Miért van az orbán kormánynál ez az Észak-Koreára hajazó kommunikáció, hogy bármi rosszul működik, arról soha semmilyen körülmények között nem ők tehetnek?
Soros, Brüsszel, ellenzék, amerikai ügynökök, itt mindenki hibás, de ők soha semmiért. 12 éve vezetik ezt az országot, de bármi rosszul működik, arról soha nem ők tehetnek. Egy Észak-Koreában még rálegyintünk az ilyen demagógiára, mert az egy olyan rendszer, de Orbánék ezt miért erőltetik?
Miért nem lehet azt mondani hogy igen, szar az oktatás helyzete, igen miattunk szar, mert 12 év alatt csak ennyit tudtunk kihozni belőle, de azért próbálkozunk. Ehelyett rá van fogva, hogy itt csak azért tüntetnek a tanárok mert nyugati ügynökök pénzelik őket.
Valaki tényleg azt akarja megmagyarázni hogy ezeket a kamu dumákat nem a legsötétebb kommunista rezsimektől nyúlták le?
Nyilván nem tehet mindenről 0rbán, csak az a baj, hogy nagyon sok mindenről meg igenis ő tehet -lévén gyakorlatilag teljhatalma van-, és azokat is másokra keni.
Például az inflációról mindenkinis tehet, csak ő nem. Az például valahogy nem számít, hogy elképzelhetetlen mennyiségű pénzeket szórt ki a választások előtt, meg indokolatlanul bevezették például a 25 év alattiak szja-mentességét, aztán csodálkoznak, hogy mindennek nyomták fel az árát a kereskedők, meg a szolgáltatók...
Az euró átfolyama lejtmenetben van, nyilván arról is Brüsszel tehet... Nem ám a matolcsy, aki egy fél mondatával képes volt még jobban hazavágni a forintot... Más, értelmes országoban (mint például ahogy az angoloknál is volt a közelmúltban) egy ilyenért már rég nyugdíjaznák az embert, nálunk meg még FIZETÉSEMELÉST ADNAK NEKI! Melyik másik ország az, ahol ha szart munkát végzel, MÉG TÖBB BÉRT KAPSZ?
A fő kérdésre a válasz az, hogy 0rbánék megtalálták a számításaikat. Régen gondosan ügyeltek arra, hogy a lopásaik mindig védhetőek legyenek törvényekkel, de már ők írják a törvényeket, a média nagyobbik része az övék, abban azt hazudnak, amit akarnak (azt a potom pár milliós büntetést a sajtóperek után mellényzsebből kifizetik), innentől kezdve miért is kellene bármiért is a felelősséget vállalniuk?
Mert működik. Szomorú, de ennyi. Ha most befejezzük a birkázást, próbáljuk értéksemlegesen elemezni a helyzetet.
Adott úgy 2-2,5 millió ember Magyarországon, aki elég stabilan hisz Orbán Viktorban. Nem ez a Fidesz teljes szavazótábora, de ez egy akkora mag, amivel már stabilan lehet választást is nyerni. Ezeket az embereket nem meggyőzni kell, mert az már megvolt. Azt kell elérni, hogy ezeket az embereket MÁS NE győzze meg.
Ehhez igazából bőven elegendő - sőt -, hogy a Fidesz szimpatizánsok nagyon rossznak lássák az alternatívákat és ellenpólusokat, mert az már elég arra, hogy fel se merüljön a váltás. Ha az ellenfél rámutat a hibákra, akkor lehet hivatkozni kettős mércére, képmutatásra, hiszen ilyen téren ő sem jobb.
Ebben a taktikában sokkal kisebb a kockázat, mint magadat fényezni. Bármi konstruktívat ígérsz, mondasz, azzal el lehet számoltatni. Ha végig az ellenfeledet ekézed, abban nem lehet hibázni - az aktuális magyar ellenzék ismeretében meg pláne nem - hiszen ha nem rólad beszélünk, akkor nincs baj.
Azért hiszik birkának a Fidesz szavazókat, mert azt hiszik, hogy ők mindent elhisznek, amit Orbán mond, és vakon egyetértenek. Ez nem igaz, egyszerűen arról van szó, hogy sikerül a figyelmüket elirányítani. Tudják, hogy az a valami ott van, de fonákból átkanyarodunk arra, hogy Gyurcsány milyen rosszul csinálta, vagy ami még viccesebb: csinálNÁ. Ezt nevezik relativizálásnak: nem tagadjuk, hogy csináljuk, csak melléteszünk egy csomó másik rossz dolgot, hogy ne tűnjön annyira rossznak.
Ugyanez a példa amúgy az orosz-amerikai összevetésben is megvan. Nehéz lenne letagadni, hogy most éppen Oroszország háborúzik, de beszéljünk arról, hogy az USA mennyit háborúzott, és az milyen rossz volt, ÉS RÁADÁSUL még képmutató is, mert kritizál engem. Úgy értem el, hogy az USA legyen a rossz, hogy igazából elismertem, hogy ha az rossz, amikor Amerika háborúzik, akkor az is rossz, amit én csinálok, de mégsem én vagyok a téma. Valahol brilliáns...
Legalább jókat tudok röhögni mennyire hülyék a fideszbirkák. 😆
Ott van a Soros, csupán néhány éve kiáltották ki az antikrisztusnak, pedig évtizedeken át a sggét nyalták. 😂
Karigerinek is bejött....:)) Ő az etalon széles e hazában.
Az ember, aki ott sem volt.
Ezért ilyen korrekt, ahogyan az ellenzéki pártok kiálltak a választási bukfenc után, és nem mást hibáztattak, hanem beismerték hol rontották el.
Ezt el is mondták a választóknak.
Rögtön április 3-án kezdték egy közös színpadon.
Semmi gyűlölet, semmi lámpavas, semmi kirekesztés, semmi ígéret a kisemmizésre, földönfutóvá tételre.
Ilyen lehetne egy normális ellenzék. De ettől fényévekre van.
#19 Szerintem komolytalan a kérdés.
Másrészt ha valamivel elégedettlen vagyok, mindig szeretem megvizsgálni annak az alternatíváját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!