Fideszesek, az árstopok miért is nevezhetők sikernek?
Mert abból áll az egész hogy erőszakkal ráverik a kereskedőkre hogy maximum mennyiért adhatják. Lefordítom: van egy tojásod, amit 80 Forintért kell adnod hogy ne halj éhen, de a kormány rád parancsol hogy maximum 60 Forintért adhatod különben meg leszel b####va. Ezen felül úgy halsz éhen és úgy mész tönkre ahogy neked tetszik.
Ez miért is nevezhető sikernek? Ezt bármelyik félnótás "kormány" meg tudná csináltni.
Tényleg csak kíváncsiságból elolvasnék egy cikket ki és hol nevezte sikernek?
Biztos én voltam figyelmetlen, hogy ezekről nem sikertörténetek közt olvastam.
13. Ja, hogy ez a fordított logika, ha csinálják, akkor biztos sikeres.
Én azt hittem azért, mert Európa minden más kormánya is kénytelen valahogy beavatkozni a gazdaságba. Ki így, ki úgy.
A logikádból következően (ha már a fideszeseket kérdezitek), a többiek azért veszítik el a választásokat újra meg újra, mert ők azt tartják sikernek?
Azért nevezik sikernek, mert az átlag ember olyan, mint a lépcsőház: sötét és korlátolt.
A termelő továbbra is piaci áron adja, csak a kiskereskedőnek kell nyomott áron értékesítenie. Ennek két hatása van: az egyik, hogy áruhiány alakul ki, hiszen egyrészt a csőcselék felvásárolja az "olcsó" árut, másrészt a kereskedő igyekszik minél kevesebbet a polcra tenni, meg vásárlási limiteket iktat be, hogy csökkentse a veszteségét. A másik hozadék, hogy az összes többi termék tovább drágul, mert azokon hozza be a kereskedő azt, amit az árstopos termékeken elbukik.
De a sok sügér tapsikol az árstopnak, mert ugyanolyan gazdasági analfabéta, mint Orbán.
"A tojástermelő magyar kisvállalkozó min fog majd nyereséget leszedni? tyúkszaron?"
Hallod, offtopic, de muszáj vagyok ideírni: igen, tényleg a tyúkszaron. Annyira rohadt drága a műtrágya, hogy a baromfitrágya hirtelen olyan kapós termék lett, hogy egymás elől kapkodják, a baromfitartók nem győzik ellátni a keresletet. Persze, ettől még szar a baromfitermelőknek, és hülyeség az ársapja csak viccesnek találtam, hogy mennyire betalált a poénod.
"Kérdésekkel provokálsz?"
Amúgy szerintem ez nem provokáció. Szerintem mindenki ismeri azt az érzést, amikor folyamatos vitában vagy a szomszédoddal, hogy a Fradi-e a legjobb magyar csapat vagy sem, és akármit mondasz, mindig lehülyéz. Erre a Fradi csúnyán kikap egy harmadosztályú csapattól, és odamégy, hogy akkor beszéljük már meg ezt a meccset, erre az a válasz, hogy bezzeg amikor az Újpest kiszopott a Balatonakarrtyától, az mennyivel gázabb volt.
Simán lehetne azt mondani, hogy ja, ez az ársapka marhaság, és igen: hazudtak a rohadékok, de még ennek ellenére is jobban bízom bennük, mint az ellenzékben. Lehet, erről beszélgetni értelmesen is, bármilyen hihetetlen, az ellenzéki sem retardált hazaáruló, csak simán elégedetlen.
Csalódott vagyok. Bíztam benne, hogy a kérdező, ha már ilyen frappánsan megfogalmazta, 100 cikket tol majd az orrunk alá, ahol a kormány szó szerint sikernek nevezi a hatósági árakat.
Amúgy nem provokatívan úgy lenne releváns a kérdés, hogy jónak tartjátok e a hatósági árakat? Pl.
"van egy tojásod, amit 80 Forintért kell adnod hogy ne halj éhen"
Akinél van tojás, az nem hal éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!