Orbánék nem írják idén alá a NATO csatlakozásokat. Most már az EU-n kívül a NATO-t is elkezdi zsarolni a fidesz?
21, még egyszer leirom, mert félremagyarázod : NEM a háború támogatásáról irtam, hanem a háború utáni újjáépitséről.
Ezeket a döntéseket olyan seperc alatt, csuklóból nyomják rá az EU állampolgáraira, mintha magától értetődő lenne, h mindenkinek részt kell belőle vállalnia.
Még a második világbáború után is volt marshal terv ami segítette európát az újjáépítésben (igen, a tengelyhatalmak országait is)
Szóval egy háború után illendő mindenkinek segítenie az ott élő többmillió ártatlan civilnek, akik éheznek, fáznak, nincs otthonuk, stb. Persze a kakirágó magyarok ebben se akarnak részt venni, ahogy 5 tonna ételt se küldtek a nagy kárpátaljai magyaroknak. Ennyit rólunk.
Az ukránok már most, a háború egy köztes szakaszában többe kerültek, mint amennyi anno a Marshall segély volt,ez még tovább fog nőni, amig vége nem lesz a háborúnak és még tovább, amikor újjá kell őket épiteni. Spirálisba kerültünk.
A Marshall segéllyel nem hasonitanám, mert az egy világháború volt, ez meg két ország háborúja egyelőre (akármilyen nagyhatalmi ellentétek is húzüdnak mögötte).
Hosszúrávon vissza fog még a háború, a fegyverkezés, az ukrán újjáépitéshez felvett hitelek sorozata ütni rengeren európai országban ,kormányok fognak belebukni, egyre elégedetelnebbek lesznek a nyugat-európaiak is , h kötelességük-e nekik ennyire támogatni egy nem EU tagországot.
Most a magyarokra csap vissza és Orbánra, h nem akar fegyverkezni és szeretné kihúzni magát a hitelekből ,amennyire lehet, de később a nagy fegyverkezés támogatás fog visszaütni azokra a kormányokra, akik ezt a nézőpontot erőltetik a saját országukban.
@22: azért, mert .inden normális ember tudja, hogy ez a háború alapvetően nem csak Ukrajnának szól, hanem Putyin az egész világnak akarta demonstrálni az erejét -és azért Ukrajnát rombolja le, mert a közelében levő EU-tagállamoknak nem mer nekimenni... Szóval Ukrajna helyettünk is szenved. És lehet, hogy soknak tűnik az újjáépítésre szánt összeg, de a gazdaságélénkítő hatása ezt kompenzálja -és utána egy erős taggal lesz gazdagabb Európa.
Csak az áruló magyar kormány ezt soha nem fogja elismerni.
Egyszerűen ki kell pakolni orbánisztánt a NATO-ból és bevenni helyette ezt a két, fejlett haderővel, több tízezer kilométernyi tengerparttal és geostratégiailag fontos elhelyezkedéssel bíró országot.
Én nem értem, kinek kell még Magyarország? Sem a NATO-ban, sem az EU-ban nincsen helye.
"Én nem értem, kinek kell még Magyarország? Sem a NATO-ban, sem az EU-ban nincsen helye."
Szerintem csak azért kínlódnak még mindig velünk, mert ha kitennék a szűrünket, és függetlenné válnánk, akkor nem telne bele egy hónap, hogy az oroszok valami úton-módon rátegyék az országra a kezüket. Nem tudnánk megakadályozni. És akkor már inkább legyen EU-s érdekszféra ez a terület, mint orosz. Lenne itt egy luk területileg, egy nagy rés a pajzson, az nagyon nem lenne jó az EU-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!