Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Nagy-Magyarországos...

Orbán Nagy-Magyarországos sála nem sérti a lengyeleket?

Figyelt kérdés

1920. június 4-én 589 négyzetkilómétert csatoltak Lengyelországhoz, 23 662 lakossal.

[link]

Orbán olyan sálat vett fel, amin olyan Magyarország van, ami ezt a mai lengyelországi területet Magyarország részeként ábrázolja.

2022. nov. 25. 21:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Keress egy pszichológust. Ezt nem rosszindulatból mondom. És többre mész egy vitában, ha szépen beszélsz másokkal.

Nem kell az itteni vitastilust átvenni, ide csak egy réteg jár. A legtöbb ember azért nem igy kommunikál.

2022. nov. 26. 00:35
 12/20 anonim ***** válasza:
7%

Az viszont NEM deal, bocsánat, hogy úgy képzelitek: a mi dolgunk ha kell, ha nem, rászavazni, áhítattal meghallgatni és megtapsolni az ökörségeit, amiket Erdélyben összebeszél - de aztán kussoljunk, legyünk szívesek, ha netalán nem értünk vele egyet. Akkor ne ugassunk már bele, mert az erdélyiek dolga a bólogatás és a taps (meg a leszavazás, amikor úgy vezénylik Budapestről)!

Ez így nem pálya, bocsi!

2022. nov. 26. 00:36
 13/20 anonim ***** válasza:
36%

"aki nem is Magyarországon él, az miért lovallja bele magát ennyire egy más országból a mi politikai életünkbe ?"

Lehet a párhuzam kicsit erős, de akkor ilyen alapon ha látom, hogy a szomszéd veri a feleségét, és molesztálja a gyerekét, akkor ne avatkozzak közbe, ne értesítsem a hatóságokat, nem? Végülis az az ő magánéletük, nem az én dolgom. Vagy ha épp vernek, kirabolnak, megerőszakolnak valakit az utcán, az is az ő dolguk, az ő magánügyük, az ő életük, jobb ha nem ütöm bele az orromat. Értem a logikádat. Nyilván mi még nem tartunk itt, de akkor ennyi erővel tényleg mindent rá lehetne hagyni mindenkire. Ez amúgy igazi liberális szemlélet.

2022. nov. 26. 00:36
 14/20 anonim ***** válasza:
12, én aztán senkire nem erőltetem rá a véleményem. Semmi olyan nem képzelek, amiket irtál.
2022. nov. 26. 00:39
 15/20 anonim ***** válasza:
10%

11-es, érvek nélkül maradtál - ezért kezdtél el személyeskedni?

Csak jelezném, hogy én senkit nem próbáltam meg sem elhallgattatni, sem pszichológushoz nem küldtem, sem személyeskedésbe nem bocsájtkoztam. És SZÉPEN BESZÉLTEM mindenkivel.

Én egy KÖZSZEREPLŐRŐL, egy megélhetési politikusról beszéltem kemény hangon, aki önként vállalta - és szép pénzért! -, hogy közszereplőként erősebb kritikát is el kell tűrnie, mint neked vagy nekem.

Sajnálom, hogy te tiszta ingyen is ennyire megsértődtél helyette (hidd el, nem éri meg így lelkesedni politikusokért!).

Eddig itt csak te voltál tiszteletlen, te próbáltad a másikba fojtani a szót (mondván, hogy más ország politikájába nem szólhat bele), te küldözgetted pszichológushoz (rosszindulatból) és okítgattad a vitapartneredet - egyetlenegy normális észérv nélkül, személyeskedve!

Mindegy, maradjunk annyiban: ha a fidesz nevű, Magyarországon bejegyzett pártnak, politikusainak, értelmiségi holdudvarának és szimpatizánsaiknak joguk van itt, Erdélyben osztani azt a kevés kis eszüket politikáról - akkor az erdélyieknek is joguk van magyarországi fórumokon kifejteni a politikai véleményüket.

(Sőt, horribile dictu, lehet véleményem az amerikai vagy a svéd politikáról, még az orosz-ukrán háborúról is!)

Ezt még fideszes fejjel is fel kellene tudni fogni: az erdélyiek nem szavazógépek és tapsoncok, akik arra jók, hogy négyévente elpostázzanak egy mandátumot Budapestre és lelkesen hallgassanak minden megveszekedett, sötét ökörséget, amit Tusnádfürdőn felbüfög a miniszterelnökötök - hanem ugyanúgy nyílváníthatnak véleményt is, mint bárki más. Majd ha ti itt nem osztjátok az észt, akkor cserében mi is kivonulunk a képből, oké? :-)

2022. nov. 26. 00:47
 16/20 anonim ***** válasza:
2022. nov. 26. 02:01
 17/20 anonim ***** válasza:
10%

#4 "Gondolom, a romániai soviniszta sajtó terjeszti az álhireket kint rólunk, azért tud ekkora dühöt hergelni valakiben . tök értelmetlenül. "

A sajtónak ehhez csak annyi köze van, hogy itt még létezik sajtó. És médiapluralizmus. És még közszolgálati sajtó is. (És még magyar nyelven is!).

Utána meg bekapcsolod az M1-et, és... hát nem is tudom. Ti már annyi ideje nyeltek ócska ceaușescu-stílusú propagandát, hogy nem is érzitek szerintem már, nem is fogjátok fel, milyen kellene legyen egy objektív hang, egy normális híradó.

Amikor kiáll egy híradós és úgy beszél, esküszöm, mint az észak-koreai hírcsatorna munkatársa a "mocskos imperialistákról" és ilyeneket mond KÖZSZOLGÁLATI híradóban, közpénzért, hogy "A dollárbaloldal ez meg az" vagy az amerikai elnökről napokig nem mondhatják ki, hogy megnyerte a választást, stb... - hihetetlen!

A düh tekintetében viszont igazad van. Végtelenül dühös vagyok, és csalódott (sokakkal együtt).

"aki nem is Magyarországon él, az miért lovallja bele magát ennyire egy más országból a mi politikai életünkbe ?"

Ezt te sosem fogod megérteni. És nemcsak arról van szó, hogy Magyarország bizony könyékig turkál a mi politikai életünkben (tehát semmi joga senkinek kikérni magának ugyanezt!), hanem arról is szó van, hogy kisebbségi sorsban nekünk jobban fáj, ha az anyaországunk egy sz@r, szégyellnivaló, korrupt, illiberális koszfészek lett, ahol észak-koreai híradót sugároz a tévé, közpénzből!

Lehet, még jobban fáj (sőt biztos), mint nektek! Mert egyrészt ti észre sem veszitek, olyanok vagytok, mint a béka, amit úgy főztek meg, fokról fokra emelve a hőmérsékletet, hogy nem vette észre, mikor kezdett el bugyogni körülötte a víz.

Ma csak az alkotmánybíróság, holnap csak egy ellenzéki lap, holnapután csak az Akadémia, azután csak egy egyetem, utána az összes egyetem, utána egy kis mókolás a választási körzeteken, utána egy kis mókolás a választási rendszeren, aztán egy bírói hatóság, aztán egy médiatanács, ma csak egy kémszoftver, holnap csak egy picike lehallgatási botrány, aztán egy pöti kis korrupciós ügy, utána egy kis titkosítás hatvan évre, egy-két moszkvai út, egy kis EU-ellenesség, egy kicsit több EU-ellenesség, egy kis hazugság, egy kicsit nagyobb hazugság, százezer óriásplakáton százezer hazugság, mindig csak egy kicsit emelve a tétet.

És nem vettétek észre, hogy megszűnt demokratikus jogállamnak lenni az országotok!

Kívülről ez LÁTSZIK, különösen, ha még összehasonlítási alapod is van, mert olyan országban élsz, ahol vannak fékek és ellensúlyok, kisebbségi jogok, arányos választási rendszer, médiapluralizmus, korrupcióellenes harc, Európai Ügyészség, százezres tüntetések, ha a kormány túlmegy egy határon, stb.

Hidd el, FÁJ látni és megalázó, hogy pont a mi anyaországunk csinálja ezt. Hogy Európa páriái és putyinista árulók "lettünk", hogy a "MAGYAR" valami antidemokratikus, illiberális, kisebbséggyűlölő, rasszista, xenofób, homofób, mindenofób, eurofób, nyugatellenes, Európa-ellenes, Brüsszellel hadakozó, retrográd, despotikus, autokratikus, korrupt, diktátorokkal parolázó, ruszofil, putyinista dolgot jelent, mint kifejezés.

És ezt nem az ellenségeink aggatták ránk! Ezt itt, Erdélyben aggatta magára és RÁNK, az egész nemzetre egy idióta megalomán diktátorocska, Tusnádfürdő pulpitusáról!

Dühítő, elkeserítő és hihetetlenül nagy CSALÓDÁS. Ti már belevakultatok, és annyira köldöknézőek vagytok, egy kis országban, de többségiként, hogy nincs is kicsoda vagy micsoda szembesítsen titeket belföldön, hogy nagyon rossz és hamis a hang, amit kórusban bégettek. Az országhatáron nem láttok túl, meg is kértek mindenkit, hogy azon keresztül oda ne ugasson bele a belügyeitekbe, vaklálva tapogatóztok a propagandaködben.

Azt hiszitek, mindenki hülye, csak nektek, a 3 milliós "nemzetnek" van igazatok (a többi 12 millió magyar is mind hülye, aki nem fidesz-szavazó), és teljesen belehülyültetek már az alternatív valóságba, amit konstruáltak körétek.

Hidd el, a jóérzésű bel- és külföldi magyarok SZÉGYENKEZNEK, a külhoni magyar diaszpóra is, a határon túliak azon része is, aki átlát a buta propagandán (nem arról a 15%-ról beszélek, aki levélszavazó, hanem arról a 85%-ról, aki nem az!).

A mi pofánkról is rángatjátok le a bőrt, és mi élünk kisebbségben más népek között, akik bizony szembesítenek azzal, amit amúgy magunktól is szégyellünk.

Egy bő évtizeddel ezelőtt még büszkék lehettünk rá, hogy az anyaországunk mégiscsak egy példaadó ország, ahogy mondani szokás, a régió éllovasa.

Nem volt belőle semmi közvetlen hasznunk, de büszkék voltunk rá, hogy mi is ahhoz a néphez tartozunk. Kicsit különbnek érezhettük magunkat, mint a románok mondjuk...

Most? Az anyaországunk korruptabb és nepotistább lett mint a románok voltak (de már lassan a bolgárokkal is versenyre keltek), kisebbséggyűlölőbb és kirekesztőbb mint a szlovákok voltak (úgy, hogy nincsenek is kisebbségei jóformán), oroszbarátabbak a szerbeknél, EU-ellenesebbek a lengyeleknél, rasszistább mindenkinél (nem mintha lennének más rasszhoz tartozó tömeges kisebbségei), a választási rendszere torzabb mint a franciáké vagy az angoloké, az alkotmánya képlékenyebb mint bármelyik országé, a sajtója össze sem hasonlítható Európán belül egy országgal sem (csak Fehéroroszországgal Oroszországgal, Törökországgal), a gazdasága romokban, totális energiafüggőségben áll Oroszországgal (gyakorlatilag energetikai gyarmat), rosszban van az egész EU-val, a NATO-val, a V4-ekkel és a szomszédaival.

Pária...

De ami a legrosszabb: magyart a magyar ellen fordított. Soha nem látott mértékű megosztottságot hozott létre, példátlan elnyomást a másként gondolkodókkal szemben, illiberális, autokratikus PÁRTÁLLAMOT.

Hidd el, van ok az indulatra. És ez belülről tízedannyira sem látszik (mert már belevakultatok), mint pár lépés távolságról.

Sajnos nekünk, magyaroknak csak egyetlen országunk van, nem mint a német ajkúaknak (Németország, Ausztria, Svájc), a románoknak (Románia, Moldva köztársaság), az angol anyanyelvűeknek, stb.

Nincs másik Magyarország, csak ti vagytok. És amit műveltek, az egész nemzet pofájáról rángatja le a bőrt!

Ettől bizony valóban, dühös lesz az ember. És keserű.

2022. nov. 26. 02:12
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
A magyarokat nem nagyon zavarja hogy a lengyeleknél is van területünk , jó kapcsolatban vagyunk velük, meg nem egy ördöngősen nagy területet vettek el szóval a rosseb hagya ott, különben is a lengyelek betartják az alap jogokat úgyhogy az ottani magyarokat tisztelik és nem verik őket, mint a szlovákok vagy a románok de itt az ukránokra is gondolok
2022. dec. 15. 09:03
 19/20 anonim ***** válasza:
Engem egy négyzetcentiméter elcsatolt terület is zavar. Itt megsértődni csak nekünk van jogunk.
2023. márc. 17. 22:31
 20/20 anonim ***** válasza:
12: Te csak egy magyarul beszélő román vagy. Mikor nyert Ceausescu VALÓS, demokratikus választáson, te Securitate ügynök?
2023. márc. 17. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!