Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszes képviselők miért...

A fideszes képviselők miért szavaznak mindig egyformán az országgyűlésben?

Figyelt kérdés
Nincs saját gondolatuk, vagy miért lehet ez? Nem tudom elképzelni, hogy mindig mindegyik egyformán gondolkodjon mindenről. Persze egyrészt jó dolog az egység mutatása, de azért lehetnének véleménykülönbségek, valódi viták is. Ez így szerintem nem demokratikus és nem őszinte.

2022. nov. 29. 11:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
78%

Azért van különbség frakció fegyelem és kollektív tudat között. Nem kéne összekeverni a kettőt.

Az, hogy ugyanazon a véleményen vannak egy dolog. Az, hogy ugyanazokat a szavakat ismétlik megadott sorrendben mindenre pedig egy másik. Mintha sok kis Orbán lenne a parlamentben, ahogy egyszerre dollárbaloldalaznak. De a fideszesnek ez kényelmes, mert ő is a kollektív tudat része akar lenni. Mondjuk a legalacsonyabb szinten van, mert az utasításokat teljesíti, de jutalmat érte nem kap.

2022. nov. 29. 12:39
 12/29 anonim ***** válasza:
71%
Értem én, hogy frakciófegyelem, de akkor minek ennyi léhűtő a parlamentbe? Akkor osszuk le tízzel a létszámot, nem 200 hanem 20 fő, abból a fideszé nem 130 hanem 13 fő és így tovább. A szavazások eredménye ugyanaz lesz.
2022. nov. 29. 12:49
 13/29 anonim ***** válasza:
57%
felezni simán lehetne, de azért annak nem biztos, hogy örülnék, ha elegendő lenne egy-két embert megkenni, hogy sima többség helyett kétharmad legyen
2022. nov. 29. 13:06
 14/29 anonim ***** válasza:
59%
Ez mindig is így volt. És nemcsak az országgyűlésben, hanem a helyi önkormányzatoknál. Van időnként itt-ott egy-egy renitens, de egyébként pont az a lényege az egy frakcióhoz való tartozásnak, hogy együtt szavaznak.
2022. nov. 29. 13:09
 15/29 Alex Fly ***** válasza:
53%
Azért, mert fideszesek és úgy szavaznak, ahogyan azt a fidesz előírta nekik.
2022. nov. 29. 13:22
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Csak emlékeztetlek hogy a fidesz felezte meg a parlament létszámát hogy kevesebb léhűtő legyen ott és az ellenzéki pártok tiltakoztak mert ők még kevesebb léhűtőt tudtak küldeni.

2022. nov. 29. 13:41
 17/29 A kérdező kommentje:
Pártfegyelem, hagyjuk már. Más országokban is láttam már szavazásokat, de sehol nem volt ez. Láttam olyat is, hogy ellenzéki kezdeményezés menjen át részleges kormánypárti támogatással, vagy hogy kormánypárti kezdeményezés bukjon meg azért, mert nem mindenki támogatta a kormánypárt vagy pártok frakciójából sem. Az rendben van, hogy egy frakció és többnyire hasonló elképzeléseik vannak, de ez már nevetséges.
2022. nov. 29. 14:07
 18/29 anonim ***** válasza:
69%

“ Az rendben van, hogy egy frakció és többnyire hasonló elképzeléseik vannak, de ez már nevetséges.”

Inkább a “beteges” jobb kifejezés, de ez az illiberális demokrácia ahol van egy gombnyomogató bábok, meg egy díszellenzék a látszat fenntartására, akik eljátsszák az ellenzéket közben meg a Fidesz bábjai…hol is vannak ilyenek melyik országokban???

2022. nov. 29. 14:17
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Ki is szavazta be ezt a díszlet ellenzéket a parlamentbe ?

Biztos hogy nem a fidesz szimpatizánsok.

Miért nem választottatok magatoknak normális képviselőket ha már a fidesszesekkel bajotok van ?

2022. nov. 29. 14:21
 20/29 Alex Fly ***** válasza:
@19: nem a képviselőkkel vagy a normalitásukkal van a baj, hanem a fideszes egyeduralommal, amellyel szemben az egész ország tehetetlen.
2022. nov. 29. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!