Ellenzékiek, nektek milyen érzés volt, amikor láttátok az április 3-ikai eredményeket?
Ez most nem egy kötekedő kérdés, tényleg kíváncsi vagyok. Én Mihazánkos vagyok, de volt még idő, amikor MSZP szavazó voltam, úgyhogy valamelyest átérzem ezt a fajta világot is, beleértve egy választási vereség érzetét.
Most 2022-ben mi volt az (ha volt ilyen), ami örökre eltört bennetek, és úgy érzitek, hogy már soha nem lesz esély arra, hogy ez megvalósuljon?
Első gondolatom kb az volt hogy...
Na sikerült elég embert birkává tennie a fidesznek!
Amugy sajnos számítani lehetet rá hogy nyer a fidesz, de azért nem eset jól látni hogy megint a hazaárúló tolvaj fidesz lesz 4 éviga nyakunkon.
Én is így vagyok ezzel! Biztosan zavarna, ha a fidesz lenne hatalmon amúgy is, de sokkal jobban érezném magamat, ha pl 55% vs 45% lenne az eredmény választásokkor és lehetne nézni izgalmas parlamenti vitákat, lenne értelme az ellenzéki politizálásnak és a nagyszüleinkkel nem lenne rémálom a családi vacsora... De ami a legfontosabb, hogy lenne egy normális demokrácia, talán ez az ami a legjobban fáj, hogy ott vagyunk 2022-ben és még mindig nincs normális demokrácia és politikai kultúra.
"Na sikerült elég embert birkává tennie a fidesznek!"
Az egy millió ellenzéki szavazóra gondolsz, akik elpártoltak az Összefogástól a Fidesz-propaganda hatására?
Reményvesztés. Nem feltétlenül azért, mert olyan nagy ellenzéki győzelemre vártam. Egyedüli elvárásom az volt, hogy a fidesz veszítse el a kétharmadát és kvázi ne tudjon azt csinálni, amit csak akar.
Erre újra megkapják a kétharmadot. Azóta pedig folyamatosan megcáfolják a választási kampányukat és még mindig, folyamatosan hülyére veszik az embereket.
Konkrétan ugyanaz játszódott le, mint 2006-ban Gyurcsányékkal, csak itt nem szivárgott ki semmilyen beszéd, ezért az illúzió nem omlott össze még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!