A nyugdíjasok miért akarnak magasabb nyugdíjat, ha a legtöbb el sem költi, mert már nincsenek igényeik?
"maximum a gyermekeinek és az unokáinak ad belőle,"- és ez smafu?
Mi baj van ezzel?
Szerintem az emberhez méltó élet megélése és a biztonságtudat igénye nem olyan extra magas igény. És még valami! Amíg nem vagy érintett, könnyen osztod az "eszet", de szurkolj, hogy ne éld meg nyugdíjasként azt, amiről most itt hablatyolsz!
--->Egy NEM nyugdíjas<---
Kb az a nyugdíjas kap 20.000 ft nyugdíjat ahogy a #2 írta, aki kb. egész életében munkanélküli volt.
Egyébként nem értitek a kérdést, ha valaki félre tud rakni a 100.000 ft-os nyugdíjából több száz ezer ft-ot, sőt milliókat, akkor miért szeretne több nyugdíjat. Ez a kérdés kedves szociálisan érzékeny embertársaim. Remélem ételt osztatok minden hétvégén.
Azért, mert a gyerekei, unokái csak azért látogatják meg, hogy pénzt adjon, és arra gondol, hogy minél többet ad nekik, annál sűrűbben fognak jönni. Mert ha nem ad pénzt, le se sz@rják. Mert annyira elfoglaltak..
Sőt, van aki ráveszi őket, hogy írassák a nevükre a lakást, aztán bedobják egy idősek otthonába és soha többet rá se néznek. Van, aki önszántából íratja az ingatlanát a gyerekére/unokájára, de eszébe sem jut hogy bámikor kitehetik és végül ki is teszik, ha túl sokáig él, a piócák türelme pedig elfogyott.
És nem a nyugdíjukból spórolnak, hanem egy élet munkájával spóroltak. Annyit, hogy lakást tudtak venni, és még adogatni is tudnak. Nem a mostani luxus nyugdíjból, hanem az évek alatt összespórolt pénzből, ami egyszer csak elfogy, mert a pénzéhes família mindent elvesz.
Nem EGY ilyen nyugdíjast ismerek.
Ezért szeretnének több nyugdíjat, hogy maradjon is valamennyi, de csak vigyék a gyerekek/unokák.
Egyébként egy nyugdíjasnak is vannak igényei, csak a sok pióca miatt semmit se tud venni, csinálni.
Édesanyám 84 évesen is aktív volt, kertészkedett, kirándulni járt, vásárolgatott, megvett minden vitamint, szert, amitől esetleg meggyógyul, de sajnos a bajain már nem lehetett segíteni semmivel. Volt spórolt pénze, de azt a dolgozó évei alatt gyűjtögette össze, két lakásra valót.
Mondtam neki, hogy engedje el kicsit magát, vegye meg a szép holmikat, cipőket, kényeztesse el magát, hiszen megteheti. Én nagyon ritkán kértem tőle, akkor is csak kicsi összegeket kölcsönbe, amit aztán visszaadtam. Mi nagyon közel álltunk egymáshoz, soha nem használtam volna ki, mindent megvettem neki, amire ránézett.Ő meg nekem, hiába nem kértem karácsonyra se semmit.
Az utolsó időkben mindig a halálról beszélt, és hirtelen, 3 napon belül örökre elment. A lányom valahogy kicsalta tőle a több milliós bankszámláját úgy, hogy sose törődött vele, nem érdekelte. Ráadásul az apjától havi 1 millió forintot kap, de ez nem volt elég. Nem folyok bele, hogy mit művelt velem, de egy lyukas garast sem érdemelt volna. Mindegy, végül Édesanyám esetében is az unokáé lett minden, aki képes volt úgy ételt venni, vagy rendelni, hogy kifizettette anyukámmal a felét.
Azt hiszem, megválaszoltam a kérdést...
Gyönyörű dolog, hogy a szülő sok munkával felneveli a gyerekét, házra spórol, aztán végül minden a piócáké lesz, akik konkrétan semmit sem tettek a rájuk maradt vagyonért, sőt még szemetek is voltak.
Egy darab sz@rt nem adnék örökségül ilyeneknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!