Ki felelős leginkább a legutóbbi kétharmadért?
A Fidesz végtelen pénze, hiszen a teljes kincstár a kezükben van. A média nagy részét teljes mértékben uralják, ahol a nap 24 órájában tudják tolni a propagandájukat.
Emellett az ellenzék gyengesége, bénasága, forráshiánya és Gyurcsány.
A magyar nép.
Amíg ilyen skatulyákban és táborokban gondolkodunk, és nem látjuk be, hogy egyformán magyarok vagyunk és a közös jövőnkről van szó, addig itt nem lesz sem értelmes politikai diskurzus, sem vállalható jövőkép.
Mi csináltuk. Te és én és a többiek.
Én 2022 áprilisában az összefogásra szavaztam. Örültem neki, hogy az előválasztást MZP nyerte és sajnálom, hogy ez lett a vége. Viszont azokon az alapokon túl, amik alapjáraton növelik a Fidesz esélyeit, azokon túl szerintem talán nyilvánvalóan MZP felelős.
Mit értek alapok alatt? A Fidesznek van egy médiabirodalma, egy neki kedvező választási rendszere és sok sok pénze. Ezekkel nagyon nagy előnyből indul sajnos az a párt, ami szétlopta és szétverte ezt az országot.
Viszont ezeken túl MZP alapvetően rengeteg olyan dolgot mondott, ami kb tökéletes volt a megafon csapata meg a Fidesz média számára. Sokszor alapvetően igaza volt vagy részben igaza, de ettől még ez tény. Egyrészt az ilyen MZP eltörölné a rezsicsökkentést féle lejáratásra gondolok, másszor meg a MZP sértegette a vidékieket és a fogyatékosokat szintűekre. Van neki egy markáns karaktere és még ha sokszor igaza van részben vagy teljesen, akkor is tökéletes volt a propagandának.
Mi lett végül a Gyurcsány szállal? Hiába nem a felesége nyert, a Gyurcsányozás hatalmas hatásfokon működött, szerintem legkevesebb 80% ban ugyanolyan hatékony maradt, mintha Dobrev nyert volna, de azt se tartom kizártnak, hogy ígyis 100% ig hatékony volt, mintha Dobrev nyert volna de azért azt tartom reálisnak, ha valamennyit mégis vesztett az értékéből a Gyurcsányozás.
Szóval MZP-t a Gyurcsányozás előtti 2 módon is támadta a propaganda, de még Gyurcsányozni is tudtak eléggé magas hatásfokon is.
Alapvetően amikor MZP azt mondta, hogy orbán felelős a háborúért, amiatt haragszom rá, ha azt nem veszem figyelembe, akkor kedvelem, de még úgy is, ha figyelembe veszem.
Viszont a tények tények, nyert egy nem Gyurcsányista figura, aki reményt adott a váltásra de végül 2/3 lett.
Persze a Fidesz médiafölénye, választási rendszere, anyagi fölénye, törvényei is itt vannak. Ezek is segítenek abban, hogy az országunkat már eddig is szétverő és szétlopó párt maradjon hatalmon. Tegyük fel, hogy a Fidesz olyan maradt volna amilyen, tehát zgyanannyit lopott volna meg ugyanolyan egyéb bűnöket követett volna el mint 2018 választások előtt, de valamiért egyenlőek a feltételek az ellenzél-fidesz között. Akkor repült volna 2018 ban a Fidesz az ellenzék padsoraiba és ha van jogállam, a börtönbe is. Bár ha egyenlőek lennének a feltételek és jogállam is lenne, akkor Lőrinc se gazdagodhatott volna pl tehát sok minden nem így lett volna.
De a magyar nép is benne van a dologban persze, hülye nép ez de a média is megteszi a hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!