Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az infláció odáig fajulna,...

Ha az infláció odáig fajulna, hogy mondjuk a közmunkások, minimalbéresek éhezni és vagy megfagyni fognak, akkor mit tenne a kormány?

Figyelt kérdés
Hagynák őket meghalni, vagy hatósági áron köteleznék a boltokat hogy adjanak árut nekik, ha törik, ha szakad, esetleg jegyrendszeri alapon, vagy az is elképzelhető lenne egy súlyos krízisnél, hogy megtiltanák az élelmiszer kivitelt?

2022. nov. 21. 02:38
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
60%

Tömeges halálozások voltak kovid miatt is, mert jó szarul intézték azt is. senkit nem érdekelt. Akut betegek sem kaptak ellátást, mert elöször szkafanderes vírusvizsgálat kellett(1-2 napon belül jöttek is), majd várd meg az eredményt.

-Halló, jó napot, örömmel értesítjük, hogy a kedves betegnek negatív lett az eredménye, jöhet be kezelésre.

-Köszönjük a visszajelzést, de három napja kapott vesegörcsöt, már a ravatalozóban van...

2022. dec. 13. 09:18
 22/24 anonim ***** válasza:

#21 Nem kellene hülyeségeket beszélni.

Beszéltél már egészségügyben dolgozókkal arról, hányan is fertőződtek meg bent a munkájukat végezve? Hogy hányan haltak bele közülük?

Te hogyan végeznéd a munkádat ha te is halálos veszélyben lennél közben és a többi beteget is ez veszélyeztetné ha nem vagy megfelelően körültekintő?

Nekem anyámat kellett temetnem amiatt, mert valaki megfertőzte a nővért aki megfertőzte őt és sok más beteget is önhibáján kívül.

Ahogy voltam kórházi vizsgálaton is abban az időszakban, az a "szkafanderes vírusvizsgálat" egy 2 perces mintavétel volt és 15 perces várakozás a teszt eredményére. Cserébe lehetett tudni, hogy a beteggel utána kinek, hogyan kell foglalkoznia.

Tényleg olyan hatalmas elvárás volt ez cserébe azért, hogy ne fertőzzenek meg olyanokat akik nem élik túl, pont mert azért vannak ugyanott, mivel nem egészségesek?

2022. dec. 13. 13:02
 23/24 anonim ***** válasza:
Nem állt szándékomban senkit megsérteni, én sem arra gondoltam, hogy mindenkit vizsgálat nélkül zárjanak össze, de pl. a nagynéném szomszédjában volt egy tartós beteg fiatalember, ö az általam felvázolt módon nem kapott megfelelö kezelést idöben. Szerintem elvárható lett volna, hogy a kórházakban fenntartsanak egy részleget, ahol a még meg nem vizsgált, de kezelésre szoruló betegeket "szkafanderben" elkezdjék ellátni. Egy ilyen helyzet megérdemelte volna, hogy leállítsanak egy-két államilag megtámogatott szuperfontos hotel projektet és átcsoportosítsák a pénzt rá. Sajnos erre nem volt senkinek indíttatása, persze rögtön akadt egy közvetítö cég, aki elintézte drágán a lélegeztetögépeket pár milliárd közbenjárási díjért.
2022. dec. 13. 13:27
 24/24 anonim ***** válasza:

#23 Nagyon sajnálom az illetőt és igen, valóban volt sok hátrány, nehézség és sokan érezhették joggal, hogy nem kapták meg azt az ellátást amit kellett volna.

Azt hogy konkrétan mi történt azt nem tudhatjuk. Nincs olyan hogy nem kap a beteg ellátást - olyan van, hogy alkalmatlan ember kezébe került aki nem végezte megfelelően a munkáját valami okból. Ez lehetett aki bevitte de lehetett az is aki átvette.

Mint mondtam, nekem anyám volt akkor a kórházban és ő sem egyszerűen került be, ő is élet-halál határán, nem 2 perc alatt. Nekünk sem tetszett hogy nem jön a mentő pedig kellene, hogy nem tudjuk mi legyen azon kívül hogy a központos szerint majd 5 óra múlva talán. de volt alkalmas ember is a rendszerben - az ügyeletes orvos először, aki bár nem tudott jönni amikor hívtuk, de telefonon többször is felhívott minket míg a hasonlóan rossz állapotú többi beteghez ment ide-oda, akik még előttünk kérték a segítségét. Majd eldöntötte, hogy nem megy tovább, inkább jön hozzánk és lendít a helyzeten. Ahogy döntöttünk mi is és kerestünk az állami mentő helyett magán céget. majd szerencsére ők is alkalmasak voltak gyorsan vitték be kórházba - ahová mi már nem mehettünk be és ott alkalmas emberek vették át, a lehetséges fertőzöttsége ellenére megkapta időben a szükséges ellátást.

Az, hogy mi lett volna elvárható az egy dolog, hogy fizikailag mi az ami megoldható, az a másik. 15 éve egy sima délutáni sürgősségi ügyeleten is balesetes gyerekkel 6 óra várakozással kerültünk el oda orvoshiány miatt, hogy kiderüljön egyáltalán kinek kellene megnéznie a sérülését. Hiába lett volna elvárható, hogy legyen aki kijön, ránéz a betegre és közli, ezzel maradjon, azzal menjen haza és ráér munkanap orvoshoz menni, azt vigyék azonnal műtőbe, maguk meg menjenek a szomszéd épületbe mert ott tudják ellátni - nem volt rá orvos, mert aki ott volt ügyeletben azok éppen mind műtöttek. Ez van, akkor is ha nem jó.

Vitáztam ezen kollégámmal is aki szerint felháborító volt mennyi beteget hazaküldtek idejekorán a kórházakból a covid-ra hivatkozva. Közben meg itt van a te általad említett eset, hogy nem kapott időben ellátást, vagy az enyém, hogy elkapta a fertőzést. Ha nem küldik haza azokat a betegeket vagy nem tolják el a műtétekből, vizsgálatokból amit csak lehet, sokkal több ilyen eset lett volna, hiszen több ott a beteg és kevesebb orvos marad a feladatokra.

nem tudjuk milyen volt ez az egészségügyben dolgozóknak. Pont ez a gond, hogy a covid alatt mindent egyedül kellett csinálniuk. Gondolj bele, korábban mehetett volna azzal az akut beteggel hozzátartozója - ahogy a többivel is, és aki az osztályon dolgozott az rájuk tudta volna hagyni a felügyeletét annak, akinek kevésbé életveszélyes amíg azt ellátják akik a legsürgősebb. De ez nem volt. Hozták a beteget - vinni kellett ellátni és vele lenni annak a kevés egészségügyisnek. a többi addig várt - majd jött a következő.

Én is fel lennék háborodva ha velem, szerettemmel esik meg ez bizonyos. de akkor sem változtat azon, hogy összességében a magyar egészségügy és azok akik a döntéseket hozták a covid alatt, sokkal jobban vizsgáztak, mint sok-sok olyan ország akiknek ódákat zengenek az egészségügyéről.

2022. dec. 13. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!