Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány azért engedte el az...

A kormány azért engedte el az oktatást, mert tudja hogy ~10 éven belül egy tollvonással ömleni fognak az új tanárok?

Figyelt kérdés

Beszélgettünk az oktatás helyzetéről. Jelenleg még kifogástalan a rendszer; tele vannak az iskolák tanárokkal, még olyan 5-7 fős osztályok is vannak, akiket egy tanár tanít. Ennek összevonásának lehetőségéről is mérlegel a kormány. A probléma ott van, hogy nem mennek a felsőoktatásban tanító, tanár szakokra a fiatalok és a kortábla alapján úgy 10 éven belül a jelenlegi tanár állomány a nyugdíjazások miatt megfeleződhet sacc.

Hiába jó hír, hogy most még minden rendben van, de később a távoli jövőben összeomolhat a rendszer. Szerintem a kormány mivel nem hülye, ez látszik a tíz éves értelmes tevékenységükben (migráció elhárítása, rezsivédelem, LMBTQ propaganda kivédése...) így valószínűleg ezzel is számolnak, csak még nem kötik az orrunkra mit fognak tenni.

Egy kormánynak vannak lehetőségei a helyzet megoldására. Szerintem meg is lépik majd. A béremelés az nem oldja meg a tanárhiányt, csak újabb problémákat szül és egyre jobban elkapatja csak az emberek. Pl minden tanárnak hirtelen megnőne az igénye, hitelt vennének fel lakásra, felújításra is és mivel nem éltek más életszínvonalon, így nem tudnának takarékoskodni és csak eladósodnának. Én erre számítok :

1 - SAJÁT LAKÁS: A fiatalok számára nagyon fontos a saját lakás & rendkívül nehéz megszerezni az értéke miatt. Habár nyugaton nem divat saját ingatlanban élni és sokkal mobilisabbak az emberek, de itt ragaszkodnak a magyarok ehhez. A kormány egyszerűen bevezet egy rendeletet, hogy a tanár, ameddig tanít ha ez élete végéig tart akkor kap egy ingatlant az államtól vagy esetleg bérelheti haláláig. Ez hatalmas előrelépés lenne, mert így minden tanár egyből saját lakáshoz jutna

2 - A nyugdíjkorhatár megnövelése : A nyugdíjrendszer összeomlik hamarosan. Ismert, hogy a maiaknak nem lesz nyugdíja. Ha a kormány éppen a nyugdíjazás előtt engedi beszakadni, akkor a tanárok nem mennek majd nyugdíjba és marad a létszám. Nem kellemes tudom, de a közeli jövőben mindenki a nyugdíjendszer összeonlását jósólja. Ez be fog következni

3 - Levinni a szintet : Középiskolában, felsőben nyugodtan lehet E-Oktatás is. Pár tanár összeáll és egy egész kerületnek is leadhatja az órát. A gyerekek ekkor már nagyok és így otthon a PC-én hallgatják a szentenciát

A kicsiket, alsósokat az így felszabaduló tanárok fogják tanítani. Pl 3 matek tanár megcsinálja a kerület matek óráit. A maradék matekos lemegy tanítani alsóba, ahol a picinek be kell járnia az iskolába és tanítja őket rajzolni, írni, ólvasni

Így mindenki jól jár!?

2022. nov. 9. 12:51
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
10, tévedés : Nincsen tanárhiány. Minden alsós osztályban van elég tanító. Felsőben is csak fizika, kémia vagy biosz tanár hiányzik néhol. Mi az EU gyarmata vagyunk, egy összeszerelő ország. Minek is ide kémia, fizika a gyerekeknek kérem szépen?
2022. nov. 11. 07:57
 12/12 anonim ***** válasza:
11, értem én, hogy troll vay, de legalább ne hazudj ekkorát.
2022. nov. 11. 09:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!