Ursula és az EU a jövőben mindenkit megfenyeget, aki mást gondol ? Ez a demokrácia ?
A magyarok mellett a lengyelek és az olaszok is a bögyében vannak, egyelőre ők nem kerültek sorra.
De az olaszok ellen is fenyegető nyilatkozatot tett :
"Ha Olaszország a parlamenti választások után nehéz helyzetbe kerül, megvannak az eszközeink, mint Lengyelország és Magyarország esetében." - erről beszélt Ursula von der Leyen az amerikai Princeton Egyetemen, ahol egy hallgató tett fel neki egy kérdést az olasz választásokról.
Az EU egy elvi és gazdasági alapon együttműködő szövetségként jött létre.
Amikor beléptünk a klubba, önként vállaltuk, hogy része leszünk ennek a klubnak, az elveit ugyanúgy magunkénak tudjuk, mint a gazdasági lehetőségeket. Nem az EU és nem Ursula hibája az, hogy nem válllajuk azt a szerződést, amit még népszavazással is megerősitve kötöttünk annak idején. Nem bennük van a hiba!
Két hónap eltelt az olasz választás óta, össze tudnád foglalni az olaszok elleni nem demokratikus lépéseket?
Köszönöm
Akinek szövegértési problémája lenne : igen, ez fenyegetés, úrinő nem igy beszél . (Igaz, volt már olyan nyilatkozata is, mikor az EUrópa szerte magas rezsiárakról vitáztak, hogy küldje el a rezsiszámlákat mindenki Oroszországnak, ami kritikán aluli ,azok után ,hogy ő akarta annyira a szankcióspolitikát.)
Nem tetszik nekik, hogy az olaszoknak, lengyeleknek, magyaroknak nem ballib kormányuk van.
Én teljesen értem a kérdést és a leirt mondatokat, számomra ez nem fenyegés, engem biztos nem fenyegetett meg.
A kormány politikája nem EU kompatibilis!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!