A magyarországi tanárok tudatos arconköpködése zajlik?
Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás, pedig egy romániai tanár alapbére jóval magasabb a magyarországi tanárokénál.
Béremelést kapnak a hittantanárok, miközben a matek/magyar/idegennyelv/stb. tanárok nettó 207 ezres fizetésből nyomorognak.
És neked még az se sikerült! 😂
27. Írtam, hogy én nem ott dolgozom, de ezek szerint azt mondod, hogy egyébként amit a saját szememmel láttam/látok az nem igaz. Nos, én tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de nem kötelező elhinni, nem én fogom megváltoztatni a véleményedet ismeretlenül. Ettől függeltenül reagálnék azokra, amiket írtál.
Lehet, hogy nem egységesen jár egy tanár 8-tól 4-ig minden nap, de máskor meg korábban kell menni ügyelet miatt és később ott kell maradni a napköziben. Ezen felül készülsz másnapra és adminisztrálsz, ami azért nincs előre elkészítve, mert pár évente változtatnak tankönyv beszállítót, így a tanárnak is újra kell szabnia a korábbi tanmenetét az új anyag szerint, ami más feladatokat, más éves tantervet jelent. A falvakban nincsenek új tanítók, mert akik tudják, elhagyják a pályát, egyébként meg senki nem tanul annak. Aki mégis, az nagy valószínűséggel megszerzi a diplomát és elhelyezkedik vele máshol, ahol jobb körülmények vannak. Sorozatosan nyugdíjasokat hívnak vissza, akik nem szívesen mennek, mert örülnek, hogy ledolgozták az idejüket. Könnyű azt mondani, hogy akinek nem tetszik, az lépjen le, de nyugdíj előtt pár évvel nem feltétlenül ez valakinek a legnagyobb vágya. Én testközelből látom ezt gyerekkorom óta, úgyhogy bár soha nem dolgoztam tanárként, mégis elég jól belelátok.
Te csak azt tapasztaltad, hogy egy lusta tanár még a napi fél órás adminisztrációját is estig húzza. Ez lehet a magyarázat is rá miért nem megy dolgozni. Mert máshol teljesíteni kell pl....
Nem kell egyáltalán feladatokat összeválogatni. Megvannak tömkelegével több ezer feladatsor! Nem kell javítani mivel a gyerekek egyszerűen fogalmaznak, közhelyeket írnak a PISA teszt alapján is szegényes szókincsük, műveltségü van. Matek, fizzika, kémia doliban már az eredményeket is megjegyzed második javításra és elég azt lepontozni. Csak mondom, hogy nem kell itt hasraesni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!