Budapesten tényleg magasabbak a bérek mint vidéken, vagy ez csak egy illúzió és kamu hír terjesztés?
A barátnőm miatt kell Pestre költöznöm, aki egy mester diplomás (azaz két diplomás) Corvinuson végzett közgazdász. A fizetése nem éri el a nettó 300 ezret csak megközelíti. Pedig már van jópár év tapasztalata is. Mondtam neki, hogy kérjen fizetésemelést, ezt meg is tette, de még ilyen 20-30 ezer forint emelést sem adtak neki úgy sem hogy könyörgött érte. Ami megjegyzem a mai világban lófütyi összeg.
Én gépészmérnök vagyok, eddig Miskolcon (Borsod megyében) dolgoztam de mondom, a barátnőm miatt jövök fel Pestre, de nem látom hogy itt többet ajánlanának csak maximum nagyon kevéssel többet mint a lenézett Borsodban. Tehát ilyen max 10-15%-al többet de olyan is volt jópár, hogy egyáltalán semmivel többet.
Hol vannak a magas fővárosi bérek? Ez csak egy illúzió vagy egy jól elterjesztett kamu?
#10 Ez továbbra is semmi, tekintve, hogy az általad felsorolt dolgok nagy része vagy ugyanúgy jelen van vidéken is hasonló áron, vagy pedig olyan szolgáltatás ami konkrétan vidéken nem is elérhető.
Olyan szempontból nyilván "drágább" hogy Pesten van lehetőséged elkölteni a pénzed, míg vidéken sokkal kevésbé, almát a körtével hasonlítás.
A körmös drágabb Pesten, mint vidéken. A fodrász is, a mozi is, a konditerem is, a BKV bérlet is, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!