Van esély rá, hogy visszacsatolják Erdélyt Magyarországhoz?
Nincs.
Ki ismerné el? Putyin? Oké, akkor csak a világ 99%a szankcionálna minket mint agresszor megszállókat.
Nem, ez csak háborúval lenne lehetséges, de azt meg nem szeretné senki sem.
#4: Erdélyben elég nagyszámú roma közösség él, de nincs háromszor annyi, mint Magyarországon.
Szerencsére nincs.
Emlékeztetőül: azért, mert a történelmi Magyarország részeként jelenítették meg huzamosabb ideig a térképeken Erdélyt, még mindig az a helyzet, hogy az országtól teljesen függetlenül működő területi egység volt - önálló gazdasággal és saját államigazgatással, élen a mindenkori fejedelmekkel.
9
Annyira azért nem volt szerves része. Nem volt magyar többségű. Amúgy azon kéne elgondolkozni, hogy egy szomszédos országban nem volt soha semmilyen erőfeszítés arra, hogy Magyarországhoz csatlakozzanak, mert ehhez a putrihoz senki nem akar tartozni. A jugók is inkább bevállalják azt hogy néha péppé verik őket a szerbek, de akkor is inkább ott élnek mert jobb a sorsuk mint amire Magyarország részeként számíthatnának. Ezen kéne elgondolkodni a nácikáknak.
#10: Bihar vagy Szatmár pl magyar többségű volt. Nem tudom, hogy miért mondod, hogy nem volt szerves része, nagyszüleim ott születtek, magyarországi polgárokként, sokat meséltek is a régi időkről. Régi képeslapokon is üdvözlet Magyarországról feliratú képeslapokat is láttam, iskolákon magyar királyi gimnázium feliratot, stb.
Az sem igaz, hogy senki nem akar Magyarországhoz tartozni, sokan ide költöztek már eddig is. Szerintem inkább azon kellene elgondolkodni, hogy milyen rossz irányba megy az ország és ha így haladunk, akkor tényleg senki nem fog már akarni ide költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!