán gondolkodjon mindenről. Persze egyrészt jó dolog az egység mutatása, de azért lehetnének véleménykülönbségek, valódi viták is. Ez így szerintem nem demokratikus és nem őszinte.

2022. nov. 29. 11:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Az egyéni képviselők 99 százaléka fideszes. Sokat gondolkodtam rajta de nem tudok más demokratilkus megoldást mint ami a jelenlegi választási rendszerben van. Az lesz a képviselő aki több szavazatot kap a jelöltek közül. A listás helyek elosztásán lehet vitatkozni, de az egyéni körzetekkel már szinte megvolt a fideszes többség a parlamentben. Azért az furcsa lenne ha cserében az összes listás helyet a vesztesek kapják meg, hogy ne sírják könnyesre a párnájukat.

2022. nov. 29. 16:16
 22/29 anonim ***** válasza:
Bocs nem #10 hanem #20
2022. nov. 29. 16:16
 23/29 A kérdező kommentje:

#21: Ami azt illeti, szerintem jobb lenne, ha tisztán listás választási rendszer lenne. Ezeknek az egyéni választókerületeknek nem sok értelme van. Aki nyer egy ilyen kerületben, az többnyire úgyis majd országos ügyekkel fog foglalkozni, esetleg valamilyen tárcát is kap, nem sok köze lesz a kerülethez, ahonnan bejuttatták. Viszont ilyen esetben, amikor egy pártnak van egy biztos többsége, akkor emiatt aránytalanul sok képviselőt juttat a parlamentbe. Tudom, hogy máshol is van ilyen választási rendszer, sőt, van ahol kizárólag választókörzetek vannak, de nekem az sem tetszik.

A kérdés szempontjából egyébként nincs jelentősége, attól, hogy megtehetik, hogy együtt szavaznak, még lehetne ezt máshogy is. Őszintén szólva nekem jobban elnyernék a bizalmamat, ha így tennék. Nem azt látnám ki belőle, hogy megosztottak, hanem hogy van saját véleményük és tényleg a legjobb tudásuk szerint hoznak döntéseket. Hogyan hozhatna egy képviselő felelős döntést úgy, ha azt nem saját meggyőződésből teszi. Márpedig teljesen kizárt, hogy ennyi képviselőnek mindig ugyanaz legyen a véleménye, ilyen egyszerűen nincs.

2022. nov. 29. 16:41
 24/29 Alex Fly ***** válasza:
@21: alapvetően a listás szavazatok arra szolgálnának, hogy ne lehessen ilyen aránytalan többség a Parlamentben. Persze az igazságtalan és antidemokratikus "győzteskompenzáció" bevezetésével ez csak az állampárt teljhatalmát biztosítja.
2022. nov. 29. 16:51
 25/29 anonim ***** válasza:

Elméleti, filózofiai kérdés.

Ha tegyük fel az ellenzék nyer 22-ben, akkor lemondott volna az igazságtalan és antidemokratikus "győzteskompenzáció" segítségével szerzett plusz mandátumokról és átadta volna a fidesznek ?

2022. nov. 29. 16:58
 26/29 Alex Fly ***** válasza:
@25: elméleti válasz: ha a demokratikus ellenzék győz, akkor megváltoztatták volna a jelenlegi fideszre szabott választási törvényt -és az általuk bevezetettben nem szerepelne a győzteskompenzáció.
2022. nov. 29. 17:11
 27/29 anonim ***** válasza:
53%

Mert a fidesz nem a saját gondolatok pártja, hanem az országot tönkretevő pártban az emberek csak katonák, azt teszik ami az érdekük.

És szétrombolták az országot, miközben azt hazudják, hogy ők a nagy keresztény konzervatív védelmezők. Undorító.

2022. nov. 29. 19:23
 28/29 anonim ***** válasza:

És rögtön új választásokat irnának ki az új szabályok szerint vagy egy ciklust még eltöltenének azzal a tudattal hogy a fideszes választási rendszerben nyertek ?

2022. nov. 29. 21:34
 29/29 Alex Fly ***** válasza:
@28: amikor a fidesz elcseszte a választási törvényt, akkor rögtön új választásokat írt ki vagy kitöltötték azt a 4 évet, amennyi időre megkapták a választók felhatalmazását?
2022. nov. 29. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!