Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért büszkék arra sokan,...

Miért büszkék arra sokan, hogy Magyarországon milyen sokaknak van saját ingatlanjuk, amikor az a befektetések legalja, és gazdasági ismeretek hiányára vall?

Figyelt kérdés

Már másfél éve kijöttem Németországba, egy nagyvárosba. Igaz, hogy itt csak az emberek 20%-a él saját tulajdonú ingatlanban, de nem azért mert nem tudnának venni (egy minimálbéres is kapna hitelt 30-40 évre), hanem mert hülyék lennének venni. Az ingatlan befektetés a legalacsonyabb hozamú, mindössze évi 4-5% hozamot hoz. Csak viszonyításképpen, még a magyar állampapír is már 11,75% éves hozam, pedig az állampapírok is alacsony hozamú befektetések.

Meglepő, hogy itt Nyugaton még egy átlag embernek is teljesen természetes hogy vannak IT-s, meg autóipari részvénypapírjaik, meg egyéb jól jövedelmező értékpapírjaik. Otthon hány olyan átlag parasztot ismersz akinek vannak Google, Apple, Tesla stock-jai? Én egyet sem. A magyar paraszt az nem lát tovább az ingatlanjánál, holott nem csak extrém alacsony hozamú, de gazdasági krízis esetén - főleg a gazdaságilag instabil kelet-európában - az ingatlanok ára csökkenhet is, ami a mostani magyar krízist elnézve több mint aktuális lehet.

Akkor miért is büszke rá sok Fideszes, hogy Mo.-n az emberek annyira tájékozatlanok gazdaságilag hogy a pénzük 90%-a ingatlanokban van, ami a valaha volt legrosszabb megfontolás gazdaságilag? Ráadásul egész életre eladósodva és pénzügyi szabadságtól teljesen megfosztva, olcsó rabszolga létre ítélve.

Ezért marad Mo. örökre munkaalapú társadalom, a (mindenféle) tudás, ismeretek teljes hiánya miatt.

2022. nov. 19. 10:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Na te is megjöttél trollkodni,provokálni.
2022. nov. 19. 10:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát az elmúlt három évben a részvények csak lefele mentek, az ingatlanok értéke pedig bőven 10% felett nőtt. És ebbe még bele sincs számolva a kiadással járó bevétel, vagt a saját ingatlan miatt megsporolt lakbér, szóval tanulhatsz még kicsit a befektetésekről.
2022. nov. 19. 10:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez most nagyon nem jött össze, kérdező...
2022. nov. 19. 10:19
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

megpróbálom, csak tényleg röviden. ez nem gazdasági kérdés.

adott egy ingatlan, aminek van egy tulajdonosa. ha nem az enyém, akkor valaki másé. de én jobb szeretem, ha az enyém.

amit igazából nem értek, hogy neked ehhez mi közöd? miért fáj ez neked? a saját ingatlan ad egy biztonságot, régi cél már ennek az elvétele. legyél alkalmazott, lakj bérlakásban, aminek a hasznát más fölözi le, bérelj, lízingelj autót. a lényeg: ne legyél független. a great resetnek pont ezek a törekvései. nehogy függetlenedjenek a tömegek. nyugaton már nagyon komoly eredményei vannak az agymosásnak, a hazájukat nem tudnák már megvédeni.

persze, tudom hogy ez konteó:)

2022. nov. 19. 10:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi van? Azt akarod bemesélni, hogy jobb albérletet fizetni (magyarán kidobálni pénzt a semmire), mint saját ingatlannal rendelkezni? 😂

Én anno hitelt vettem fel saját lakás vásárlása céljából, amit már vissza is fizettem, és 100 %-ban enyém a lakás.

Előtte albérleti szobát béreltem 65 plusz rezsiért, a hitel törlesztőm meg 55 ezer volt.

De rosszul jártam. 😂

2022. nov. 19. 10:39
 6/13 anonim ***** válasza:
96%

"Miért büszkék arra sokan, hogy Magyarországon milyen sokaknak van saját ingatlanjuk, amikor az a befektetések legalja, és gazdasági ismeretek hiányára vall?"

Kérdező, ha ennyire nem értesz a témához akkor minek írsz ki róla kérdést?

Az ingatlan a legjobb, legstabilabb befektetési forma. Pont emiatt mentek fel annyira a budapesti ingatlanárak, mert - kapaszkodj meg - KÜLFÖLDIEK vásárolnak tömegével ott ingatlanokat, BEFEKTETÉSNEK!

Az ingatlan vásárlás a szegény ember LEGJOBB befektetése. Az élete során megtakarított pénzét nem lakbérre költi hogy valaki más vehessen belőle még egy ingatlant, hanem banki hitelt törleszt belőle és így nem kidobja a kukába a pénzét, hanem X év után lesz saját vagyontárgya. Utána már nem kell bérleti díjat fizetnie csak azért, hogy tudjon hol lakni.

Külföldön nem azért nincs annyi saját tulajdonú lakás, mert nem akarnak venni az emberek - hanem mert nem tudnak megfizetni egy saját ingatlant.

Amúgy egy kérdés: szerinted a bérlakás az milyen tulajdon?

Segítek kicsit: valakinek a MAGÁNTULAJDONA, aki nem hitt ilyen hülyeségekben, hanem értette, hogy az ingatlan milyen jó befektetés.

Csak míg nálunk a 100 ingatlan az 95 ember/cég tulajdonában van, addig más országokban lehet hogy csak 10-20 tulajdonos kezében van és kiadják a hozzád hasonlóknak bérbe.

" Igaz, hogy itt csak az emberek 20%-a él saját tulajdonú ingatlanban, de nem azért mert nem tudnának venni (egy minimálbéres is kapna hitelt 30-40 évre), hanem mert hülyék lennének venni. "

Nem, nem így van. Nem tudják megvenni. Mivel akkora az ingatlanok ÁRA.

te most összehasonlítod a magyar állampapír hozamát egy másik ország ingatlanjának hozamával - és másokat tartasz gazdasági ismeretekből butának? Az a 11,75% hozam forintban van és nem euróban, mint az ingatlanjuk hozama.

De visszakérdezek. Ha annyira rossz befektetés az ingatlan, akkor miért is van 1-1 kézben olyan sok belőle amit kiadnak utána bérbe? Minek hozzák ide a pénzüket és vesznek belőle ingatlant?

2022. nov. 19. 10:44
 7/13 A kérdező kommentje:

A sok magyar befektetési szakértő :)

Nyugaton nagyon sokan, teljesen átlagos emberek is alig dolgoznak, vagy nem dolgoznak, mert a befektetéseik is hoznak annyit, hogy meg tudnak élni. Otthon meg azért olyan olcsó a munkaerő, mert mindenki saját lakást akar és hitelt vesz fel ha nem örökölt. Na de bakker, a hitelt fizetni is kell valakinek, hát mit tud tenni, el kell mennie a gyárba, éjszakai műszakot kell vállalni, túlórát kell vállalni, hétvégéket kell bevállalni, csak azért hogy ne vegyék el az ingatlanját.

Aztán csodálkoznak miért fizet olyan keveset a multi, pont azért, mert ilyenekből rengeteg van és a munkaerő értéke így alacsony marad.

2022. nov. 19. 11:05
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Nyugaton nagyon sokan, teljesen átlagos emberek is alig dolgoznak, vagy nem dolgoznak, mert a befektetéseik is hoznak annyit, hogy meg tudnak élni."

Ha Nyugaton nagyon sokan alig dolgoznak, akkor ki dolgozik?

Ja, tudom, a kelet-európai vendégmunkások, mint te is.

Nem érzed így kihasználva magad?😄

2022. nov. 19. 11:11
 9/13 A kérdező kommentje:

Miért érezném kihasználva magam? A szakmámban dolgozok diplomával, magas fizetésért, és közben én is vagyonosodom, vannak befektetéseim, részvénypapírjaim. Része vagyok a kapitalizmusnak, nem csak az elszenvedője, van passzív jövedelmem is.

És nincs hitelem! :)

2022. nov. 19. 11:43
 10/13 anonim ***** válasza:
71%

Kerdező, ne hazudj! A soron vagy egy vidéki cégnél. 😀

.

2022. nov. 19. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!