Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten miért van ennyi...

Budapesten miért van ennyi balliberális?

Figyelt kérdés
A 2022-es országgyűlési választáson a vidék egy emberként felsorakozott a nemzeti kormány mögé, Budapest főváros azonban többségében a dollárbaloldalra szavazott... Miért?

2022. nov. 15. 07:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
81%

40# "Hadházy annyira identitászavaros, hogy pár év leforgása alatt volt már LMP-s is, Momentumos is, független is."

Ez semmi!

Orbán volt már kommunista, Soros-tanonc, liberális, műkeresztény, Néppárti, Kipcsak, illiberális, és minden, csak akasztott ember nem!

Orbán nem (csak) identitászavaros, hanem egy sima barom!

2022. nov. 16. 03:12
 42/64 anonim ***** válasza:
0%

és még annyi különbség van köztük, hogy

-az egyik még mindig pontosan ugyanott, tehát a nullánál tart a politikai karrierje felépitésében, mint évekkel ezelőtt ( ő egy ellenzéki szabadságharcos, aki mindig tüntet és kényszeresen be akar törni az MTVA-ba)

- a másik eljutott odáig, hogy ötödjére választották meg miniszterelnöknek

2022. nov. 16. 03:21
 43/64 anonim ***** válasza:
21%

Miért van Bp-n annyi balliberális ?

Ők azt is elhitték, hogy Karigeri (semmit nem csinált regnálása óta, csak a Fideszre mutogat és Gyurcsány beosztottja) sokkal jobb választás , mint Tarlós ( normális vezető volt, lejáratták a főpolgármesteri választások előtt).

2022. nov. 16. 03:39
 44/64 anonim ***** válasza:
81%
@43 Nemtom honnan veszitek ezt a semmit nem csinálást (illetve nyilván tudom, erre van a lakájmédia), pontosan az történik mint Tarlós alatt: vannak készülő projektek, ezeket késéssel, de átadogatják. Ennyi és nem több.
2022. nov. 16. 08:26
 45/64 anonim ***** válasza:
53%
#43: Karácsony márpedig semmit nem csinál, ezért AL-KAL-MAT-LAN! A Lánchíd felújítása is alig halad, bezzeg Tarlós 8 év kemény munkáját áldozta az előkészítésbe!
2022. nov. 16. 09:10
 46/64 anonim ***** válasza:
0%

"Na kíváncsi voltam mikor jön elő a személyeskedés"

Már kíváncsi voltam, hogy mikor jön az érvelési hiba. Jó, nem eddig is voltak, szóval ez nem új.

Az, hogy leírom, hogy hazudsz, az nem személyeskedés, de még távolról sem, mivel a személyedhez semmi köze. Továbbá ez egy tény.

Te azon kerületekről beszéltél, amik fideszesek voltak több választáson keresztül (számszerint 3) és erre hoztál linkeket.

A linkeken jól látszódott, hogy ez nem igaz teljes Budára, ahogy ellentéte nem igaz teljes Pestre sem.

Szóval megitn csak hazudtál.

"itt is egész Budáról beszéltem"

Senkit nem érdekelt. Én a #9-es válaszodra írtam, szóval VÉGIG arról beszéltem, amit leírtál akkor.

Az hogy te nem tudsz az állításaidhoz ragaszkodni az sokat elmond az értelmi képességeidről, mivel amikor már más állítasz, akkor érvelési hibát követsz el.

"De ennyi elég is, egyértelmű hogy Budát és Pesten hasonlítom össze, nem bizonyos részeit"

Igen, elég egyértelmű, hogy érvelési hibát követtél el, mert az álláspontodat megváltoztattad az eredeti kijelentéshez képest.

Ilyet értelmes ember nem csinál, pláne nem értelmiségi.

"ez kormányváltás esetén megváltozna."

Ahogy akkor is megváltozna, ha fideszesek lennének. Ha valaki nagyon nagy fideszes, akkor simán kaphat egy csomó pénzt, ahogy eddig is történt.

Ezért nem állja meg még mindig a helyét a téveszméd.

A érved akkor állja meg a helyét, ha más után nem kaphatnának pénzt, miközben tudjuk, hogy kaphatnának, mivel látjuk, hogy más fideszesek bizony a semmire is kapnak.

"Hogyne kapna, EU-s támogatásról még nem hallottál?"

Annak semmi köze a fideszhez vagy ellenzékhez.

Sőt, Budapest már amúgy se kapna jó ideje, mert nem számít leszakadt területnek. Vidék annak számít, vidék kaphatna.

"zt a vidékiek évtizedes lemondásának köszönheted."

Az a baj, hogy nem.

A vidék nem akkor szakadt le, amikor onnan pénzeket vontak el, hanem amikor évtizedekkel később, amikor kellett volna fejleszteni, akkor nem fejlesztették.

És akkor bizony anyagi megfontolás volt mögötte, mivel anyagilag már nem térült meg.

"egy olyan réteg ami szegény sokkal jobban ki van szolgáltatva a politikusoknak, mint egy gazdag aki nem függ tőlük"

És ezért hoz jobb döntést egy szegény, neki számít ki van hatalmon, kétszer is meggondolja.

A politikus az ország sorsáról dönt, az országban pedig az emberek vannak. Valaki minél jobban el tud szakadni a politikától annál rosszabb döntést hoz.

Mondjuk a te esetedben simán arról van szó, hogy tényekkel nem vagy tisztában és orrba-szájba érvelési hibákat követsz el, mint valami általános iskolás.

Az értelmiségi ott kezdődik, hogy ezeket nem teszed.

"Nem azt gondolja, hanem mondtam letojja a politikát és nem ez alapján gondolkodik ahogy a prolik mint pl te"

Kettőnk közül te vagy a proli. :)

Igen, elég problémás, hogy nem az alapján gondolkodik, hogy mi lehetne jobb az országban, hanem leszarja és tovább vitatkozik a képzeletbeli barátjával arról, hogy a Föld lapos-e, vagy egy téglatest.

Akiket leírtál azok a prolik, azok gondolkodnak úgy ahogy te. Nem függetlenek a politikától, de azt gondolják, hogy azok. Ez a jelenség pedig igaz bárkire, aki ostoba annyira, mint mondjuk te.

(Egyébként elméletben ezt vehetnéd már személyeskedésnek, de valójában te bizonyítottad, hogy ez igaz, így sem számít személyeskedésnek, mivel leírtam egy tényt.)

"Az értelmiségi lét alap kiindulási pontja az önálló, független gondolkodás."

Ez megint más, mint amit korábban hazudtál.

Aki az országban él az nem lehet független a politikától, mert holnap akár névre szólóan írhatnak rád törvényt.

Az önálló és független gondolkodás igaz, viszont ez akkor is igaz lehet, ha párttag vagy. Ha párttagságod nem befolyásolja a gondolkodásod.

Ahogy ez igaz más területekre is. Pl. ha a testvéred lemészárolja a fél falut és feljelented, akkor ez is bemutatja, hogy a rokonsági kapcsolatod sem befolyásolja a gondolkodásod.

"Én egy szóval nem mondtam hogy az értelmiségi nem politizál"

De, ez következik abból, amit állítasz.

Ha nincs valaki életére befolyással valami, akkor kevésbé fog vele foglalkozni, kevésbé fogja komolyan venni.

Ezt jelenti, amit leírtál.

"amit a kormány jól csinál amellett kiállni"

Ez szintén nem következik abból, amit állítasz, mivel nem fogja érdekelni.

Te teljesen téveszmés vagy, hogy mit jelent az értelmiségi. Ez rettentő szánalmas.

"és nem csápol egyik párt gyülekezetén sem, mert az onnan nem függetlenség, hanem egy elköteleződés."

De, simán kimehet, mivel ha valaki értelmiségi, akkor nem következik az elköteleződés.

Ha te ezt gondolod, akkor, megint, nem vagy értelmiségi.

"De a válság miatt csökkent és a fidesz döntései is tehetnek róla hogy most ez a válság ilyen mértékű."

Jaj, istenkém, megint ismételgetnem kell magam...

Nem tudom, hogy miért gondolja minden hozzád hasonló proli, hogy értelmiségi...

A fidesz döntései évekkel ezelőtt voltak, amik ma fejtik ki hatásukat, akkor nem csökkent a támogatottsága, vagyis nem a fidesz döntése miatt van ez.

(Egyébként ebből látni, hogy akikről te beszélsz Budán azok szintén nem értelmiségiek, ha azok lennének, akkor már legkésőbb 2018-ban nem szavaztak volna a fideszre. Ismétlem, LEGKÉSŐBB, normális értelmiségi már 2014-ben sem votl fideszes.)

"Látszik nem ismered Budát, ezt pont fordítva van. Nem a budaiak nyalnak a fidesznek, hanem a Fidesz nyal a budaiaknak"

Ha ez igaz lenne, akkor a linkeiden nem az lenne, hogy a fideszre szavaztak volna.

Most pont azt írtad le, hogy a fidesz meg tudta venni ennek a rétegnek a szavazatát a rabszolga törvénnyel, ahogy láttuk a linkeden, hogy rájuk szavaztak.

Vagyis pont magadat cáfoltad ezzel. GJ.

"Mondjuk ha a szavazók számát nézed akkor a Momentum, DK viszi az ellenzéki szavazók 80%-át. Tehát jah az ellenzék többségében baloldali."

Tekintve, hogy a momentum nem baloldali, de szép próbálkozás volt.

Nyugi, már nem lep meg a hazudozásod.

A momentum, lmp centrumban vannak, mivel vannak jobb és baloldali elképzeléseik.

A jobbik mérsékelt jobboldali.

Az mszp, dk, párbeszéd pedig mérsékelt baloldali.

Csak, hogy teljes legyen a kép:

A fidesz harmadikutas fasiszta párt, míg a mihazánk szélsőjobbos náci párt.

"Én egy szóval nem mondtam hogy az értelmiség ne politizáljon"

Nem, te azt írtad le, aminek következménye, hoyg nem politizálnak.

Ha azt mondod, hogy valaki éhes, bemegy a konyhába, megken egy kenyeret vajjal, tesz rá szalámit stb, majd leül az asztalhoz.

Akkor akármennyire nem mondtad, de következik racionálisan, hogy elkezdi megenni.

Itt erről van szó. Akiket leírtál először, azok nem politizálnak SOHA és le se szarják az egészet, nem is hoznak komoly döntéseket. Fogadásból, viccből simán leszavaznak a Munkáspártra.

Majd akiket később leírtál, hogy a fidsez kedvez nekik, azok ellentétesek az első képpel, mivel a választások pont azt bizonyítják, hogy az ő szavazatukat megvették, kvázi már a te érved szerint sem értelmiségiek, ami azért vicces, mert pont az értelmiségieket definiáltad önellentmondásosan.

"Na ilyet nem mond egy értelmiségi, csak egy pártkatona aki annak akar tűnni."

De, ilyet mond egy értelmiségi és csak ilyet.

Mivel az értelmiségi politizál és ha az értelmiségi racionálisan egyetért egy párttal, akkor azt bárhol bármilyen tömeg előtt hajlandó és képes megvédeni.

Mert az értelmiségi nem vakon követi a pártot, hanem követi az érveit.

Te azért nem érted, mivel nincsenek érveid.

"Az agglomerációs bevándorlástól függetlenül, a budapesti átlag munkások többége nem ingázik hanem helyben lakik vagy albérletben, vagy a szülei lakásában stb, de ott lakik."

Ez simán hazugság, mivel a számok nem jönnek ki.

Bp.-en lakó ember, akinek munkája van, az 1.3 millió ember. Ezzel szemben ahogy már írtam közel 3 millió bp-i dolgozóról van szó.

De megint csak szép hazugság.

"a Balatonnál nem hiszem hogy nagyvárosok lennének, jah és nem Siófokra járok, sem Keszthelyre"

Ez szintén bizonyítja, hogy nem érted, amiről bsezélek.

Mehetsz a legkisebb faluba is, viszont ha az egy turista látványosság, akkor nem fogsz találkozni átlag falusival, mivel ott olyan emberek fognak fogadni, akiket rendbe tettek annyira, hogy egy jómódú ember elé lehessen állítani.

"Bocs de ez elég buta logika. Tehát magyarán ha beszélsz neten 1-2 pekingivel akkor pontosan ismerni fogod Pekinget annyira mint egy ottlakó?"

Annyira buta logika, hogy egyébkétn ez a te logikád.

Én pont azt állítottam, hogy hosszú kitettség esetén igaz.

Azért mert találkoztál a miskolci Bélával egyszer 3 percre, nem fogod ismerni Miskolcot (te egyébként ezt állítod).

Én azt mondom, hogy ha te beszélgetsz 3 éven keresztül naponta 4-5-6 órát a pekingivel, akkor igen, lesz egy jó elképzelésed pekingről, mivel olyan sokat beszlétél vele, hogy az átlag dolgok is szóba kerülnek.

"Megint össze vissza dobálózol az értelmiségi szóval, úgy hogy te nem tartozol oda pártkatonaként"

Én nem vagyok pártkatona, kedves proli.

És de, én, veled ellentétben, értelmiségi vagyok.

" De megsúgom nem csak Budán laktam, hanem máshol is, mondom nem nyaralás, hanem ottlakás."

Tudom, már megállapítottuk, hogy tőled bűzlött a sikátor hetekig. Nem kell mindig leírnod. :)

"Persze mert halvány lila fogalmad nincs Budáról ahogy már sokszor bizonyítottad."

Még egy érvelési hiba, amit értelmiségi nem követ el.

"Jaj már megint a balkáni proli agresszió?"

Megitn csak érvelési hiba.

"Jaja és tapasztalata csak és kizárólag a külpesti paneltelepek lakosainak vannak ahol tobzódik a műveltség, diplomák és intelligencia"

Érvelési hiba.

"Há jóhogy nem"

És érvelési hiba.

Ja, hát a végére meguntam, de legalább jól látszik, hgoy mennyire vagy értelmiségi, mint egy döglött ló.

2022. nov. 16. 10:10
 47/64 anonim ***** válasza:

"A linkeken jól látszódott, hogy ez nem igaz teljes Budára, ahogy ellentéte nem igaz teljes Pestre sem."

A linkeken jól látszódott hogy egész Budát és Pestet hasonlíttattam, nem neveznélek hazugnak ahhoz kell kis intelligencia ami nálad nem figyelhető meg, inkább értő olvasás hiányának tudom be.

"Én a #9-es válaszodra írtam, szóval VÉGIG arról beszéltem, amit leírtál akkor."

Idéztem onnan is, de látszik azt sem sikerült akkor értelmezni :D

"Ahogy akkor is megváltozna, ha fideszesek lennének. Ha valaki nagyon nagy fideszes, akkor simán kaphat egy csomó pénzt, ahogy eddig is történt.

Ezért nem állja meg még mindig a helyét a téveszméd."

És ezek után te beszélsz érvelési hibákról :D Kanyarba semmi köze ennek ahhoz amit állítottam, de oké :D Sőt már az is látszik hogy a pestieket sem ismered, különben tudnád amit mondtam hogy ők is bizony anyagi megfontolásból szavaznak, mint a választók többsége oldaltól függetlenül. Budapest sokkal több pénzt kapott baloldali kormányzások alatt, ezt tudja mindenki, Pesten is tudják ezért szavaznak rájuk többségben.

"Annak semmi köze a fideszhez vagy ellenzékhez.

Sőt, Budapest már amúgy se kapna jó ideje, mert nem számít leszakadt területnek. Vidék annak számít, vidék kaphatna."

Hogyne lenne köze, a Fidesz kormányoz, ők döntik el az adó mennyi részét fordítják vidékre és mennyit Budapestre. Jelenleg a fidesz vidékre többet költ, a fővárosra kevesebbet. Pesten egy csomó minden épült uniós pénzből is, az hogy te nem látsz ilyen táblákat bizonyítja hogy Pestet se nagyon ismered.

"A vidék nem akkor szakadt le, amikor onnan pénzeket vontak el, hanem amikor évtizedekkel később, amikor kellett volna fejleszteni, akkor nem fejlesztették."

A történelmi ismereteid nagyon homályosak. Mondjuk az 1860-as évek körül az akkori Nagy Magyarország még nem volt ennyire Buda és Pest központú, de ott volt még Kolozsvár, Pozsony, Zágráb is. Az akkori magyar kormányzat egy Bécshez hasonló világváros kiépítését tűzte ki célul ezért egyesült Buda és Pest, ezért vontak el rengeteg pénzt az ország minden területéről, ekkor épült ki a dualizmusban az a Budapest amit ma látsz, pl a Parlament, hidak, földalatti, infrastruktúra, ez nagyon sok pénz volt és ezt a vidékiek fizették annó, az ő kárukra történt. Ezek történelmi tények.

"És ezért hoz jobb döntést egy szegény, neki számít ki van hatalmon, kétszer is meggondolja."

Nem hoz jobb döntést, mert egy szegény arra fog leszavazni aki épp a legnagyobb koncot veti oda, hosszú távú tervekben nem tud gondolkodni ahogy egy gazdag, mert máról a holnapra él.

"Ez megint más, mint amit korábban hazudtál."

Pontosan ezt mondtam korábban is, csak hát ugye az értő olvasásod. De idézem megint:

"Nem, az értelmiségi sok összetevős, de az alaposzlopa a függetlenség, és a pártatlanság, itt kezdődik a történet."

Tessék, ezt a 25# kommentben írtam, látom nem sikerült elolvasni.

"Az önálló és független gondolkodás igaz, viszont ez akkor is igaz lehet, ha párttag vagy."

Jaj... :D Ember ha párttag vagy akkor nem vagy független hanem igazodsz a párthoz, amit elvárnak és azt mondhatsz amit engednek.

"De, ez következik abból, amit állítasz."

Nem ezt következik, csak már azt sem tudod mit írtam, ez a visszaidézéseimből tökéletesen látszik, értelmezni sem tudod az egészet.

"Ez szintén nem következik abból, amit állítasz, mivel nem fogja érdekelni."

De következik, mivel azt mondtam hogy a kormány és az ellenzék hibáit és pozitívumait elismerni, ezt jelenti a függetlenség, meghaladod a szektás droid gondolkozást és pártkatonaságot (ami te is vagy) és független módon bírálni el a dolgokat.

"A fidesz döntései évekkel ezelőtt voltak, amik ma fejtik ki hatásukat, akkor nem csökkent a támogatottsága, vagyis nem a fidesz döntése miatt van ez."

A fidesz rossz döntései jelenleg érződnek, az előtt nem érződtek, tehát ezért is csökken most.

"Most pont azt írtad le, hogy a fidesz meg tudta venni ennek a rétegnek a szavazatát a rabszolga törvénnyel, ahogy láttuk a linkeden, hogy rájuk szavaztak."

Nem magamat cáfoltam ezzel, mert pont az áprilisi választást hoztam fel hogy jelenleg a zöld kampány miatt szavaztak le Budán az ellenzékre. Pont ezzel te lettél cáfolva aki azt állítja ha törik ha szakad Budán úgyis a fideszre szavaznak :D Ez a bullshit, és most is igért a Fidesz a sokmindent, és nem érdekelte őket.

"Tekintve, hogy a momentum nem baloldali, de szép próbálkozás volt."

De baloldalinak számít, én értem hogy alapból liberálisok, de Magyarországon a baloldal lenyelte a liberálisokat még jóval korábban és jelenleg ezek a baloldal egyik frakciójaként működnek.

"Akkor akármennyire nem mondtad, de következik racionálisan"

Nem következik racionálisan. Az nem az én hibám hogy mindenféle következtetéseket vonsz le érvelési hibákból, és nem is tudod értelmezni amit leírok, már sokadjára idézgetek vissza, csak a kedvedért, hátha végre megérted. És nem attól leszel értelmiségi hogy pártszolga leszel lol

"Mivel az értelmiségi politizál és ha az értelmiségi racionálisan egyetért egy párttal, akkor azt bárhol bármilyen tömeg előtt hajlandó és képes megvédeni."

Nem, az értelmiségi politizálás ügyek mentén zajlik és nem szektás árokásásban, a társadalom mérgezésében, uszításban amit hoz a pártpolitika.

"Te azért nem érted, mivel nincsenek érveid."

Aha nincsenek, mondod te akinek a fenti kommentje 50%-ban a másik mocskolásából áll mindenféle érvek nélkül :D

"Bp.-en lakó ember, akinek munkája van, az 1.3 millió ember. Ezzel szemben ahogy már írtam közel 3 millió bp-i dolgozóról van szó."

Csakhogy ebben a 3 millióban benne vannak a vidékről jövő alkalmi munkák, pl ha valaki elvállal egy festést Pesten, de alapból máshol dolgozik vagy pl mivel Budapesten van rengeteg mindennek a központja ezért vidékről fel kell jönnie heti 1-szer, ebben a 3 millióban mindenféle munkás és munka benne van. Az a 1,3 millió budapesti lakos a munkaideje 100%-át a városban tölti, ez nem mondható el az ingázókról akiknek jó része csak alkalmi melós, munkaideje többségét nem Budapesten tölti. Erről hozzál statisztikát az itt töltött munkaidőről, mert ez mutat reális képet. A korábbi kommentemben is olyan munkákat soroltam amiből a helyben töltött 100% munkaidő következik, direkt ilyeneket.

"Mehetsz a legkisebb faluba is, viszont ha az egy turista látványosság, akkor nem fogsz találkozni átlag falusival"

Ha mondjuk Tihanyba sétálgatok miért ne találkoznék a helyi kocsmákban átlag vidékivel? Vagy szerinted ez úgy működik hogy a vidékiek el vannak zárva a városközponttól és be se tehetik a lábukat? :D

"Azért mert találkoztál a miskolci Bélával egyszer 3 percre, nem fogod ismerni Miskolcot (te egyébként ezt állítod)."

És te honnan tudod kivel mennyit beszéltem és hol beszéltem? :D

"És de, én, veled ellentétben, értelmiségi vagyok."

Egy értelmiségi tud kulturáltan vitázni, neked már csak a mocsok ömlik a szádból, mint egy balkáni suttyónak. Továbbá értelmiségi sem vagy, mivel egy párt szolgálatában állsz, csak azt mondhatod és gondolhatod amit a párt megenged. De ahol éppen nem személyeskedtél és fröcsögtél kb annyi érved volt hogy "hazudsz" és "érvelési hiba" aztán úgy hagytad :D

2022. nov. 16. 11:41
 48/64 anonim ***** válasza:
56%

"A linkeken jól látszódott hogy egész Budát és Pestet hasonlíttattam"

Jó, itt untam meg. Végigmegyek, hogy mit állítottál, mik voltak a linken és hogy ebből mely kerületekről beszélsz.

Rettentő szánalmas, hogy gerinctelen módon ismételgeted ugyanazt a hazugságod és azt képzeled, hogy ettől te értelmiségi leszel...

Az értelmiségi bizony felvállalja, hogy hazudott, ha hazudott.

Szóval a #9-es válaszodban ezt írtad: "Budán, ahol a gazdag, magasabban képzett emberek többsége lakik, hatalmas Fidesz fölény volt 3 választáson keresztül"

Tehát azon kerületeket keressük, ahol HÁROM választáson keresztül fidsez győzelem volt.

Ezeket a linkeket hoztad ugyanebben a válaszodban:

[link]

[link]

A képeken jól látszik, hogy az általad említett kitételnek a következő "kerületek" felelnek meg:

III. fele

II.

XII.

I.

Xi. fele

Ez nagyjából Buda kétharmada és sehol nem egész Buda, sőt, miközben arról akartál beszélni, hogy mennyire tanult rétegről van szó, a legtanulatlanabb kerületekre is igaz volt ez a kijelentés, a XVI.-ra és XVII-re is.

Vagyis, hazudtál, nem beszélhettél egész Budáról eleinte sem, mert nem volt igaz egész Budára eleinte sem.

Továbbá szintén ostoba volt az is, amit értelmiségi nem követ el, hogy olyan választásokat is felhoztál, ahol nem volt egységes ellenzéki indulás, ami során nyílván a fidesznek kedvezett a pálya, így teljesen irreleváns, hogy 2010-ben vagy 2014-ben hol nyert a fidesz.

Pár marhaságot még kiemeltem, mert olyan röhejes, hogy muszáj volt megemlíteni.

"Nem magamat cáfoltam ezzel, mert pont az áprilisi választást hoztam fel hogy jelenleg a zöld kampány miatt szavaztak le Budán az ellenzékre"

Ez megint azt jelenti a részedről ,hogy meglett véve a szavazatuk. Nem azért szavaztak az ellenzékre, mert jobb jövőképük van/volt, hanem mert nekik ott egy jobb környezetet, egy zöldebb környezetet kínáltak, ami azt jelenti, hogy megvették a szavazatukat.

Egyébként pont a korábbi választásról bsezéltem, amikor kedveztek a vállalkozóknak, mivel a logikád szerint akkor pont ezekért szavaztak a fideszre, vagyis ez a réteg a példáid alapján kizárólag az alapján szavaz, hogy ki veszi meg a szavazataikat.

Na, én soha nem szavaztam így.

"Egy értelmiségi tud kulturáltan vitázni"

Pl. nem hazudik, mint te.

Én tudok, én ezt tettem, végig teljesen kulturáltan vitáztam és megadtam neked azt a tiszteletet, mintha egy értelmiségivel vitáznak.

Értelmiségi nem követi el azokat az érvelési hibákat, amiket te, értelmiségi nem hazudik úgy, mint te. És értelmiségi nem mond ellent a valóságnak úgy, mint te.

Te nem vagy értelmiségi, így felesleges úgy vitáznom veled, mintha értelmiségi lennél, mivel a végén elhiszed, hogy az általad leírtaknak van bármilyen alapja, miközben nincs.

Az értelmiségi ott kezdődik, hogy nem mond magának ellent, mint te. És plána nem tagadja le.

2022. nov. 16. 11:55
 49/64 anonim ***** válasza:

"Tehát azon kerületeket keressük, ahol HÁROM választáson keresztül fidsez győzelem volt."

Nem azokat keressük, te kerested azokat, mert nem tudtad értelmezni amit írtam. Ha Buda 2/3-án nyert a Fidesz akkor lehet beszélni egész Buda területén általánosságban Fidesz fölényről. Csakúgy mintha mondjuk egy megyeszékhelyen nyerne az ellenzék, azon kívül meg mindenhol a Fidesz ott is lehet beszélni az adott megye vonatkozásában Fidesz fölényről. Érted ezeket? :D Egy szóval sem mondtam hogy Budán mindig mindenhol a Fidesz nyert, én Fidesz fölényről beszéltem és hát 2/3-os többség Budán 2018-ban az eléggé fölény.

Te vagy aki nem tudja értelmezni amit a másik állít, és hozzágondolsz olyanokat amiket én nem mondtam, aztán amikor a másik felhívja a figyelmet a butaságodra akkor "hazudsz, hazudsz" mint egy papagáj :D Bocs de már tényleg szakadok a röhögéstől :D

"Ez megint azt jelenti a részedről ,hogy meglett véve a szavazatuk. Nem azért szavaztak az ellenzékre, mert jobb jövőképük van/volt, hanem mert nekik ott egy jobb környezetet, egy zöldebb környezetet kínáltak, ami azt jelenti, hogy megvették a szavazatukat."

Ez már direkt kukacoskodás, a szavazatmegvétel azt jelenti hogy anyagi értelemben van megvéve, erről Budán szó se volt. Egy zöld környezet meg hosszú távú befektetés, a pénzes boríték és kiosztott krumpli meg rövid távú. Te ezt a kettőt próbálod most összemosni...

"Én tudok, én ezt tettem, végig teljesen kulturáltan vitáztam és megadtam neked azt a tiszteletet"

Na lássuk csak hogy néz ki a kulturált vitázásod:

"leírom, hogy hazudsz, az nem személyeskedés"

"megitn csak hazudtál"

"Az hogy te nem tudsz az állításaidhoz ragaszkodni az sokat elmond az értelmi képességeidről"

"Ezért nem állja meg még mindig a helyét a téveszméd."

"Mondjuk a te esetedben simán arról van szó, hogy tényekkel nem vagy tisztában és orrba-szájba érvelési hibákat követsz el, mint valami általános iskolás."

"aki ostoba annyira, mint mondjuk te"

"Te teljesen téveszmés vagy"

"Nyugi, már nem lep meg a hazudozásod."

"tőled bűzlött a sikátor hetekig"

"mennyire vagy értelmiségi, mint egy döglött ló."

És ez csak 1 db kommented :DD Szinte érzem a pólusaimon a tobzódó értelmet és kultúrát :DD Szakadok :D

2022. nov. 16. 12:19
 50/64 anonim ***** válasza:
Hosszuregenyek.hu
2022. nov. 16. 12:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!