Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, az árstopok miért...

Fideszesek, az árstopok miért is nevezhetők sikernek?

Figyelt kérdés

Mert abból áll az egész hogy erőszakkal ráverik a kereskedőkre hogy maximum mennyiért adhatják. Lefordítom: van egy tojásod, amit 80 Forintért kell adnod hogy ne halj éhen, de a kormány rád parancsol hogy maximum 60 Forintért adhatod különben meg leszel b####va. Ezen felül úgy halsz éhen és úgy mész tönkre ahogy neked tetszik.

Ez miért is nevezhető sikernek? Ezt bármelyik félnótás "kormány" meg tudná csináltni.

2022. nov. 9. 15:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%

Tényleg csak kíváncsiságból elolvasnék egy cikket ki és hol nevezte sikernek?

Biztos én voltam figyelmetlen, hogy ezekről nem sikertörténetek közt olvastam.

2022. nov. 9. 15:46
 12/20 anonim ***** válasza:
18%
A drága magyar "vállalkozók" nem úgy néznek ki, hogy az éhenhalás ellen kűzdenek. A luxus terepjáróikkal, a Fidesztől kapott támogatásokkal, a luxusnyaralásokkal. Kisebbre kell állítani a haszonkulcsot. Nálad még most is sokkal jobban élnek. Szerinted a Mol vezér éhen akar halni? A legnyereségesebb, amióta válság van.
2022. nov. 9. 15:47
 13/20 anonim ***** válasza:
88%
@11, ha ennyire nem sikeres szerintük sem, akkor miért folytatják, miért emelnek be újabb és újabb termékeket a hatósági árazás alá?
2022. nov. 9. 15:56
 14/20 anonim ***** válasza:
10%

13. Ja, hogy ez a fordított logika, ha csinálják, akkor biztos sikeres.

Én azt hittem azért, mert Európa minden más kormánya is kénytelen valahogy beavatkozni a gazdaságba. Ki így, ki úgy.

A logikádból következően (ha már a fideszeseket kérdezitek), a többiek azért veszítik el a választásokat újra meg újra, mert ők azt tartják sikernek?

2022. nov. 9. 16:00
 15/20 anonim ***** válasza:
92%

Azért nevezik sikernek, mert az átlag ember olyan, mint a lépcsőház: sötét és korlátolt.

A termelő továbbra is piaci áron adja, csak a kiskereskedőnek kell nyomott áron értékesítenie. Ennek két hatása van: az egyik, hogy áruhiány alakul ki, hiszen egyrészt a csőcselék felvásárolja az "olcsó" árut, másrészt a kereskedő igyekszik minél kevesebbet a polcra tenni, meg vásárlási limiteket iktat be, hogy csökkentse a veszteségét. A másik hozadék, hogy az összes többi termék tovább drágul, mert azokon hozza be a kereskedő azt, amit az árstopos termékeken elbukik.

De a sok sügér tapsikol az árstopnak, mert ugyanolyan gazdasági analfabéta, mint Orbán.

2022. nov. 9. 16:01
 16/20 anonim ***** válasza:
17%

"A tojástermelő magyar kisvállalkozó min fog majd nyereséget leszedni? tyúkszaron?"

Hallod, offtopic, de muszáj vagyok ideírni: igen, tényleg a tyúkszaron. Annyira rohadt drága a műtrágya, hogy a baromfitrágya hirtelen olyan kapós termék lett, hogy egymás elől kapkodják, a baromfitartók nem győzik ellátni a keresletet. Persze, ettől még szar a baromfitermelőknek, és hülyeség az ársapja csak viccesnek találtam, hogy mennyire betalált a poénod.

"Kérdésekkel provokálsz?"

Amúgy szerintem ez nem provokáció. Szerintem mindenki ismeri azt az érzést, amikor folyamatos vitában vagy a szomszédoddal, hogy a Fradi-e a legjobb magyar csapat vagy sem, és akármit mondasz, mindig lehülyéz. Erre a Fradi csúnyán kikap egy harmadosztályú csapattól, és odamégy, hogy akkor beszéljük már meg ezt a meccset, erre az a válasz, hogy bezzeg amikor az Újpest kiszopott a Balatonakarrtyától, az mennyivel gázabb volt.

Simán lehetne azt mondani, hogy ja, ez az ársapka marhaság, és igen: hazudtak a rohadékok, de még ennek ellenére is jobban bízom bennük, mint az ellenzékben. Lehet, erről beszélgetni értelmesen is, bármilyen hihetetlen, az ellenzéki sem retardált hazaáruló, csak simán elégedetlen.

2022. nov. 9. 16:01
 17/20 anonim ***** válasza:
12%

Csalódott vagyok. Bíztam benne, hogy a kérdező, ha már ilyen frappánsan megfogalmazta, 100 cikket tol majd az orrunk alá, ahol a kormány szó szerint sikernek nevezi a hatósági árakat.

Amúgy nem provokatívan úgy lenne releváns a kérdés, hogy jónak tartjátok e a hatósági árakat? Pl.

2022. nov. 9. 16:04
 18/20 anonim ***** válasza:
69%
#16 Akkor ajánlom a Vadhajtásokon lévő elmebetegekre vess egy pillantást.Ők is hozzátok tartoznak, és ők még a sajátjukat is felfalják ha kell, csak hogy bizonyíthassák a nemlétező igazságaikat.Majd ha nem ez vagy a retardáltak lesznek többségben a Fidesz oldaláról, akik gyakorlatilag dönthentnek egy ország sorsáról, akkor közelebb leszünk a párbeszédhez...
2022. nov. 9. 16:18
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
#18, szerintem egy kicsit benézted, melyik oldalon állok.
2022. nov. 9. 16:35
 20/20 anonim ***** válasza:
22%

"van egy tojásod, amit 80 Forintért kell adnod hogy ne halj éhen"

Akinél van tojás, az nem hal éhen.

2022. nov. 9. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!