Mit szóltok hozzá, hogy a magyar vásárlóerő annyira visszaesett, hogy a szupermarketekben nappal is 2-3 kassza van nyitva a 25-ből?
Gondolom amikor építették a multik az üzletet, nem hasraütés szerűen raktak le 25 fizető pultot, hanem azért mert egy normálisan működő gazdaságban, akár olyan is lehetne a vásárlóerő, hogy mindet nyitva lehetne akár tartani, most meg még nappal is 2-3 van nyitva, azaz 10%-os hatékonysággal üzemel. Arról nem is beszélve, hogy egyre több az üres polc és az üres mélyfagyasztó rekesz. Egyszerűen azért, mert a minőségibb cikkeket már megrendelni sem éri meg a boltnak mert úgyis megromlana, mert a magyar lakosság nem bírja megfizetni ezt az inflációt ezért rosszabb minőségű kaját kell venniük. Ezek tények.
Mindenhol máshol is ez az arány, szombat este benéztem egy étterembe, kettő azaz 2 asztal volt foglalt, pedig a szombat este az a csúcs szezon. Gondolom az is hamarosan le fogja húzni a rolót ilyen rezsiárak mellett.. mint ahogy a közelünkben nem rég volt még 5 pizzázó ami közül 3 már bezárt, a másik kettő is döglődik.
A Fidesz kormány infláció növelő politikája nagyon visszavetette a vásárlóerőt az ideális gazdaság vásárlóerejétől. Miért jó ez nekünk?
Amikor én kisebb voltam, gimis, kb 15 éve, valóban, emlékszem a soron minden, minden kassza üzemelt, és úgy is sorok voltak....
Nem tudom, hogy ez a gyenge vásárlóerő miatt, vagy a sok önkiszolgáló kassza, vagy a házhozszállítás lehetősége, vagy a sok szupermarket miatt csökkent e le.
Szerinte minden egyben.
Amúgy a múltkor láttam, meg is lepődtem, a Váci úton talán Penny, Aldi vagy Lidl volt, nem emlékszem pontosan, de az egyik:
6 kasszából 5 önkiszolgáló lett, egyetlen maradt meg pénztárosnak, ami üzemen kívül is volt!
Az Alleeban a kb 8-ból 2-3 működik, mellettük kb 4 automata.
Viszont rendszerint a nyers húsos pultig érnek a sorok, szinte körbeérnek a sorok az üzletben.
14) honnan tudod hogy nem tudja?én pl nem vagyok hajlandó használni meg túrni az árlistát.
Egyébként külföldön nincs automata kassza ilyen lidl-féle boltokban,így egyértelmű hogy kísérleti nyúlként próbálkoznak nálunk.ott nagy felháborodás lenne belőle,itt meg nem kell tartaniuk semmitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!